sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Sukat tilaustyönä

Joskus on kiva tehdä tilaustöitäkin. Varsinkin kun työn suhteen saa melko vapaat kädet. Ei aikataulua, vapaus valita malli ja lanka itse, ainoa toive asetettiin värille, eli vaaleanpunaista pitäisi olla. Näin syntyivät nuoren naisen pitsisukat.Malli: Elongated Corded Rib, kirjasta Sensational Knitted Socks
Lanka: Gjestal, Sildre
Puikot: 3,0Tuo Sensational Knitted Socks-kirja on oikea aarre. Tämäkin on helppo muunnelma 2oikein, 2nurin -teemasta. Ja silti tulos on uuden näköinen.Sukkiin kului hieman kolmatta kerää lankaa, kärkikavennuksen verran. Sildre osoittautui kivaksi peruslangaksi, jonka valttina on pehmeys, "slitesterkt og mykt" mainostaa vyötekin. Ostopaikka oli Lankamaailma Nordia, jos jotakuta jäi askarruttamaan.

Sukat kerryttävät sadonkorjuuni Sukkasadon osalta jo kahteen pariin.

11 kommenttia:

 1. Vau! Ihanan malliset ja väriset :)

  VastaaPoista
 2. Persoonallinen ja ilmeikäs kuvio, pidän tosi paljon! Tosi siistiä työtä.

  VastaaPoista
 3. Urkuri: Kiitos :) . Näistä tuli minustakin tosi söpöt vaikka alussa vähän mietinkin, että olisiko pitänyt tehdä hieman pienemmällä silmukkamäärällä, mallikuvio kun osoittautui todella joustavaksi. Mutta huoli oli turha, hyvät ovat.

  Mari: Kiitos :) .

  Nna: Sievät ovat :) .

  Makepeace: Niin minustakin, eli sopivat hyvin tyttömäiselle tytölle/nuorelle naiselle :) .

  Marjut: Se on tuo väri, joka teke prinsessan :) .

  Satakieli: Kiitos ystävä :) .

  Hillanen: Hyvin paljon kiitoksia :) .

  Tulipa monta hymynaamaa mutta kommentit saivat niin hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 4. Oih, miten söötit sukat. Saaja on varmasti onnellinen saadessaan tuollaiset jalkojansa lämmittämään.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ihanat:). Kiitos kirjavinkistä. Laitan korvantaakse sitä päivää varten, kun haluan opetella "neulomaan englanniksi".

  VastaaPoista
 6. Sanna: Kiitos :) .

  Silene: Ihanaa saada kommentti sinulta :) . Englanniksi neulominen on helppoa kun oppii vain muistamaan neulesanaston. Aluksi tuli hieman pähkäiltyä kaikkien lyhenteiden yms. kanssa että mitä ihmettä tuokin tarkoittaa. Nykyisin tunnun osaavan sanaston jopa paremmin englanniksi kuin suomeksi!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.