tiistai 27. lokakuuta 2009

Sinisten iltojen sukat

Marraskuu on ihan kohta täällä. Sen huomaa säästä. Harmaata. Sataa. Pimeä tulee aina vain aikaisemmin. Tosin pidän syksystä, se on aina ollut lempivuodenaikani. Ja juuri sateen, hämäryyden ja pimenevien iltojen vuoksi. Voin sytyttää kynttilöitä, nauttia teestä, ihastua uudelleen villalankojen lämpöön ja tuntuun.Vuodenaika ei kuitenkaan suosi neulekuvausta. Näitäkin sukkia kuvasin neljä eri kertaa. Kuvauskerta 1 oli hauska. Värväsin ystäväni Satakielen kuvausmalliksi ja hän poseerasi sukat jaloissaan varsin ammattimaisesti. Niitä kuvia täällä ei harmi kyllä nähdä sillä valaistus oli riittämätön ja kuvat auttamattoman huonoja, kuvaajan vuoksi. Yritin myös järjestää kuvaussession perinteiseen tapaan lattialla mutta tummahko puulattia yhdistettynä tummansinisiin sukkiin oli harvinaisen synkkä yhdistelmä. Kuvauskerralla 3 olin parvekkeella mutta luonnonvalo vääristi sinisen täysin eikä tihkusade houkutellut paneutumaan ympäristöön paremmin. Lopulta vein sukat yksinkertaisesti keittiön työtasolle, napsautin päälle loisteputkivalaisimen ja voilà, vihdoinkin kuvista tuli mieleisiä.

Kävi kyllä muutamaan otteeseen mielessä, että kannattaako sukkien vuoksi nähdä näin paljon vaivaa. Haaveilin myös kuvaamosta, jonne voisi viedä valmiit neulomuksensa ja saada takaisin studiotasoisia otoksia. Mutta se voisi jo olla hieman turhan neuroottista :) .Sukkien malli on Garnstudiolta ja siinä yhdistetään niin pitsiä kuin palmikoitakin. Muokkasin mallia hieman ja omassa versiossani palmikot kulkevat myös jalkapöydän päällä, pitsimallin kummallakin puolella. Näissä sukissa ei myöskään ole rullautuvaa reunaa varressa kuten alkuperäisessä ohjeessa, vaan muutin sen itseäni enemmän miellyttäväksi 2o, 2n - neuleeksi.Malli: Palmikolliset pitsineulesukat
Lanka: Novita, Nalle aloevera
Puikot: 3,0

Sukkien myötä voin rastittaa yhden kohdan tehtävien joululahjojen listalta. Kerrankin olen ajoissa lahjaneuleiden kanssa. Samalla päättyy oma sadonkorjuuni Sukkasadon puitteissa. Viisi paria tuli tehtyä, neljät syyskuussa ja nämä yhdet lokakuussa. Kivaa oli.

14 kommenttia:

 1. Kivat sukat! Eiköhän tuo malli ennen pitkää pääse minunkin puikoilleni! ;)

  VastaaPoista
 2. Harmi etteivät kuvat onnistuneet. Olisi vain pitänyt nostaa jalat rohkeasti keittiön pöydälle! No, kuvista tuli oikein hyviä noinkin. Loisteputkivalo saa sinisen hehkumaan juuri niin kuin pitääkin. Kiitos vielä mukavasta päivästä. Luonasi on aina niin viihtyisää.

  VastaaPoista
 3. Hyvä malli, pienillä muutoksilla saa helposti itselleen/lahjaksi juuri sellaiset sukat jotka miellyttävät.

  VastaaPoista
 4. Suloiset! Neuleiden kuvausstudio olisi kyllä mainio ;) Miusta tulis heti asiakas!

  VastaaPoista
 5. Mammutti: Kiitos :) .

  Marjut: Kiitos myöskin :) .

  Matleena: Malli oli oikein kiva, voin suositella. Kannattaa lukea koko ohje ennen aloittamista, kantapään kohdalla kun kavennettiinkin pois suuri määrä silmukoita ja jouduin modaamaan ohjetta sen vuoksi.

  Satakieli: Harmi tosiaan! Mutta seuraavalla kerralla sitten :D . Kiitos myös itsellesi, oli kiva päivä <3 .

  Mari: Kiitos :) .

  Eila: Kiitos :) .

  Kristiina: Totta, pienetkin modaukset tekevät välillä ihmeitä.

  Emma: Eikö vain olisikin :D . Mutta sitä odotellessa täytyy tyytyä siihen mitä on. Loisteputki on ihan paras!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit sukat!

  Oon kans tosi turhautunut tuosta kuvaamisesta *huoh*.

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! Kuvaaminen tuo toki aina oman tuskansaetenkin sinisen ja punaisen kanssa, mutta tosi hyvin olet onnistunut!:)

  VastaaPoista
 8. Helmis: Kiitos :) . Niinpä, kuvaaminen on välillä hyvinkin haastavaa, ainakin hermojen kannalta, hih.

  Ellie: Punainen on erityisesti se väri jota kamerani ei toista kunnolla. Jospa siihenkin ongelmaan auttaisi jatkossa loisteputkivalaisin, kuten nyt näiden sukkien kanssa? :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat, ja muutenkin tosi kauniita kuvia sulla täällä blogissa =)

  VastaaPoista
 10. Sähis: Kiitos, on se kivaa kun kehutaan :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.