maanantai 11. tammikuuta 2010

Vuoden ensimmäinen Kutomus

Mikä olisikaan sopivampaa kuin aloittaa Kutomuksen uusi vuosi sukilla. Lupasin kyllä taannoin olla aloittamatta yhtään uutta työtä ennen kuin kaikki keskeneräiset olisivat valmiit mutta kaipuu sukankutimen luo oli aivan liian voimakas. Lisäksi keskeneräisistäkin on jo valmistunut kaksi, joten päätin suoda itselleni tällaisen pienen palkinnon. Ja jos vielä kaivataan lisäperusteluja niin näitä sukkia varten ei ole aloitettu yhtään uutta, täyttä kerää vaan niihin on käytetty vanhoista töistä ylijääneitä keränpuolikkaita.

Ja mikä ilo ja nautinto olikaan kutoa näitä.Malli: Perussukka
Lanka: Vuorelma, Veto & Novita, Nalle
Langan menekki: 97 g
Puikot: 3,0

Veto ja Nalle eivät ole aivan samanpaksuista lankaa mutta Veto oli purettu ja keritty ja siksi menettänyt hieman kuohkeuttaan. Toimivat siis tässä tapauksessa hyvin yhdessä. Väriyhdistelmä on minusta myös niin kaunis, että nämä langat oli saatava puikoille yhdessä.Sukissa on 1x1 joustinta varressa ja jossa oikeat silmukat on neulottu kiertäen. Kantapää on ranskalainen ja kärjessä nelitahoinen kavennus, joka englanniksi taitaa olla nimeltään Star Toe. Opin tuo nelitahoisen kavennuksen koulussa ensimmäisiä sukkia kutoessa ja se on edelleen suosikkini eri kärkikavennuksista helppoutensa ja hyvän istuvuutensa ansiosta.Hieman kyllä naurattaa, että jouduin perustelemaan itselleni (ja muille) miksi saisin aloittaa uuden kutomuksen. Ja tekemään sen vieläpä ihan tosissani. Kyllä on totista ja paheellista toimintaa tämä kutominen :) .

19 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!
  Ettet vaan olis niitä pahamaineisia kutojia, hih!

  VastaaPoista
 2. Tosi paheellista touhua:D Mutta sukat ovat tosi nätit.

  VastaaPoista
 3. Kiva väriyhdistelmä ja jännä kärkikavennus.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit värit! Komeat sukat!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Löysin blogisi blogilistalta, ja linkitin sen omaan blogiini, toivottavasti et pahastu! =)

  VastaaPoista
 6. Ihana väriyhdistelmä! :) Ja nyt huomasin myös että kylläpä ohuemmat raidat ovatkin nätit.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit sukat! Ihana väriyhdistelmä, heti rupesi pää pohtimaan lankaostoksia... Ja tosi kauniita kuvia saat aina otettua töistäsi.

  VastaaPoista
 8. Mammutti: Olen todellakin pahamaineinen, toivottoman addiktoitunut sukkien kutomiseen :D . Onneksi sentään sukista tulee useimmiten oikein onnistuneita.

  Marjut: On paheellista, on. Aloittaa nyt uusi työ vaikka entisiäkin on kesken. Hyvänen aika! :)

  Mustikka: Tuo on ihan puhtaasti ystäväni Satakielen vaikutusta, että töissäni näkyy keltaista ja olen vallan ihastunut tuohonkin keltaisen ja valkoisen yhdistelmään. Kärkikavennus on tosiaankin kouluaikojen perua enkä muista kovin usein törmänneeni vastaavaan muualla. Nauhakavennus on ehkäpä se yleisin sukissa käytetty.

  Maippi: Tuo keltainen on oikeasti vähän vanhaan kultaan vivahtavaa, tai sinappiin, mutta kulta kuulostaa paremmalta kuin sinappi :) . Ja niin kaunis valkoisen kanssa.

  Mari: Kiitos, pidän itsekin näistä tosi paljon.

  Eila: Värivalinta meni minustakin ihan nappiin. Jämälangat esiintyvät tässä edukseen.

  Lellu: En tietenkään pahastu. On kunnia päästä linkitetyksi :) .

  Anni: Olen yleensä tehnyt raidoista neljän kerroksen korkuisia mutta tässä kerroksia on kolme. Toimii tosi hyvin.

  Maritta: Kuvaaminen oli pitkästä aikaa kivaa ja helppoa ihanan valon ansiosta. Kaikki kuvat onnistuivat eikä yhtään tarvinnut säätää kirkkautta tai värejä, kaikki toistui kauniisti ihan tuosta vain :) .

  VastaaPoista
 9. Tyylikkäät raitasukat! Väriyhdistelmä on omaperäinen ja onnistunut! :)

  VastaaPoista
 10. Ompas hyvänväriset ja siististi neulotun näköiset sukat! :)

  VastaaPoista
 11. Satakieli: Odotin niin kommenttiasi :) . Katso nyt, keltaiset raitasukat! Värimaailma on niin sinun vaikutustasi vaikka tuo keltainen ei olisikaan ihan se sinun keltaisesi :) .

  Neiti Nimetön: Suurkiitos :) . Siistin ulkomuodon taustalla ovat sukanpingottimet, en tulisi enää toimeen ilman niitä.

  VastaaPoista
 12. Ihanat nuo sukat!

  Niistä Puroista tulisi varmaan oikein nätti huivi! Tuo Jäätynyt karpalo -sävy taisi ekana loppua kaupoista, kun sitä ei enää ole näkynyt. =)

  VastaaPoista
 13. Hepsi: Kiitos sukkakehuista :) . Ja ehkäpä tosiaan teen Puroista huivin. Ostin langat alunperin lapaslangoiksi mutta eihän lapasista saisi millään täsmälleen samanlaisia, niin liukuvasti tuo väri juoksee. Joten ihan omia hermojani säästääkseni lankojen kohdalla voisi ottaa käyttöön suunnitelman B.

  Pampuliina: Kiitos :) . Värit ovat mitä parhaat omastakin mielestä.

  VastaaPoista
 14. On tosiaan suloinen väriyhdistelmä, tulee mieleen 70-luvun vauvanvaatteet :)

  VastaaPoista
 15. Emma: Hauskaa, tuulahdus 70-luvulta :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.