lauantai 5. joulukuuta 2009

Keskeneräisyyksien lista

Tällä kerralla ei ole luvassa valmiita töitä eikä kuvia. Sen sijaan pohdin keskeneräisyyttä.

Neuleurani alussa noudatin vaivatta yhden työn politiikkaa. Neuleita oli kerrallaan kesken vain yksi. Se oli minusta hyvin loogista ja luonnollista, ja taisinpa jopa ihmetellä niitä bloggaajia, jotka kirjoittivat useista ufo:istaan (ufo = unfinished object). Mutta luodaanpa silmäys neulekorini tämänhetkiseen tilanteeseen. Sieltä löytyy:
 • Palmikkosetti vihreästä Seitsemän veljestä-langasta. Sanotaan nyt vaikka näin, että sain langat työtä varten työkaveriltani viime vuoden syksynä... Tarkoitus on kutoa palmikkokaulaliina sekä baskeri, ja mahdollisesti myös lapaset. Huivista on valmiina hieman yli puolet. Muita osia ei ole aloitettukaan.
 • Pitsihuivi virolaisesta villalangasta. Tästä huivista on maininta täällä blogissa jo keväältä. Huivista puuttuu enää vain muutama mallikerta mutta en ole saanut tehtyä sitä siltikään valmiiksi. Syynä ehkä käsittämättömän pieni puikkokoko, 2,5, sekä virhe jonka tein huivin alussa ja jota joudun nyt toistamaan koko huivin matkalta.
 • Cookie A:n Eunice-sukat. Ensimmäinen sukka on kärkikavennuksen kohdalla. En edes osaa sanoa miksi nämä sukat ovat jääneet kesken, ne nimittäin ovat aivan uskomattoman kauniit.
 • Toinen pitsihuivi virolaisesta villalangasta. Arviolta 3/4 valmiina. Ei virheitä mallikerrassa ja puikkokokokin on järkevämpi, 3,5. Suunnittelin tätä alunperin joululahjaksi ystävälleni mutta saattaa olla, että tulee liian kiire.
 • Lapaskuulta jäi kesken viimeinen lapaspari. Vasemman käden lapanen on valmiina ja oikean käden lapasessa olisi juuri alkamassa peukalokiilan lisäykset. Lanka on suloisen pehmeää angoran ja merinon sekoitusta.

Näiden viiden ufon lisäksi tehtävien listalla on sniikkerit isälle. Tein sellaiset myös viime jouluna ja hän ihastui ikihyviksi. Ne pitäisi siis saada äkkiä puikoille.

Suunnitelmana onkin, etten aloita yhtään uutta työtä ennen kuin olen tehnyt valmiiksi kaikki keskeneräiset, ainoana poikkeuksena isän sniikkerit. Kova tavoite mutta lohduttaudun ajatuksella kuinka upealta tuntuukaan, kun saan nuo kaikki valmiiksi :) .

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut aikaisemmin samoin, yksi työ kerrallaan. Kun aloin seurata neuleblogeja, jotenkin karkas käsistä tämä homma. Nyt niitä keskeneräisiä on vaikka kuinka monta. Ärsyttää välillä, ja teen päätöksiä etten aloita uusia, mutta kun tulee joku ihana malli eteen, niin taas mennään.

  VastaaPoista
 2. Olen varma, että saat kaikki työt tehtyä! :) Viimeistään joululomalla sukkia, huiveja ja lapasia alkaa valmistua sitä tahtia, että hyvä jos ehdit niistä blogiin kirjoittaa. Jään innolla odottamaan kuvia ensimmäisenä valmistuvasta työstä.

  VastaaPoista
 3. Varmasti saat kaikki valmiiksi!

  VastaaPoista
 4. Kaisa: Täsmälleen noin kävi minullekin! :D Nyt yritän tsempata ja tehdä keskeneräiset valmiiksi, ennen kuin uusien töiden kutsut käyvät liian vastustamattomiksi.

  Satakieli: Ihanan positiivinen asenne :). Mutta jospa joululomalla joku kiva joulutonttu kävisi tekaisemassa nuo työt valmiiksi ja minun tarvitsisi vain kuvata ja blogata ne. Joulunahan voi tapahtua mitä vain.

  Marjut: Saan kyllä. Tämä on päivän asenne :D . Ja kun saan, pidän tiukasti kiinni yksi työ kerrallaan-periaatteesta. Tai no, en liian tiukasti mutta sillä lailla sopivasti :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.