lauantai 30. tammikuuta 2010

Matkalta

Minä ja mies käväisimme risteilyllä. Tuntui hyvältä irrottautua hetkeksi arjesta ja nauttia laivan hemmottelevasta ympäristöstä sekä viettää aurinkoinen päivä Tukholmassa. Olikin kuulema ensimmäinen päivä kuluvana vuonna, kun Tukholmassa paistoi aurinko, näin ainakin oppaamme Tukholman kiertoajelulla kertoi.

Kävimme siis kiertoajelulla, johon sisältyi nopea käynti Historiallisessa museossa. Aivan upea paikka, jossa olisin voinut viettää aikaa useita tunteja. Ehdimme sentään tutustua uuteen viikinki-aiheiseen näyttelyyn sekä käydä kultahuoneessa, jossa on esillä kullasta ja hopeasta tehtyjä koruja ja muita esineitä. Kiertoajelun päätteeksi bussi jätti meidät tavaratalo Åhlénsin kohdalle, jonka kahvilassa nautimme kahvin (mies) ja latten (minä). Seuraavaksi seikkailimme tunnelbanalla Mariatorgetin asemalle, josta ei ollut pitkä matka kauppaan, jossa ehdottomasti halusin käydä.

Marias Garn on pieni, sympaattinen lankakauppa. Mies kävi siellä toissa kesänä ja toi tuliaisiksi lankaa ja nyt pääsin käymään paikan päällä ihan itse. Ja tekemään ostoksia.BC Garnin Silkbloom Fino, 45% mulperisilkki, 55% merino. Viileä, suorastaan jäinen pastellinsininen. Äidin huiviin/shaaliin.Marias Garnin omalla vyötteellä oleva 100% shetlanninvilla. Väri on hyvin neutraali ruskea, kuin hunajalla ja viskillä maustettu kaurapuuro. Näistä voisi tulla minulle Miralda.Marias Garnin oma, käsinvärjätty sukkalanka, 75% villa, 25% bambu. Kuva ei tee väreille oikeutta mutta vyyhdissä on mitä ihanimmat veden värit turkoosista vedenvihreään. Hurmasi kertaheitolla, vaikka en ole koskaan pitänyt itseäni näiden sävyjen ystävänä. Tämä vain oli niin kaunis. Tästä siis aivan ehdottomasti sukat itselle.

9 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihania lankoja, syvä huokaus, mulle kans! =D Onnistunut matka selvästi.

  VastaaPoista
 2. Hepsi: Ihania ovat, samaa mieltä :D .

  Maritta: Matka oli tosi mukava ja nyt on taas kiva olla kotona, ja ihailla lankoja :) .

  VastaaPoista
 3. Kauniita lankoja löysit. Kaunis ja harmoninen on myös tämä blogisi.

  VastaaPoista
 4. Kivoja lankoja! Pitää pistää kaupan nimi ja sijainti mieleen, jos jossain vaiheessa tulee käytyä Tukholmassa.

  VastaaPoista
 5. Ninnu: Mukavaa kun kävit ja tykästyit blogin tunnelmaan.

  Marjut: Kannattaa käydä! Kauppa on pieni mutta sympaattinen ja helppo löytääkin.

  VastaaPoista
 6. Niin kauniin rauhallisia lankoja, tulee levollinen mieli katsellessa :)

  VastaaPoista
 7. Emma: Yritänkin tällä hetkellä keskittyä yksivärisiin tai semisolideihin lankoihin. Niistä on ollut suoranainen puute lankavarastossani.

  Pampuliina: Joo-o, ihkulankoja ovat :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.