keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Safarilla Serengetissä

Pitkästä aikaa jotain valmistunutta esiteltäväksi. Näitä sukkia on tehty kaikessa rauhassa, silmukka silloin, toinen tällöin, tarkoituksena rentoutua ja nauttia kutomisesta.

Malli
: Perussukka
Lanka: Austermann, Step
Langan menekki: 83 g
Puikot: 2,25
Astetta räimeämmän väriset sukat, kuin täällä Kutomuksessa on totuttu näkemään, eikö totta? Olen saanut tämän langan lahjaksi ystävältä ja vaikka itse en olisi tätä lankaa tullut valinneeksi, sen kutominen oli kuitenkin hauskaa. Lanka on Austermannin Step, käsitelty aloe veralla ja jojobaöljyllä, laadukasta ja miellyttävän tuntuista.
Langan väritys on saanut nimen Serengeti, ilmeisestikin Serengetin kansallispuiston inspiroimana. Sukkien musta-valkoiset osiot tuovatkin ensimmäiseksi mieleen seeprat mutta värit voi yhtä hyvin assosioida myös palaneeseen, halkeilleeseen maahan, jota yllättäen halkoo turkoosi joki. Ja ei, en ole koskaan käynyt Afrikassa mutta jonain päivänä ehkä.
Sukat ovat malliltaan ihan perussukat, varsi kiertäen neulottua 1x1 ribbiä, kantapää on tuttuun tapaan ranskalainen ja kärjessä nelitahoinen kavennus.
Puikoilla on tällä hetkellä suloisenpehmeää alpakkaa. Ensimmäinen kolmiohuivini on kohta valmis!

6 kommenttia:

 1. Kivan värikkäät Afrikka-sukat! Turkoosi ja punertava sävy rauhoittavat villiä seepraväritystä.

  VastaaPoista
 2. Vielä yksi Afrikka-assosiaatio: maa on punaista kuin sukan raita. Ainakin Nairobin nurkilla ja Masai Marassa on, ehkäpä myös tuolla Serengetissä, jossa en kyllä ole ollut.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan värikkäät Afrikka sukat! Noita kutoessa tulee väkisinkin hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 4. Vääriensä puolesta nämä sukat poikkeavat rajusti aiemmista töistäsi. Mistä sait inspiraation tähän lankaan? Mikä siinä puhutteli?
  Pidän seepraraidoituksesta, mutta siihen yhdistetyt värit eivät ole minun makuuni. Rohkea veto silti! Odotan innolla seuraava valmistuvaa työtäsi. Veikkaan, että tulen pitämään siitä ihan valtavan paljon.

  VastaaPoista
 5. Marjut: Kiitos :) . Värien vaihtelu piti työn mielenkiintoisena.

  Ellimelli: Austermann on siis tosiaankin onnistunut tämän langan värityksessä :) . Ja olisipa mukava joskus päästä käymään Afrikassa ja näkemään näitä värejä.

  Ellie: Kiitos :) . Sukat pääsevät lahjalaatikkoon odottamaan piristystä kaipaavaa henkilöä.

  Mari: Kiitos :) .

  Satakieli: Lanka on tosiaan lahjaksi saatua ja eräänä kauniina päivänä se vain alkoi huudella haluavansa puikoille. Luulen, että eniten inspiroivat värit ja tietty erilaisuus muihin lankoihini verrattuna. Ja tosi kivahan näitä oli kutoa :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.