lauantai 29. toukokuuta 2010

Inspiraatiota hakemassa

Neulojan on hyvä käydä välillä lankakaupassa. Rentoutumassa, inspiroitumassa, lukemassa vyötteitä, tekemässä löytöjä, tunnustelemassa erilaisia keriä ja vyyhtejä sekä tietenkin ostamassa lankaa. Kaikki tämä on puhdasta hemmottelua ja tekee todella hyvää arjen ja työn rasittamalle mielelle.Oma hemmotteluretkeni alkoi Lankamaailma Nordiasta. Siellä myydään nykyään KnitPron puikkoja ja nämä 2,5 milliset pyöröpuikot 80 cm kaapelilla sujahtivat ostoskoriin heti. Ostin myös ensimmäiset silmukkamerkkini. Cloverin silmukkamerkit vaikuttavat erittäin käytännöllisiltä ja pussissa niitä on isommassa ja pienemmässäkin koossa.Tämä lanka on värien puolesta supersokerinen mutta vaaleanvihreän, vaaleanpunaisen ja valkoisen yhdistelmä sai minut hurmatuksi. Kerä on sitä paksumpaa Zauberballia, stärke 6.


Puuvillaa. Hjertegarnin Diamond Cotton 8/4. Virkkaukseen.


Lopuksi vielä käväisin Soukassa Menita Outletissa ja ihan ensimmäistä kertaa. Siellä tosiaan on paljon lankaa. Ja ihana palvelu! Mukaan lähtivät nämä viisi kerää Dropsin alpakkaa.

Ja onpas ihanan rentoutunut ja inspiroitunut olo. Suosittelen!

10 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia. Kävin kanssa ekaa kertaa Lanka Nordiassa viime viikolla ekaa kertaa.
  Olipa paljon lankaa ja ystävällinen palvelu.

  VastaaPoista
 2. Ihania lankoja!
  Siitähän tulisi mukava kesäinen pyöräretki jos kävisi molemmissa kaupoissa, Oulunkylässä ja Soukassa, pyörällä samana päivänä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Tuota hommaa on kyllä aika vasta tehty täällä, mutta koskaanhan ei voi rentoutua liikaa..:)

  VastaaPoista
 4. Ihania, ihania, ihania lankoja! Tuollaiset silmukkamerkit olisi varmaan ylen näppäriä.

  VastaaPoista
 5. Inkeri: Nordiassa on aina kiva käydä (missä lankakaupassa ei olisi?) ja kaupan valikoima tuntuu vain koko ajan muuttuvan paremmaksi :) .

  Kaisa: Siitä tulisi tosiaan aikamoinen pyöräretki! Nyt olimme miehen kanssa autolla liikkeellä. Oulunkylässä istutin miehen kahville ja menin itse lankoja ihastelemaan, Menitassa mies jaksoi sen sijaan pyöriä urhoollisesti mukana :) .

  Outi: Ei voikaan :) . Mutta hyvä että siellä on harrastettu tällaista, on tuo hemmottelupuoli sitten kunnossa.

  Maritta: Puikoilla on tällä hetkellä huivi (vaikka sukat ovat edelleen kesken) ja pääsin heti hyödyntämään silmukkamerkkejä. Tuntuvat oikein näppäriltä :) .

  VastaaPoista
 6. Harmi, kun on ollut niin paljon kiireitä, että terapiat ovat jääneet aivan hunningolle.

  VastaaPoista
 7. Tuo Zauberball on todella "sinun näköinen" lanka! :) Sinun täytyy siis ehdottomasti tehdä siitä lohtusukat itsellesi. Jos kylmä kesäpäivä yllättää ja töissä on ikävää, kotona on mukava vetää jalkaan lempeän väriset sukat. Minua miellytti kaikkein eniten - yllätys, yllätys -keltainen lanka!!! :D Sama väri toistuu melko samana blogipohjassani.

  VastaaPoista
 8. Marjut: Tauko lankaostoksilla käymisestä tekee vain seuraavasta käynnistä entistäkin terapeuttisemman :) .

  Satakieli: Hyvin imelä versio minun väreistäni, pikkuisen puuterisempina olisivat paremmat mutta kyllä tuosta ihanat lohtusukat saa :) . On muuten täysin sinun ansiotasi, että olen huomannut keltaisen olevan kaunis väri.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania ostoksia sinulla! Minä kanssa käytän noita kahta lankakauppaa ja vaikka Menita on pienempi, tykkään siitä hieman enemmän, ehkä juuri palvelun takia:)

  VastaaPoista
 10. Pampuliina: On kyllä varsinainen onni asua Helsingissä, lankakauppoja riittää ja lähes jokaisessa on oma uniikki valikoimansa :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.