keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Miten sortuminen muutetaan voitoksi

Sukkasato on oivallinen hetki tutkailla sukkalankavarastoa ja vaikkapa kutoa pois niitä vähemmän ihania lankoja, joiden kohdalla ei voi kuin ihmetellä mitä ostohetkellä on oikein ajatellutkaan.Malli: Slipped Stitch Rib, kirjasta Sensational Knitted Socks
Lanka: Novita, Seitsemän veljestä Raita
Puikot: 3,5 ja 3,75Ostin langan heti kun näin sen hyllyssä (olen tosi herkkä sortumaan uutuusväreihin). Sen jälkeen kerä onkin lähinnä säikytellyt minua lankalaatikossa. Väreissä ei tavallaan ole mitään vikaa mutta yhdistelmä on samalla liian tumma ja liian räikeä. Lopulta ajattelin, että en voi muuta kuin kutoa kerän pois, sillähän siitä pääsee.Malli on jälleen tuo perushyvä Slipped Stitch Rib, tarpeeksi helppo jotta työ sujuu nopeasti ja samalla siinä on "jotain pientä kivaa". Pidän etenkin siitä miten nostetut silmukat rikkovat raitojen rajoja, jolloin värin vaihtumiskohtia tuskin huomaa. Parasta on, että sukat ovat valmiit ja kerä tuhottu! Aikanaan nämä sukat pääsevät johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen, joten hyvä mieli kaikilla loppujen lopuksi.

Nämä ovat siis neljännet sukat Sukkasatoon. Olen ylittänyt itseni moninkertaisesti.

4 kommenttia:

  1. Pirteät ja räikeydestään huolimatta sympaattiset hyväntekeväisyyssukat. Miten muuten pystyt innostumaan kutomisesta silloin, kun lanka ei suuremmin inspiroi? Ovatko malli ja hyvä "kutomis fiilis" sinulle kaikkein tärkeimmät?

    VastaaPoista
  2. Satakieli: Hyvä kutomisfiilis on todella tärkeää, muuten kutomisesta tulee pakkoa ja silloin käsillä tekemisen ilo on kaukana. Nämä sukat olivat osittain pakkoa mutta onneksi hyväntekeväisyysaspekti hieman auttoi, sekä tieto siitä että jos en kudo sukkia valmiiksi, vainoaa lanka minua ikuisesti lankalaatikossa :) .

    VastaaPoista
  3. Marika: Kiitos :) . Oma tunnelmani sukkien suhteen on, että tulihan tehtyä. Mukava silti kuulla niistä kehuja.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.