lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kevättä

Kevät on täällä ja keväiset väri toistuvat näissä sukissakin. Vihreää eri sävyissä tummasta hyvin vaaleaan ruohonvihreään sekä punaista, kuin ensimmäiset kukintojaan availevat tulppaanit ja krookukset.Malli: Flammegarn Socks, kirjasta Folk Socks
Lanka: Zitron, Trekking (XXL)
Langan menekki: 79 g
Puikot: 2,25Lanka oli uusi tuttavuus ja todella mukavaa neulottavaa. Ei tämä ihkulankaa ole mutta meni hyvien peruslankojen listalla ihan kärkipäähän. Tasalaatuista, mukavan tuntuista ja käyttäytyi juuri kuten pitääkin. Sukat myös pingottuivat todella kauniisti.Malli on helppo ja nostetut silmukat antavat sukille kivasti ilmettä. Sukkien nimi, flammegarn, on norjalainen nimitys langalle, joka on värjätty kietomalla vyyhdin ympärille narua ja upottamalla vyyhti sitten väripataan. Vyyhdin kuivuttua narut on irroitettu ja tuloksena on lanka jossa vuorottelevat värjätyt ja värjäytymättömät kohdat. Näin kertoo kirjan tekijä Nancy Bush. Kirjan mallisukissa on myös käytetty ihan oikeaa flammegarnia, minun sukissani flammegarnia on vain nimi.

Haluaisin myös ilmoittaa, ettei minulla ole tällä hetkellä yhtään keskeneräistä työtä! Keskeneräisyyksien lista on vihdoinkin historiaa. Eunice-sukat menivät purkuun mutta muut työt on tehty kiltisti valmiiksi, jopa vihreä palmikkohuivi. Huivi kaipaa vielä kaverikseen myssyn ja ehkä lapasetkin ja bloggaan ne vasta kun koko setti on valmis. Tuntuupa muuten hyvältä päästä noudattamaan taas yhden työn politiikkaa.

9 kommenttia:

 1. Kauniit keväisen vihreät sukat.

  Jaa, jollakin yhden työn politiikkaa..

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Samalla mallineuleella minäkin olen sukkia neulonut, mutta en ole tiennyt, että ohje löytyy myös tuosta kirjasta. Inspiksen minä olen saanut vanhasta Käsityökerholehdestä.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että pääset taas ideoimaan ihan uusia töitä! Vihreät sukat ovat todella onnistuneet. Langassa on kivaa vaihtelua ja malli on sopivan yksinkertainen. Jään innolla odottamaan mihin lankaan tartut seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat ja hirmusen ihanan väriset! :)

  VastaaPoista
 5. Villanne: Kiitos :) .

  Neili: Joku yrittää palata yhden työn politiikkaan mutta ei takaa kuinka kauan se kestää :D .

  Hepsi: Malli on tosi helppo, joten vastaavia ohjeita löytyy varmaan useita.

  Mari Kiitos :) .

  Satakieli: Kiitos taas kivasta kommentista :) . En kyllä yhtään tiedä mitä tekisin seuraavaksi. Mikään lanka tai malli ei oikein juttele tällä hetkellä. Huolestuttavaa?

  Ellie: Kiitoksia :) . Tässä kerässä oli kyllä juuri ne oikeat vihreän sävyt, ja punaiset piristävät ilmettä tosi kivasti. Kamera kyllä söi osan värien kauneudesta.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja värikin keväisen raikas.

  VastaaPoista
 7. Famu: Kiitos :) . Sukissa on minustakin oikein onnistunut väritys, lanka sai ajatukset suuntautumaan tulevaa kesää kohti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.