keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tervetuloa syksy!

Syksy on aina ollut lempivuodenaikani. Etenkin nämä varhaiset syyspäivät ovat ihania, aurinko paistaa ja ilma on viileän raikas. Kotona voi jo ottaa esille kynttilät tunnelmallisia iltoja varten ja laittaa jalkaan villasukat, ainakin sellaiset ohuet. Ja mitä pidemmälle syksyssä mennään, sitä kauniimpia värejä luontoon ilmaantuu. Ja ehkäpä syksyn alku saisi minutkin tarttumaan hieman aktiivisemmin käsitöihin? Ainakin tänään alkava Sukkasato toimii kivana innoittajana.

Niin. Syksyyn kuuluvat myös ehdottomasti sadepäivät ja kumisaappaat. Saappaat ovat vielä hankkimatta mutta kudoin itselleni lämpimät saapassukat.

Malli
: Perussukka
Lanka: Novita, Seitsemän Veljestä Raita
Langan menekki: 131 g
Puikot: 3,5
3,5 mm:n puikoilla sukat valmistuivat muutamassa päivässä ja mieli tekisi kutoa toiset samanlaiset, lankaa ainakin on varastossa vaikka useampaakin paria varten. On Polkkaa, Jättiraitaa ja tavallista Raitaa sekä ihan yksiväristäkin kerää.

Perussukat siis kyseessä, kera ranskalaisen kantapään ja nauhakavennuksen. Ihan puhdasta sileää sukan suuta lukuun ottamatta, jotta raidoitus pääsisi parhaiten esille.

17 kommenttia:

 1. Minäkin pidän syksystä eniten, ehkä siksi että olen syntynyt syksyllä. Mutta sukat ovat kyllä kauniit, väritkin ovat niin syksyiset. Noissa kelpaa lämmitellä.

  VastaaPoista
 2. Siistit ja käytännölliset perussukat ja kiva raidoitus! Vihreän ja liilan yhdistelmästä syntyy hieno syksyinen tunnelma. Seitsemän veljestä on varmasti oivallinen lankavalinta, koska saappaissa sukat joutuvat väistämättä kovaan kulutukseen. Näin voisin ainakin kuvitella, vaikken kutoja olekaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit! Yksinkertaisuus on todellakin valttia, jotta värit pääsevät hyvin esille.

  VastaaPoista
 4. Ja mää oon kans syntyny syksyllä ja aina tykänny tästä! =) Sukat on tosi kivat, tykkään kovasti värityksestä. Siistiä jälkeä neulot.

  VastaaPoista
 5. On kyllä sievän ja syksyisen värinen lanka, ja raidoitus pääsee oikeuksiinsa perussukassa. Nythän niitä saappaita ja saapassukkia alkaa tarvita :)

  VastaaPoista
 6. Näissä tämän syksyn raitalangoissa on kyllä sitten mukavat värit ja sukat ovat juuri passelit kaikin puolin:)

  VastaaPoista
 7. Täytyy käydä ostamassa tuo raitalanka, niin kauniit ovat nuo neulomasi sukat. Kaupassa keriä pyöritellessä ei saa oikein tolkkua millaiselta valmis sukka näyttäisi ja moni jää siksi ostamatta... Mukavaa syksyä sinulle.

  VastaaPoista
 8. Maritta: Eikö olekin söpöt värit :). Tämä kerä oli pakko saada, vaikka muuten olenkin yrittänyt karsia lankaostoksiani.

  Mari: Kiitokset!

  Satakieli: Kiitos! Ai sinustakin värit ovat vihreä ja violetti, itse olen taipuvainen näkemään tuon vaaleimman raidan vaaleanpunaisena... Vielä tarvitaan ne saappaat, niin pääsen testaamaan miten nämä kestävät.

  Lammas: Täällä tykätään yksinkertaisuudesta ja selkeydestä, pääasiassa.

  Sanna: Miten ne siellä Novitalla tiesivätkin, että nämä ovat niitä minun värejäni? Etenkin jos uskotaan tuo vaalea violetti vaaleanpunaiseksi. :D

  Riikka: Kiitos! Siistiä jälkeä yritänkin tehdä, pedantilla otteella ja välillä turhankin pikkutarkasti...

  Outi: Kyllä vain, saapas- ja sukka-aika on alkamassa, ja ainakin sukkien suhteen olen jo kivasti varustautunut :) .

  Zelda: Passelit ovat, sopivat jalkaani kuin hansikkaat.

  Tuija: Samoin, oikein mukavaa syksyä ja hyviä lankaostoksia! Ja ihan totta, helpottaa ostopäätöstä, kun näkee ensin millaista jälkeä langasta saakaan.

  Villanne: Paljon kiitoksia :) .

  VastaaPoista
 9. Tässä langassa on kyllä niin ihanat värit! Oon vannonu, etten enää osta Novitan raitalankoja, mutta jos tekisin pienen poikkeuksen... :)

  VastaaPoista
 10. Anu: Niin se minullakin meni :) . Eli ajattelin etten hanki uusia raitalankoja mutta tätä kerää en sitten voinutkaa vastustaa. Ja hyvä niin!

  VastaaPoista
 11. Kivat hillityn väriset raitasukat :)

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat. Värit tuovat mieleen ihanasti syksyn! :)

  VastaaPoista
 13. Anneli: Kiitos!

  Ellie: Kiitokset myöskin! Ja totta, näissä väreissä on syksyn tuntua.

  VastaaPoista
 14. Oooh miten kauniit värit ja hyvät sukat.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.