lauantai 10. toukokuuta 2014

Ulkomaiset lankakaupat Kutomuksen tapaan

Edellisen postauksen kommenteissa pyydettiin kertomaan kokemuksistani ulkomaisten lankakauppojen suhteen. Tätä on toivottu jo aikaisemminkin mutta aina se on vain jäänyt... Nyt ajankohta voisi kuitenkin olla sopiva tällaisen katsauksen kirjoittamiselle (kun vieläkään ei ole valmiita kutomuksia esiteltäväksi asti), joten tässä se tulee, ajatuksia sekä kokemuksiani lankojen tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista, olkaapa hyvä!

Erilaisia lankakauppoja on vaikka kuinka. Mistä tietää mikä niistä on luotettava ja mihin tilaus kannattaa tehdä? Niinpä, siinä vasta kysymys. Itse silmäilen aina aluksi sivuston ulkonäköä. Millaisia ajatuksia se herättää? Ovatko sivut siistit, asialliset, ehkä jopa kauniit? Herättävätkö ne luottamusta, vaikuttavatko asianmukaisilta? Halpa tai kehno ulkonäkö, välkkyvät bannerit tai suurensuuret ja ärhäkänväriset salea, alea tai special offeria mainostavat laatikot saavat ainakin minut epäluuloiseksi.

Kaupan sivuilta voi myös etsiä Facebookiin, Twitteriin, tai mikä parasta, Ravelryyn johdattavia kuvakkeita. Millaista keskustelua näillä sivustoilla käydään? Tuleeko esiin ongelmia, kuten saamatta jääneitä tilauksia tai ongelmia palautusten kanssa, vai saako yritys kehuja ja kiitosta? Ravelryssä monella lankakaupalla on ihan omat ryhmänsäkin, suosittelen tutustumaan. Myös perinteinen googlettaminen kannattaa, keskustelua ja kokemuksia löytyy tälläkin tavalla.

Tilaamisen ehdot on myös hyvä tarkistaa. Toimittaako kauppa ylipäätään tänne Suomeen? No, lähes kaikki tarjoavat international shippingin mutta aina kannattaa varmistaa. Entä toimitusmaksut? Amerikasta tilatessa pitää huomioida tullit, lisäksi jotkut yritykset laskuttavat järjettömiä toimitusmaksuja vaikka tilaus käsittäisi ainoastaan kirjekuoreen mahtuvan puikkotilauksen. Tärkeää on myös huomioida maksutapa. Itse suosin PayPalia, koska koen sen turvalliseksi sekä vaivattomaksi tavaksi maksaa ostokseni. Hyvä olisi myös lukaista palautusehdot siltä varalta, että tilatut langat olisivatkin virheellisiä tai tuote ei vastaisikaan odotuksia.

Näillä ihan itse järkeillyillä ohjeilla olen saanut omat ostokseni sujumaan ja kaikki on aina toiminut juuri niin kuin pitääkin, yhtään palautusta ei ole tarvinnut tehdä ja ihkulankavarastoni on kasvanut kiitettäviin lukemiin.

Sitten ehkä se mielenkiintoisin osio eli itse kaupat! Näistä olen itse tehnyt ostoksia ja ollut erittäin tyytyväinen laatuun sekä palveluun.

Loop on Lontoossa sijaitseva lankakauppa. Paljon ihanuuksia (Socks that Rock)! Lankojen lisäksi myös puikkoja, ohjeita sekä tarvikkeita. PayPal ei kelpaa mutta Visa tai Mastercard (credit tai debit) kyllä.

Tangled Yarn on yksi ehdottomista suosikeistani. Löytyy luksuslankoja (Dream in Color) ja pienempiäkin, erittäin kiinnostavia lankamerkkejä. Kaupan alennusmyynneistä voi tehdä todella hyviä löytöjä! Plussaa valuuttamuuntimesta eli hinnat voi valita näkymään euroina, eikä tarvitse pohtia paljonko mikäkin on puntina. Sijainti Cheshiressä Englannissa.

Meadow Yarn on myös ihanuuksia täynnä. Valikoimissa muun muassa Hazel Knits. Sijaitsee Suffolkissa Englannissa.

Die Wollbox on puolestaan saksalainen nettikauppa. Täältä löytyy käytännössä ihan kaikkea, kuten suosikkini Tanis Fiber Arts. Sivut saa näkymään myös englanniksi, jos saksa tuottaa vaikeuksia.

Jules Wollshop tarjoaa todellisia lankaherkkuja. Valikoimissa esimerkiksi String Theory, Skein ja Hedgehog Fibres. Kielenä on ainoastaan saksa mutta ostaminen on silti helppoa, nimimerkki koulusaksalla pärjää.

Mylys tarjoaa kieleksi saksan lisäksi englannin. Täältä löytyvät upeat langat vaikkapa merkeiltä Louet ja Rosy Green Wool.

Tuntuuko, että vieläkin epäilyttää? Suosittelen siinä tapauksessa kokeilemaan kotimaista vaihtoehtoa. Lempikauppoihini kuuluu Jyväskylässä sijaitseva Titityy. Valikoima vetää vertoja mille tahansa ulkomaiselle kaupalle ja palvelu on aina ensiluokkaista.

Sitten ei muuta kuin onnistuneita ostoksia! Kuulisin myös mielelläni muista hyviksi todetuista lankakaupoista. Mikä on oma suosikkisi ja miksi?

6 kommenttia:

 1. Kiitos, Heidi, ihanasta viestistäsi. Nyt tiedän, miten kulutan iltani;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos listasi! Löysin Tangled Yarnista sellaista Coast lankaa jota ei ole enää Titityyssä eikä edes Holst Garnilla.

  VastaaPoista
 3. Jes, tätä olen odottanut! Kiitos kovasti!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kiitos tästä postauksesta! Kyllä se vaan niin on, että omin nokin on vaikea lähteä tilaamaan lankoja kauempaa. Toisen suositus ja kokemus on kullan arvoinen asia.

  VastaaPoista
 5. Hei! TitiTyy kiittää kovasti kauniista kommentista! Ja sanottakoon, että mahtavaa kun käytätte kotimaistakin kauppaa. Vain niin me saadaan pidettyä valikoimaa täällä lähempänäkin ja samalla kotimainen yritystoiminta ja työllisyys pyörii :) Ulkoimaiset kaupat monesti pystyy kilpailemaan hinnalla, nykyään ei onneksi enää silläkään. Mutta siis kiitos, mieltä lämmittävä postaus.

  VastaaPoista
 6. Varis: Olepa hyvä! Toivottavasti iltasi oli mukava :D

  Nina: Kiva kuulla, että teit jo löydön!

  Homsantuu: Vihdoinkin sain aikaiseksi. Muistin kyllä sinun toivoneen tätä jo aikaa sitten :)

  MiunMaun: Ole hyvä vain. Näistä kaupoista minulla on vain positiivista sanottavaa.

  Tiina: Titityy ansaitsee kaikki kehut! Aivan täydellinen kauppa ja hengästyttävä valikoima laatulankoja. Pidän etenkin siitä, miten teillä siellä hankitaan uutuuksia ja erikoisuuksiakin tarjolle. Hinnatkin ovat minusta kilpailukykyiset.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.