lauantai 26. huhtikuuta 2014

Lauantaiherkkuja

Muistatteko vuoden alussa tekemäni lupauksen lankalakosta? En ostaisi uutta lankaa, ellei jokin projekti kerta kaikkiaan sitä vaatisi, ja shoppailut suorittaisin kauppojen sijaan omassa lankavarastossani. No, unohtakaa koko juttu.

 
Blue Moon Fiber Arts, Socks that Rock. "Sugar Pie" ja "Beach Glass". Olen näistä ihan täpinöissäni!

Babylonglegs, BooLace. 800 metriä merino/bambu-huivilankaa per vyyhti. "Making Hay" ja "BossMoss". Käsittämättömän kauniit ja pehmeät.

SofTrope, Soft Singles "Finch" ja Northbound Knitting, Merino/Nylon fingering "Rosewood". Oliihanpakkosaada.

Uncommon Thread, Tough Sock "Manuscript" ja "Toast". Niin hillittyjä mutta samalla tyylikkään vivahteikkaita sävyjä. Rakkautta.

Näiden jälkeen on varmaankin aivan turhaa yrittää pelastaa lankalakkoaan millään perusteluilla?

19 kommenttia:

 1. :D Niin että kun kerran revetään, revetään kunnolla sitten? :D Mutta kyllä nuo langat kainalossa on parempi jatkaa lankalakkoa, jos sellaista nyt täytyy harrastaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän yskäsi. Täällä on samanlainen tauti; tuskin oli (tammikuun loppu tai) helmikuun alku, kun jo huomasin kotiuttaneeni kasan uutta lankaa - ja sitä on nytkin postissa kulkemassa kohti kotia. Langanostolakko on hiljaisuudessa kuopattu. En oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

  VastaaPoista
 3. Oi voi, unohdin edellisestä nimeni.
  Sari

  VastaaPoista
 4. Voi voi, ihan ymmärrettävää, että tuollaisten edessä joutuu tekemään ostopäätöksen. Ei haittaa - ei toinna kantaa huonoa omaatuntoa mukanaan! Jatka vaan samaan malliin uudestaankin ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllähän sitä nyt pienet hairahdukset sallitaan... varsinkin noin ihanat hairahdukset!

  VastaaPoista
 6. Uuh, ymmärrän täysin. I forgive you. Jotta saisin omankin lakkoni piloille, niin toivon edelleen sulta postausta ulkomaisista lankakaupoista, joista tilaaminen sujuu ilman suurempia huolia (paitsi raha-sellaisia).

  VastaaPoista
 7. Itse olen lakkoillut nyt alkuvuoden ja vaikeaa on ollut. Ensimmäisiin pariin kuukauteen en edes pystynyt käymään lankakaupassa ostamassa puikkoja tms., nyt sekin on onnistunut kun olen ymmärtänyt kuinka hitaasti tuo lanka kaapeista häviää. Olen lakon aikana neulonut kuitenkin lankaa vasta muutaman kilon ja kaapeissa on vielä varmaan kymmenkertainen määrä. Eli en nyt tiedä onko lakkoilusta juurikaan ollut hyötyä, ellei sitä jatkaisi suoraan pari vuotta. Eli tuskin sinunkaan kohdallasi on suurta vahinkoa tapahtunut! Minun lakkoni päättyy onneksi noin kuukauden kuluttua ja heti aion muutamaan lankakauppaan suunnata :D.

  -Sanna

  Ps. Ihailen hyvin huolellisia neuleitasi.

  Pps. Minuakin kiinnostaisi kovasti postaus ulkomaisista lankakaupoista, kun niistä ei kokemusta vielä ole (onneksi :D?).

  VastaaPoista
 8. Herraisä, mitä herkkuja!!!! Tässähän melkein tulee neulomisinnostus, ja se ei ole ihan vähän kun miettiin tätä piiitkää kuivaa kautta, jota olen neulepuolella viettänyt.

  VastaaPoista
 9. Voi että, olen kateellinen! Mitkä ihanuudet!

  VastaaPoista
 10. Oi ihania! Minullakin on jonkinlainen lankalakkoviritelmä käynnissä ja melkein kuola valui kun katselin noita kuvia :D

  VastaaPoista
 11. Oi mitä lankoja!!! Eihän lankalakko voi pitää jos tarjolla on noin ihania lankoja :D

  VastaaPoista
 12. Huhuh johan on ihania, ymmärrän kyllä noiden seireenien kutsun! Toi Uncommon Threadin sukkalanka on superihanaa neuloa!

  VastaaPoista
 13. Hyvä hyvä! Luulin jo, että oon ainoa joka käyttää tuota socks that rock-lankaa. Se on hienoin koskaan käyttämäni sukkalanka, mutta on pelkkää villaa eikä kestä saapassukkina tms. Nukun siis niissä. Ja kälpin kotilattioilla...

  VastaaPoista
 14. Wau. Luulenpa, että olisi ollut suurempi synti olla ostamatta noin ihania lankoja kuin vähän repsahtaa lakossa, jonka olemasssaolon voi hyvin perustellusti kyseenalaistaa... Minäkin mielelläni kuulisin käyttämistäsi ulkomaisista lankakaupoista.

  VastaaPoista
 15. No mutta mikä ihana repsahdus! :D

  VastaaPoista
 16. Ihastuttavia lankoja! Joillakin on lauantaikarkit, toisilla lauantaipullo, mutta neulojilla on aina lankalauantai ;)

  VastaaPoista
 17. Pitko: Jotain siihen suuntaan :D . Alan muuten kallistua sille kannalle, että lankalakot ovat aivan turhia... Ehkä olisi aika vain hyväksyä oma taipumus lankaostoksiin (ja kutoa nopeammin).

  Sari: Nauraa, totta kai! Lanka on aina iloinen asia :) .

  Aikun askareet: Taidan jatkaakin, ja nyt ihan luvan kanssa :)

  Sanna: Hauskaa, että tämä luetaan vielä pieneksi hairahdukseksi.

  Homsantuu: Hyvä kun muistutit, nyt voisikin olla hyvin aikaa lankakauppakatsaukselle.

  Sanna: Niinpä! Eikö olekin ihan kummallista miten kauan ihan tuosta vain kotiutetun lankakasan kutominen kestää. Minullakin olisi lankaa useamman vuoden tarpeiksi mutta uusi lanka on niin vastustamatonta... Toive lankakauppapostauksesta huomioitu :) .

  Outi: Hyvä hyvä, saadaan neulemahlat virtaamaan! Kiva, jos olin avuksi :) .

  Ingi: Kiitos :)

  Kaisa: Tsemppiä lakkoviritelmään ja pahoittelut sortumisvaarasta ;)

  Elina: Ei niin (kuten hyvin huomattiin)!

  Berenike: Hyvä tietää :) . Tilasin kokeiltavaksi, kun se on yksi harvoista hieman paksummista sukkalangoista.

  Mokkakissa: En yhtään tiedä vielä miksi Socks that Rockit tahtovat isona. Vaihtoehtoina unikotisukat tai ehkä raitahuivi...

  Varis: Niinpä. Alkuvuoden osalta lakon voi julistaa aika lailla menetetyksi :D

  Maritta: Ihana juu, yhtään ei harmita :)

  Marjut: Se onkin kaikista vaihtoehdoista parhain :)

  VastaaPoista
 18. Omg mitä lankoja! Etpähän rikkonut lakkoa millään markettilangoilla :D

  VastaaPoista
 19. Emma: No niinpä, se olisikin ollut aivan anteeksiantamatonta ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.