keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Lapaskirous ja sen murtuminen

Aura-lapasten jälkeen olin tyytyväinen itseeni. Tämähän on helppoa! Mutta kuinka ollakaan, jouduin pahan lapaskirouksen uhriksi. Mitkään aloittamani lapaset eivät tuntuneet onnistuvan. Jos purkamalla oppii, niin olen oppinut viime päivinä todella paljon. Purin kirjoneuletta, purin ihan tavallisia peruslapasia ja olin jo lähes valmis jättämään koko lapasten kutomisen sikseen. Turhautti niin paljon.

Lankalaatikossa oli kuitenkin kaksi kerää kaunista lankaa ja päätin vielä kokeilla niitä. Hyvä niin. Lapaskirous murtui.Malli: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Gjestal, Bris
Puikot: 3,5

Bris on kaunis liukuvärjätty lanka, jossa on puolet villaa ja puolet soijaa. Mielenkiintoinen koostumus siis. Värit ovat todella kiiltävät ja hehkuvat, mitä kamera ei ihan onnistunut tavoittamaan. Liukuvärjäyksen vuoksi keriä oli vaikea saada alkamaan samasta kohdasta, joten päädyin raidoittamaan, kutoen aina kaksi kerrosta per kerä. Oikean lapasen puolivälissä kummaltakin kerältä alkoi tulla yhtä aikaa samaa väriä, joten leikkasin toiselta kerältä kyseisen väriosion pois ja siirryin seuraavaan väriin. Lapasessa tuo kohta näkyy äkkinäisenä värimuutoksena ja toimii siten hyvänä siedätyshoitona perfektionistille.
Olen niin tyytyväinen, kun vihdoinkin sain lapaset onnistumaan. Vielä en tiedä pääseekö puikoille seuraavaksi lapaset vai pitääkö välillä lohdutella itseään kutomalla sukat. Lapaskirous oli niin koetteleva kokemus :) .

13 kommenttia:

 1. Kauniit, harmoniset lapaset! Eiköhän kirous ole jo manattu pois...

  VastaaPoista
 2. Vaikea sanoa missä oli vikaa mutta älä vaan lannistu ja luovuta, kyllä ne vielä onnistuu kun vaan sitkeästi kokeilet uudestaan! Näistä lapasista tulikin kauniit!

  VastaaPoista
 3. Eiköhän kirous ole jo murrettu noin kauniilla lapasilla.

  VastaaPoista
 4. Mitkä ihanat lapaset, en voi kuin ihastella suu auki. Tuota lankaa on saatava!!! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit lapaset, en voi uskoa niiden olevan Brisiä! Kaunis tekstuuri.

  VastaaPoista
 6. Kivat lapaset. Ja tuttu tuo lapaskirouksen tunne, mukavaa että se murtui.

  VastaaPoista
 7. Mammutti: Hih, toivon että kirous meni pois eikä enää palaa :) .

  Eila: Kiitos :) . Välillä turhautuminen vie vain voiton sitkeydestä.

  Marjut: Toivon niin :) .

  Neiti Nimetön: Mahtava kommentti!

  Distant Knitter: Mietin ihan samaa näitä tehdessä, sillä lapasten pinta on paljon tasaisempaa kuin itse lanka. Ehkä käyttämäni 3,5 puikot auttoivat asiaa.

  Sanna: Voi, sinuakin on joskus kohdannut tuo kirous. Se on kurjaa, sillä sen myötä käsitöistä katoaa ilo ja kutominen muuttuu turhauttavaksi. Onneksi kiroukset ovat melko harvinaisia :) .

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti alkuvaikeudet lapasten suhteen on nyt voitettu! Näistä tuli todella hienot, lämpimännäköiset ja jotenkin sympaattisen oloiset lapaset. Kirjoneuletta en ole koskaan töihisi kaivannut, mutta ymmärrän hyvin, että haluat oppia sen ja kehittyä koko ajan paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tsemppiä! Tiedän, että kärsivällisyyttä ja taitoa sinulla riittää loputtomiin, vaikka joskus meinaisi hermo mennäkin. Älä huoli. Se on ihan tervettä; harrasti sitten neulomista, kirjoittamista tai mitä tahansa.

  VastaaPoista
 9. Kaunis raidoitus! Rohkeasti vaan seuraavien tumppujen kimppuun, kirous on kaikonnut ;)

  VastaaPoista
 10. Satakieli: Voi miten kaunis kommentti sinulta. Sympaattiset lapaset :) . Hauska ilmaisu. Lohdullista myös kuulla hermojen menettämisen olevan puhtaasti inhimillistä.

  Emma: Seuraavat ovat jo puikoilla. Peukalokiila ohitettu ja hyvältä näyttää... :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit lapaset! Hienosti manasit näillä lapaskirouksen muille maille. :o) Brisissä on kauniita värejä, nämä ovat kivan marjaisat kädenlämmittimet.

  VastaaPoista
 12. Lapsesi ovat somat. En ole moiseen lankaan koskaan törmännyt. Pyysit neuvoa kierreraidan langanvaihtumiskohtaan. Eihän minua tarvitse paljoa sohaista kun käyn tekemään tuollaista. Julkaisin juuri ohjeet moiseen raitaan, joten käyppä vilkaisemassa.

  VastaaPoista
 13. Makepeace: Toivotaan, että kiroukset olisivat haihtuneet. Puikoilla oleva lapanen näyttää tällä hetkellä oikein lupaavalta :) .

  Leena: Mahtavaa, käyn heti vilkaisemassa :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.