torstai 21. tammikuuta 2010

Talvisukat

Raitasukkien jälkeen keskeneräiset työt eivät vieläkään innostaneet ja edelleen teki kovasti mieli kutoa sukkia. Sellaiset siis puikoille!Malli: Perussukka
Lanka: Novita, Nalle Four Seasons
Langan menekki: 92 g
Puikot: 2,75

Ja mikäpä sopisi talveen paremmin kuin Talvi-niminen lankakerä Novitan Four Seasons mallistosta. Näistä vuodenaikaväreistä olen kutonut aiemmin sukat Syksystä ja sen väritys oli mielestäni oikein onnistunut; vihreää eri sävyinä ja ripaus ruskeaa ja punaista. Siitä tuli mieleen syksyinen metsä kauneimmillaan. Tätä Talvea piti hetki miettiä. Ehkäpä nuo punertavat sävyt voisi assosioida lämpöön... Siihen kun ulkona on pakkasta, ilma on kirpeä ja kuulas, ja itse sisällä lämpimässä.Langasta tuli oikein mukavat perussukat ja puikkokoon 2,75 ansiosta neulos on tiivis ja lämmin. Sukkien suu on 2 oikein, 2 nurin - ribbiä, kantapää ranskalainen ja kärjessä jälleen nelitahoinen kavennus.

Kutomuksen taloudessa on nyt digitaalinen keittiövaaka, jolla sukkien ja muiden neuletöiden punnitseminen sujuu näppärästi. Aion laskea paljonko tulee käytettyä lankaa vuoden aikana. Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen projekti!

9 kommenttia:

 1. Erittäin onnistuneet perussukat, vaikka langassa on vähän liikaa hässäkkää minun makuuni. Myös langan nimi, "talvi" löi minut ällikällä. Mitä punaista talvessa muka on? Äkkiseltään en saanut päähäni muuta kuin suolle jäätyneet karpalot, jotka pilkistävät punaisina hennon lumipeitteen alta. Ottamistasi kuvista totean vielä sen verran, että ne ovat kerrassaan ihastuttavia - jälleen kerran. Hauskaa, että pupu ja hamsterikin pääsivät näyttäytymään! Onnistunut debyytti molempien osalta ;)!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kauniit! Minullekin tuli mieleen ihan jäätyneet karpalot, sekä puolukat!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! :) Ja taivashan on pakkasaamuna tai -iltana tuollainen vaaleanpunainen. :)

  VastaaPoista
 4. Perussukat ovat niitä parhaita. Minäkin haikailen sitä digivaakaa.

  VastaaPoista
 5. Kivojen sukkien lisäksi huomio kiinnittyi tässä ja edellisessä postauksessa ihaniin tyynyihin mitä taustalla on!

  VastaaPoista
 6. TeSa: Perussukat ovat kivoja :) . Niitä tulee täällä näkymäänkin, lankalaatikko kun on täynnä raita-, yms. lankaa, joille perussukka on juuri se paras malli.

  Satakieli: Välitän kehut Pupulle ja Hamsterille :D . Langassa on liikaa levottomuutta minunkin makuuni, eivät siis jää omaan käyttöön vaan odottelevat vielä tuntematonta omistajaansa. Sarjasta on vielä kutomatta Kevät ja Kesä, saa nähdä mitä tuumaat sitten niistä :) .

  Eila: Kiitos :) . Jotain marjaista langan värityksessä selvästi on, marjaista ja kylmää.

  Mari: Olet muuten aivan oikeassa! Pakkasaamuina taivaanrannassa ovat juuri nuo värisävyt :) .

  Marjut: Perussukkien kutominen on ihan parhautta :) . Digivaaka on varmasti kätevä apuväline, ei tarvitse arvailla kesken työn onko lankaa paljonkin mennyt/jäljellä, sen kun punnitsee vain.

  Markka: Ihkut tyynyt on saatu tuliaisina kaukomailta mutta samanlaisia löytyy esim. Indiskasta :) .

  VastaaPoista
 7. Suloiset perussukat, miun suosikki tuossa sarjassa on tosin se syksy :) Digivaaka ois tosiaan kätevä, jospas sellaisen joskus sais...

  VastaaPoista
 8. Emma: Kevät saattaa olla oma suosikkini, ainakin kerän perusteella. Syksystä pidin myös. Ja digivaaka osoittautuu koko ajan yhä kätevämmäksi, sillä voi vaikka punnita täydet kerät ja katsoa onko niissä luvattu määrä lankaa :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.