keskiviikko 17. elokuuta 2016

Dodo ikiroudassa

Dodo, tuo ammoin sukupuuttoon kuollut lintu, on herännyt eloon ikiroudasta. Aikamoinen ihme, etten sanoisi!

Dodo

MalliDodo by Heidi Alander
Lanka: Walk Collection, Delicate Merino "Permafrost"
Lankaa kului: 100 g
Puikot: 4,0

Vaikka pidinkin Dodoa heti ilmestymisestään lähtien  ihan hurjan kauniina ja houkuttelevana, olin kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että en sellaista tulisi koskaan kutomaan. En nimittäin ole koskaan onnistunut saamaan näistä sivuttaisista, fingering-vahvuisesta langasta kudottavista huiveista käyttökelpoisia, mistä saan kiittää tiukkaa käsialaani. Ilmavan ihanuuden sijaan tuloksena kun on aina ollut lyhyt ja kapea luiru, ja olen vain voinut todeta projektin olleen silkkaa ajan ja langan tuhlausta.

Dodo

Mutta sitten tuli Walk Collectionin pehmoinen merino, jossa on ruhtinaalliset 600 metriä lankaa, ja sen myötä pakottava tarve saada tämä turkoosin, pellavan ja hiekan sävyinen ikirouta puikoille. Ajattelin, että jos jostain on Dodo syntyäkseen, niin tästä.

Dodo

Toistin ainaoikeaa ja pitsiä muutamia kertoja ohjetta enemmän, ja sain käytännössä koko vyyhdin kulutettua. Pingottaminen puolestaan tapahtui upouusilla pingotusraudoilla, ja vaikka huivin pujotteleminen rautoihin ottikin hetken aikaa ja vaati hermoja, niin kyllä kannatti. Huivin reunat ovat täydellisen suorat ja tasaiset, ja muotoon asetteleminen sujui kuin itsestään. Pingotuksen myötä myös paljastui, että Dodolla on kokoa ihan kunnolla ja lopputulos on varsin käyttökelpoinen. Minä ja Dodo olemme myös ulkoilleet yhdessä jo muutamia kertoja ja täytyy sanoa, että tästä on kehkeytymässä varsin kaunis ja lämmin ystävyyssuhde.

21 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea utuisessa kauneudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin onnellinen, että sain tämän onnistumaan :)

   Poista
 2. Voi kuola, mitä värejä tuossa Permafrostissa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tätä kutoessa, että tässä hyvin vaaleassa Permafrost -yksilössä olisi Neulistille juuri sopivat "epävärit" ;) . Niin ja unohtui muuten tekstiin laittaa, että dodoinspis syttyi sinun Leizu-versiosi pohjalta.

   Poista
 3. Onpas se hieno! Miten upeat värit ja ihana lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun oppisi kääriytymään tähän nopeasti. Suuri koko ja epäsymmetrinen muoto kun vaativat asettelua. Joku käyttötutorial olisi kiva!

   Poista
 4. Huivimallin ja langan hieno liitto. :) "Ikirouta" ja "dodo" ovat kyllä jännä pari, myyttinen, suorastaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kun onhan ikiroudasta kaivettu mammuttejakin, niin miksei sitten Dodoa. Ihan nyt ottamatta kantaa siihen, esiintyvätkö nämä kaksi yhtään lähellä toisiaan. Se saa olla se myyttinen osuus ;)

   Poista
 5. Tämä dodo onkin upean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli menoa heti kun tämän värin kaupassa näin ;)

   Poista
 6. Hurjan kaunis lanka ja upea Dodo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walk Collectionin langat ovat ihan mahtavia, minun värisiäni kaikki :)

   Poista
 7. Lintuna Dodo oli kaiketi kömpelö ja tanakka, onneksi huivisi on kaikkea muuta! Upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli sellainen ilmava ja kevyt, ballerina-Dodo :D

   Poista
 8. Onpa upea huivi kerrassaan. Värit aivan mahtavat myös. Minun pitäisi selättää jotenkin myös huivien neulomislukkoni. Oon itelleni tehnyt Revontulihuivin joskus vuosia sitten. Lisäksi pari pitsihuivia muille. Siihen se on tyssännyt. Mulla on myös tiukka käsiala ja pingotus ei tahdo sujua. Jotenkin kuulosti tutulta tekstisi tuo osuus. Kauniin huivin onnistuit tekemään, ehkä minun pitäisi yrittää vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukan käsialan haastavuus tulee esiin juuri näissä sivuittan tehtävissä. Sen sijaan tavalliset niskasta alas tai alhaalta ylös -huivit eivät ole tuottaneet ongelmia. Lankaa kyllä pitää olla reilusti, usein ohjetta enemmän, samoin mallikertojen toistoja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.