lauantai 7. toukokuuta 2016

Järkijuttuja

Olen aina ollut neuloja, joka innostuu uusista (luksus)langoista ja joka ottaa malleista puikolle juuri sen, mikä sillä hetkellä sattuu eniten kiinnostamaan. Oikein siis sellainen neulenautiskelija! Siksipä onkin ollut jännä huomata, että tämä vuosi on alkanut ihmeen käytännöllisissä merkeissä. Olen kutonut sukat vuosia vuoroaan odottaneesta ikuisuuslangasta, tehnyt sukat miehelleni varta vasten hänen syntymäpäivälahjakseen (ja vieläpä 7-veljeksestä) ja viimeksi sukat puolestaan syntyivät jämäkerästä sekä purkulangasta. Ja sama teema vain jatkuu.

Fall Night Socks
Malli: Perussukka
Lanka: Regia, Design Line by Arne & Carlos "Fall Night" ja Regia, Extra Twist Merino
Lankaa kului: 87 g
Puikot: 2,0

Edellisistä, harmaata ja sinistä yhdistelleistä raitasukista jäi harmaata Extra Twist Merinoa reilusti jäljelle. Olisin toki voinut sulloa ne jämälankapussiin mutta, pussissa jo olevien jämälankojen huomattavan määränkin huomioiden, päätin sen sijaan hyödyntää loppukerät saman tien. Tätä juuri tarkoitin. Ihan kauhean järkevä päätös.

Fall Night Socks
Harmaan kaveriksi valitsin aivan ihanan Arne & Carlos -langan, sillä sävymaailmat olivat sopivan lähellä toisiaan. Lisäksi olen jo pitkään halunnut kokeilla millaisia kuviointeja tuo vanhoista norjalaisista perinneneuleista inspiraationsa saanut lanka muodostaa. Joten tuttuun tapaan sukkien suu, kantapää ja kärki on kudottu harmaalla ja muuten annettu Arnen ja Carloksen tehdä tehtävänsä. Lopputulos on kyllä aika mahtava enkä muista saaneeni millään aiemmalla itseraidoittuvalla näin tyylikästä jälkeä aikaiseksi.

Fall Night Socks

Ai niin. Viimeksi kerroin vaihtelun vuoksi kokeilleeni toisenlaista kärkikavennusta, joka Nancy Bushin opuksessa (ja ihan siis yleisestikin) kulkee nimellä round toe. Suomensin tämän suoraviivaisesti pyöreäksi kärjeksi mutta oikea käännös kuuluu, että sädekavennushan se. Sädekavennuksella jatkoin näissäkin sukissa ja ihastukseni tätä kavennustapaa kohtaan vain jatkuu. Niin vain tulee tasaista jälkeä ja valmista lähes itsestään. Pakko tämän myötä myös todeta, että esimerkiksi nyt vaikka rutiiniksi muodostuneiden kavennustapojen rikkominen on sekin ihan hurjan järkevää!

15 kommenttia:

 1. Hienot sukat! Minustakin Arne ja Carlos langat ovat parhaita itseraidoittuvista langoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankaan on selvästi panostettu, kun pilkkujen, pipanoiden ja raitojen sijaan työhön muodostuu aitoa kirjoneuletta muodostavaa kuviointia. Parasta!

   Poista
 2. Siis mitä, onko nuo oikeesti neulottu raitalangasta??? Mie katoin et onpa hienot kirjoneulesukat :D Yleensä pätkärääkätyt on nimensä ansainneet, mutta tää on kyllä ihan omaa luokkaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on! Arne ja Carlos tekivät kaiken työn, minä kudoin vain pelkkää oikeaa yhdellä ja samalla langalla :)

   Poista
 3. Oih, nää on ekat A&C:t mistä ihan todella tykkään. Meinasin tulla sanomaan, että kyllä olikin oikeasti järkevä päätös käyttää jämät näin kauniisti. Vaan tällä langalla sait ne vielä vaivattomasti, ilman kiljoonien lankojen päättelyä. Kauniit järkevyyssukat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole kiljoonaa langanpäätä, vain 10 / sukka, mikä sekin on kyllä ihan tarpeeksi... :D

   Poista
 4. Kauniit ovat :) Sädekavennus on minun suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, muitakin sädekavennuksen suosijoita :)

   Poista
 5. Siis kertakaikkisen ihanat sukat :)

  VastaaPoista
 6. Järkevästä toiminnasta kauniit sukat. :) Neulenautiskelua sekin, eiks vaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! Eiköhän kaikelle ole aikansa, sekä niille luksusneuleille ja ihanille uusille langoille että niille jämäpussin pohjimmaisista vähintään yhtä suurella rakkaudella kudotuille neuleille. Molemmat erinomaisia tapoja tehdä sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu. Ja nyt puikoilla onkin pumpulinpehmeää luksusta... :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.