keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Satakielen huivi

Olen ottanut askeleen eteenpäin neuleissani ja kutonut vihdoinkin ensimmäisen kolmiohuivini. Haaveilin sellaisesta jo blogini alkutaipaleella mutta vasta nyt sain huivin ensin puikoille ja sitten puikoilta. Olen luullakseni hieman arka kokeilemaan uutta, pikkutarkalla luonteenlaadulla varustettuna on niin paljon helpompaa kutoa tuttua ja turvallista, kuin ihan uutta ja tuntematonta. Vastikään hankitut keltaiset alpakkakerät kuitenkin houkuttelivat ottamaan pitsi-Addit käteen ja luomaan silmukat. Löysin myös aloittelijalle soveltuvan mallin, yksinkertaisen mutta samalla klassisen kauniin.Malli: Multnomah
Lanka: Garnstudio, DROPS Alpaca
Langan menekki: 132 g
Puikot: 3,5

Huivissa yllättivät helppous ja nopea valmistuminen. Pingotuskin sujui ilman suurempia hankaluuksia. Olikin kiehtovaa nähdä vasta puikoilta tulleen tekeleen avautuvan kauniiksi, pehmeäksi ja pitsimäiseksi huiviksi. Ihastuin myös lankaan. Alpakka on ihana materiaali, pehmeä ja lämmin mutta samalla kevyt ja ilmava. Tätä lankaa voi kutoa lämpimälläkin säällä, se ei hikisty tai tunnu raskaalta kuten villa saattaa tehdä.Tein huivista hieman ohjetta suuremman, eli kudoin oikeita kerroksia kunnes työssä oli 265 silmukkaa ja aloitin sitten Feather and Fan-pitsikuvion, jota toistin 12 kertaa. Päättelin työn virolaisten pitsihuivien tapaan, jolloin reunasta tulee kaunis ja joustava. Tämä "k2tog bind-off" löytyy esim. Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia-kirjasta. Ainoa asia mistä en mallissa pidä, on huivin yläreuna. Ohjeen mukaan jokaisen kerroksen ensimmäinen silmukka kudotaan oikein mutta seuraavassa huivissa (joka on jo puikoilla) nostan nuo ensimmäiset silmukat nurin neulomatta, lanka työn edessä. Näyttää ainakin minun silmiini paljon huolitellummalta.Huivin uusi ja onnellinen omistaja on ystäväni Satakieli, jolle kuuluvat myös kiitokset kuvausassistenttina ja -mallina toimimisesta. Lankaa jäi sen verran jäljelle, että kudon jossain vaiheessa huivin kaveriksi myös lapaset, kaksinkertaisesta langasta. Lapasiin voisi yhdistää myös helmiä... Tätä täytyykin suunnitella.

16 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kaunis huivi! Muuten, Blogilistalla kun painan nimeäsi päivitettyjen listalta, päädyn takaisin samalle sivulle, mistä yritän lähteä. En tiedä, onko ongelma minun, blogilistan vai kenen. Yritin kerran jo poistaa blogisi seurattavista ja lisätä sen uudestaan, mutta ei. No tokihan tämän voi sitten muuten käydä lukemassa :) Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! Siitä se huivien neulominen alkaa ja kohta huomaat koko homman karanneen käsistä ;D

  Kannattaa muuten huomata sellainen asia, että sen reunan pitää venyä melkoisen paljon. Jos nostaa neulomatta ensimmäisen silmukan, se pitää olla melkoisen löysä, jotta huivin pingoitus onnistuu. Monissa huiveissahan ne reunat neulotaan juuri siitä syystä ainaoikeana muutaman silmukan leveydeltä. Varsinkin kun neuloo koko huivin pitsineuleena, se venyvyys on ensiarvoisen tärkeää. Vähemmän pingotusta vaativassa neulepinnassa se nyt ei taida olla niin tärkeää. Tämä oli tällainen tulipahan mieleen juttu :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! :)

  Minulla on muuten sama ongelma Blogilistan kanssa kuin Tiinalla, eli en pääse sinun blogiisi listan kautta. Lista kyllä näyttää sinun päivittäneen, mutta klikatessa ei tapahdu mitään. Muissa blogeissa en ole huomannut samaa ongelmaa.

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi!

  Mulla on ihan sama ongelma tuon blogilistan kanssa. Tein myös samalla tavalla kuin Tiina, eli poistin ja lisäsin sitten uudelleen. Nyt menen sieltä lisätietoja -linkin kautta. Luulin aivan, että ongelma on mulla vain, mutta ei se sitten olekaan.

  VastaaPoista
 5. Olen ikionnellinen tästä huivista!! :D Murrettu keltainen on aivan ihastuttava ja laadukas alpakkaneulos tuntuu suorastaan ylelliseltä paljaita käsivarsia vasten. Mallikin miellyttää minua suuresti. Sulka ja viuhka on sille oikein osuva nimi.
  Tulen takuulla pitämään tätä usein, en ole aiemmin hartiahuivia omistanutkaan. Viileinä kesäiltoina kietaisen sen hartioille ja syksyllä kaulani ympärille. Sisälläkin huivi on tarpeen, etenkin silloin, kun istun pitkään paikallani kuten kirjoittaessani usein teen.

  Tunnen olevani todella etuoikeutettu, kun sain näin kauniin lahjan! :) Kiitos, kiitos! Olet ihana ystävä!!!

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kaunis huivi! Vaikken erityisesti keltaisesta pidä, tuo sävy on kaunis.

  Minulla myös sama juttu blogilistan kautta.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana huivi!!! Todella kaunis! Ystäville on kyllä ihana kutoa :D

  Sama juttu blogilistan kanssa täällä kuin muillakin.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana huivi, kaunis väri. Miun Multnomahista ei oo tulossa nuin kaunis, pitänee varmaan heittää se värjäykseen sit kun se valmistuu..

  Ja miulla ei oo Blogilista-ongelmaa, kun mie luen Google Readerilla...toivottavasti tuo ongelma poistuu, ei kuulosta kivalle.

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi! Minä olen neulonut pitsihuiveja pari vuotta ja nyt viime aikoina on alkanu tne kyllästyttämään, niinhän se on että aika aikaansa kutakin.
  Sama ongelma blogilistan kanssa kuin muillakin kommentoijilla.

  VastaaPoista
 10. Onpa hyvä, että sanoitte tuosta blogilistan ongelmasta, minulla ei ole ollut siitä aavistustakaan. Kävin heti tutkailemassa asiaa ja lisäsin uudestaan sekä blogin osoitteen että syötteen, jospa se keino olisi auttanut? Mutta jos ongelma jatkuu edelleen ja jollain on ideoita siitä miten asian saisi korjattua, otan neuvot ilolla vastaan.

  Kiitokset kaikille yhteisesti myös huivikommenteista :) .

  VastaaPoista
 11. Mulla ainakin näytti jo korjaantuneen. :D

  VastaaPoista
 12. Oi kun kaunis huivi! :) Myös lapaset ja helmet kuullostavat erinomaiselta idealta. :)

  VastaaPoista
 13. Maritta: Hienoa, jos vika tuntuisi korjaantuneen!

  Tess: Kiitos reunasilmukka-ajatuksista. Aloittelevana huivintekijänä otan kaikki niksit ja vinkit vastaan, eipähän tarvitse oppia kaikkea sitten kantapään kautta :) . Menin heti venyttelemään reunasilmukoita ja hyvin tuntuvat joustavan, voin siis huokaista helpotuksesta ja jatkaa Multnomah-kakkosta.

  Pirle, Ellie ja Minnap: Iso kiitos :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.