keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Uusia haasteita

Posti toi mukanaan mieluisan uutuuskirjan.Mostly Mittens-kirja esittelee suomalais-ugrilaisen Komin kansan perinteisiä kirjoneulelapasia. Mallit ovat koristeellisia, värikkäitä ja taidokkaita. Yksinkertaisesti upeita. Kirjaa selatessa ihastuin myös selkeisiin ohjeisiin ja tarkkoihin ruutupiirroksiin. Kirja on tyyliltään hyvin samanlainen kuin Charlene Schurchin aiemmin toimittamat Sensational Knitted Socks ja More Sensational Knitted Socks, joten jos pidit niistä, pidät myös tästä kirjasta. Olettaen tietysti, että pidät lapasten kutomisesta. Ja kirjoneuleesta. Kirjan edellinen painos oli pitkään loppuunmyyty, upeaa siis, että tämä uusi versio on nyt saatavilla.

Minulla on tilauksessa myös toinen lapaskirja, Anna Zilboorgin Magnificent Mittens, kirjoneulelapasia siinäkin. Kirjan julkaisupäivä tuntuu vain siirtyvän koko ajan, joten saa nähdä milloin pääsen ihailemaan sitä. Mostly Mittensin lailla Magnificent Mittens oli myös pitkään loppuunmyyty.

Uusi Knitty on myös ilmestynyt! Tavalliseen tapaan katsastin sieltä heti ensimmäiseksi sukkaohjeet mutta ainakaan ensivilkaisulla mikään ei aiheuttanut wow-efektiä. Sen sijaan löysin ihania lapasia. Ailbe ja Queen City menivät heti to-do -listalle. Ja onhan siellä kaikkea muutakin kivaa, joten käykääpä katsomassa.

7 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana kirja, suomen kieltä yliopistossa opiskelleelle kyseinen kansa on tuttu, ja nyt ois kova syyhy päästä tuota opusta selaamaan!!

  VastaaPoista
 2. Marjut: Mallit ovat tosiaan kauniita. Tuosta kansikuvasta saa hieman viitteitä siitä mitä kirja sisältää. Nyt ihan hetikohta viimeistään täytyy aloittaa kirjoneuleharjoittelut :D .

  Emma: Oma opukseni on tilattu Bookplussasta, kuten lähes kaikki muutkin neulekirjani. Kirjastoistakin voi löytyä. Kannattaa tosiaan selailla, tämä kirja on ihku :D .

  VastaaPoista
 3. Tilasin itselleni tuon Zilboorgin kirjan joku aika sitten ja Amazon.com näyttäisi lähettäneen sen minua kohti 16.12.

  Mistä sinä tilasit kirjan?

  VastaaPoista
 4. Hei! :) Kiitos kommentistasi blogissani, tulin vastavierailulle, koska en olekaan täällä aiemmin käynyt. Sinulla on täällä todella kauniita käsitöitä, joten tulen varmasti toistekin kurkkimaan. :)

  VastaaPoista
 5. Eevu: Tilasin kirjan Bookplussasta, kuten lähes kaikki neulekirjani. Sain viestin, että kirja on jälkitoimituksessa, lisäksi kaupan sivuilla kirjan julkaisupäiväksi on laitettu 31.12.2009. Mielenkiintoista...

  Mari: Oikein mukavaa kun kävit. Tervetuloa uudelleen :) .

  Päivi: Kiitos paljon, oikein hyvää joulua sinullekin :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.