sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kädentaitomessut

Kävin eilen kädentaitomessuilla Wanhassa Satamassa. Olin paikalla noin tunti avaamisen jälkeen ja tungos oli aivan valtava. Käytävillä oli paikoin lähes mahdotonta päästä eteenpäin ja suosituimmille osastoille sai jonottaa. No, sellaistahan messuilla aina välillä on. Ratkaisuna kiersin messualueen kahdesti läpi. Ensimmäisellä kerralla katselin ja toisella kierroksella, kun pahin ruuhka oli jo vähän ehtinyt tasoittua, tein ostokseni.

Olin niin odottanut näitä messuja ja miettinyt mitä haluaisin hankkia. Olin jopa laatinut itselleni budjetin! Koko summaa en sitten kuitenkaan kuluttanut ja loppurahat annoin SPR:n nälkäpäiväkeräykseen. Tuntui reilulta, että kun ensin on hankkinut itselle kaikenlaista, antaa myös jotain heille joilla ei ole mitään.

Mutta sitten ostoksiin.Sanoinko viimeksi, että oranssi ei ole minun värini? No, lankakauppa Kujeen osastolla ihastuin näihin Lorna's Laces Shepherd Sport-vyyhteihin, Satsuma on värin nimi. Kuvassa näkyy vyyhtien ruskeaan vivahtava osuus mutta kyllä niissä on myös ihan rehellistä, kirkastakin oranssia.Ja sitten jotain ihanaa, Kujeelta nimittäin löytyi myös Dream In Colorin Smooshya ja väri Chinatown Apple! Melkein harmittaa, etten ostanut samalla myös Classya mutta jotenkin värit eivät puhutelleet.Seuraavaksi ostoksia Titityyltä. Huolellisen valitsemisen jälkeen päädyin Koigun Premium Merinoon eleettömän kauniina harmaanvihreänä.Samoin Koigulta Painter's Palette Premium Merinoa. Värit tuovat minulle mieleen orkidean.

Mukaan lähti myös kerä Rowanin Felted Tweediä. Omasta varastostani löytyy samaa lankaa marjapuuron värisenä ja näistä saa yhdessä vaikka mitä kaunista.
Vyyhti Cascadea ja olisi kyllä pitänyt ostaa kaksi. Tästä saan kyllä palmikkolapaset kuten suunnitelinkin mutta jälkeenpäin tuli mieleen, että olisihan se ollut kiva myös tehdä myssy samasta väristä. Mutta saahan tätä tilattua, jos siltä tuntuu.
Lopuksi jotain muuta kuin lankaa. Hurmaava ovikoriste. Näitä myyvällä osastolla oli vaikka mitä kiehtovaa ideoituna "romusta".
Näiden ostosten myötä tuli tunne, että lankavarastoni on tällä hetkellä melko kattava. Löytyy lähes jokaista lankamerkkiä, josta olen haaveillut, etenkin nyt Koigun ja Smooshyn liityttyä kokoelmaan. Mietin vain, että pitäisikö nyt alkaa kerätä käyttölankaa? Sillä eihän näitä raaski käyttää, ihkulankoja. No ei vain, kunhan hupsin :) .

20 kommenttia:

 1. Itse en päässyt messuille, mutta kiitos kun esittelit ostoksiasi. Näin pääsi hieman messutunnelmaan!

  VastaaPoista
 2. Onpa herkkulankoja kerrakseen! Olin itse myös eilen messuilla, ja aamupäivä oli kyllä ruuhkainen. En tiiä olisko sunnuntai sitten rauhallisempi päivä messuilla, mutta kun ei malta odottaa :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuolaus sentään miten ihanan värisiä lankoja :)

  VastaaPoista
 4. Ihania! Ja vähän huvitti se oranssi. Minäkään en tajua sitä yhtään ja silti aika vasta kannoin kotiin neuletakillisen verran rehellistä, kirkasta oranssia. Mihinköhän me vielä joudumme?

  VastaaPoista
 5. Kauniin utuisia, nostalgisia ja houkuttavia ostoksia olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 6. Ihania lankahankintoja ja tuo kyltti on aivan mahtava.

  VastaaPoista
 7. Ihania lankoja!
  Mies joskus kommentoi, että harrastan neulomisen sijaan lähinnä lankojen keräilyä, ja jos ottaa huomioon sen lankakassin mikä lähti mukaani lauantaina messuilta, en voi väittää että hän olisi täysin väärässä...

  VastaaPoista
 8. Lammas: Kiva, että pystyin välittämään tunnelmaa :) .

  Outi: Sama juttu, en malttanut odottaa. Ja ties vaikka sunnuntaina jotain ihkujuttua ei enää olisikaan ollut jäljellä!

  Tess: Nämä ovat ihan aarteita. Koigua ja Dream in Coloria..

  Outi: Joudumme ehkä laajentamaan väritottumuksiamme, se on se mihin tämä näyttää johtavan :D .

  Pirle: Kiitos :) . Ihania adjektiiveja.

  Marjut: Kyltti vei sydämeni heti! Se vain on ihan täydellisesti minun näköiseni.

  Kaisa: Saattaa olla, että jaan harrastuksen kanssasi :D .

  VastaaPoista
 9. Kauniita lankoja! Onnistunut messusaalis :D Ja tuo takana näkyvä lankahylly on niin ihana!

  VastaaPoista
 10. Maritta: Lankahylly osui kuvaan aluksi sattumalta mutta sitten keksin, että siitä saa hauskan taustan. Siellä ne kaiki aarteeni ovat, ihkulangat. Taviksemmat majailevat sängyn alla kahdessa iiiisossa laatikossa.

  VastaaPoista
 11. IHANIA ostoksia! :) Nyt harmittaa kaksinverroin, kun en päässyt messuille. (lankalakko tosin kiittää :))

  VastaaPoista
 12. Ellie: Menin messuille ihan siinä tarkoituksessa, että ostan vain ihkua. Taisin onnistua :) .

  VastaaPoista
 13. Ihania lanka ostoksia, tuo orgidean värinen on tosi kaunista.
  Ja voi miten kiva ovikoriste :)

  VastaaPoista
 14. TiinaR: Kiitokset :) .

  Anneli: Ovikoriste hurmasi minut kertaheitolla. Käsityönä tehty ja mukavan erilainen.

  VastaaPoista
 15. Melkein kateellisena ihastelen lankojasi. Kaikki minulle outoja. Hyvä kun näkee edes kuvissa.
  Nättejä sukkia myös tuolla edellä.

  VastaaPoista
 16. Pirena: Akuuttiin ihkulankapulaan auttavat ainakin nettikaupat Titityy, Kuje, Priima ja Tinttamarelli :) .

  VastaaPoista
 17. Kyllä on aivan ihania lankoja. Oulussa ensi viikonloppuna käsityömessut ja sinne aion mennä. Saa nähdä onko siellä mitään TOSI ihkua, mitä on ihan pakko ostaa. Mulla kyllä loppuu kohta sängyt, minkä alle laittaa lankoja niihin mataliin laatikoihin.

  VastaaPoista
 18. Enkuli: Kiitos :) .

  Maila: Tuo on kyllä paha, jos sänkyjen alta loppuu tila. Mutta jos tositosi ihkua lankaa ostaa sen vyyhdin tai pari, niin eiköhän sille joku kolonen aina löydy :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.