tiistai 3. marraskuuta 2009

Sukista lapasiin

Marraskuu on täällä ja sen myötä päättyi Sukkasadonkorjuu ja alkoi Lapaskuu . Sukkia olen tehnyt jo sen verran, että ne syntyvät lähes itsestään ja osaanpa myös soveltaa ohjeita omien mieltymysteni mukaan. Lapaset sen sijaan ovat hieman tuntemattomampaa aluetta. Aloitinkin sen vuoksi Lapaskuuni muistelemalla miten ihan ne peruslapaset tehtiinkään.Malli: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Twilleys of Stamford, Freedom Spirit
Puikot: 3,5Freedom Spirit on aivan ihana lanka. Pehmeää, lämmintä, 100% villaa. Ja värit ovat kauniit. Tosin pehmeytensä ja löyhäkierteisyytensä vuoksi lankaa on myös hieman hankalampi kutoa. Mietin kuitenkin menettäisikö lanka jotain ominaisluonteestaan jos se olisi tiukempaa kierteeltään. Voi olla. Freedom Spiritistä olen kuitenkin kutonut kauneimmat lapaseni ja ihastun lankaan aina uudestaan uuden lapasparin myötä.Koristeeksi valitsin jälleen nappeja. Valitsin niiden kiinnittämiseen helpon ja toistaiseksi myös toimivaksi osoittautuneen tavan: liimaamisen. Hyvin pysyvät kiinni.Millaisethan lapaset kutoisin seuraavaksi? Kirjoneule houkuttaa mutta heitänkö hermoni (taas) sen myötä? Kas siinäpä pulma.

16 kommenttia:

 1. Voi kuin kauniit! Napit niiiin suloiset, antaa näköä!

  VastaaPoista
 2. Nätit lapaset ja ihanan värinen lanka!

  Minuakin se kirjoneule aina säännöllisin väliajoin houkuttaa, kunhan aina ensin ehtii unohtaa sen stressin ja turhautumisen jota se saa aikaan. Oletko koskaan harkinnut onteloneuletta tai sellaista nostettavilla silmukoilla tehtävää kirjoneuletta? Ovat itselläkin vielä kokeilematta, mutta kokeilen heti kun tulee taas se kirjoneulekutina..

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset! Joskus myös houkuttaisi kirjoneulelapaset, mutta aina joku muu työ menee edelle.

  VastaaPoista
 4. Yirtin kieltää itseäni kirjoittamasta tätä viestiä, mutta en totellut itseäni: Eli mistä olet tuota lankaa saanut, saako tilattua netistä?! ( Tarkoitus on olla hankkimatta lankaa ennenku iso osa entisistä on käytetty, mutta kun kehuit noiden pehmeyttä niin meinaan vähän pehmetä..) Niin ja noi on siis tosi kauniit ja herkullisen väriset!!

  VastaaPoista
 5. Eila: Napit antavat minustakin sen viimeisen silauksen.

  Susku: Onteloneuletta en ole kokeillut, mosaiikkineuletta kyllä. Mutta kumpikaan ei korvaa sitä oikeaa kirjoneuletta :). Pitää vain harjoitella ja ehkäpä joskus harjoitus tekee mestarin.

  Marjut: Minulla puikoille pääsee aina helpoimmin jokin tuttu neule tai malli, sellainen jonka tiedän varmasti osaavani. Pitäisi opetella ottamaan enemmän riskejä!

  Maria: Ihana viesti :) . Freedom Spiritiin voi sortua esim. Priimassa ja heillä toimii myös nettikauppa. Helsinkiläisenä pääsen itse aina kätevästi kauppaan ja hypistelemään lankoja ihan livenä. Täytyy myös vielä tarkentaa että ei tämä lanka ole samalla lailla pehmeää kuin vaikkapa merino vaan enemmänkin pehmeys viittaa tässä löyhään kierteeseen ja paikoin hahtuvamaiseen tuntuun.

  Marika: Kiitokset :) .

  Tupuna: Kiitos myöskin :) .

  VastaaPoista
 6. Kiitos tai (tai siis voi harmi!), kun kerroit mistä lankaa saa;-D Ja mä ajattelin myös kokeilla noista puron muista väreistä lapasia samaan tyyliin, ku ekat tein. Jotenkin tekee vähän väliä mieli noita sovittaa omaan käteen, kun ovat niin suloisen pehmeät:-)

  VastaaPoista
 7. Vastavierailulla blogissasi! Nätit lapaset ja muutenkin kauniita neuleita olet tehnyt!

  Jätin blogiini sinulle tunnustuksen, saa tarttua jos tahtoo... ;D

  VastaaPoista
 8. Jos lapaset ovat sinulle tuntematonta aluetta, se ei todellakaan näy työssäsi. Olet jälleen kerran onnistunut kutomaan aivan ihanat kädenlämmittimet! Napit ovat kivat, mutta lapaset olisivat ihan yhtä hienot ilman niitäkin. Säntillistä käsialaasi en lakkaa ikinä ihastelemasta. :)
  (Minulla on juuri nyt jalassani ne ihanat oranssin punaiset sukat, jotka neuloit minulle reilu vuosi sitten. On ihanaa istua sisällä lämpimät villasukat jalassa ja kädet höyryävän teemukin kylkiä vasten. Ulkona maa on valkoinen ensilumen jäljiltä.)

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniit lapaset! Lanka näyttää tottavie pehmeältä ja lämpöiseltä.

  VastaaPoista
 10. Maria: Ole hyvä vain. Mukava johdattaa sinut sortumisen tielle, hih :D . Ja enköhän minäkin tee omista Puro-keristäni lapaset tässä Lapaskuun aikana. Pääsen sitten sovittelemaan niitä :) .

  Maikki: Kiva saada sinut vastavierailulle :) . Kiitos tosi paljon kehuista. Harkitsen tunnustukseen tarttumista...

  Satakieli: Neuroottisen säntillinen käsiala, vai mitä? :) Peruslapaset kyllä sujuvat mutta jos mukaan otetaan palmikoita, kirjoneuletta tai muuta kuviota, saattaa mennä hankalaksi. Olen aloittanut ja purkanut seuraavaa lapasparia arviolta neljä kertaa... Mutta ehkä joskus tulee valmistakin :) .

  Helmis: Kiitos :) . Lapasista tuli tosiaan ihkut, melkein sääli antaa ne lahjaksi... Mutta vain melkein.

  VastaaPoista
 11. Kyllä, Freedom Spirit on yksi munkin lempilangoista. :) Ihanaa. Ja hienot nappilapaset.

  VastaaPoista
 12. Anni: Eikö vain olekin ihana lanka? :) Ja napeilla on kiva koristella lapaset, se antaa hieman lisää ilmettä.

  VastaaPoista
 13. Raitalapasesi näyttävät upeilta!

  VastaaPoista
 14. Distant Knitter: Ja parasta on, että lanka tekee tässä kaiken työn ja luo kauniit raidat itsestään.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.