lauantai 11. lokakuuta 2014

Työvälineitä

Meille on muuttanut lampaita! Kokonainen lauma ihania, limenvihreitä ja ehdottoman tarpeellisia lampaita!


Nyt kun tosiaan matkustan kahden kaupungin väliä, on myös kutomuksia ollut tarpeen kuljettaa mukana. Sukkapuikot ovat vain osoittautuneet ongelmaksi. Ne mokomat puhkovat reikiä projektipussiin ja välillä sojottavat laukussa miten sattuu, ja niin että välillä myös oikeastikin sattuu. Joku ratkaisuhan siihen piti saada. Kipaisin ostoksilla, löysin lammaseläimet ja tadaa, ongelma hoidettu! Samalla ostosreissulla hankin myös neulakotelon ja kolmen erikokoisen päättely-/parsinneulan setin. Huomattava parannus entiseen. Yksi ja ainoa päättelyneulani kun seikkaili usein ihan missä sattui. Huomatkaa lampaiden kanssa yhteensopiva väri!

image
Lampaat in action ja sukkapuikot suojattuina. Kyllä on kätevää.

Tänään myös kävin ensimmäistä kertaa lankakauppa Snurressa. Tarkoituksena oli hankkia Eiran lankojen uusi ohjelehti, se jossa ovat ne kaikki bloggaajien suunnittelemat upeat mallit, mutta pahus, heillä ei vielä sitä ollut. No, "jouduin" sitten hankkimaan vain lankaa. Ja nyt "täytyy" mennä Snurreen tai muuhun lankakauppaan uudestaan paremmalla onnella.

Snurresta vielä sen verran, että tykästyin paikkaan todella. Ihastuttava ja kodikas miljöö, laatulankoja ja aivan loistava palvelu! Siellä myös järjestetään erilaisia kursseja ja tänään käynnissä oli Tuulia Salmelan TTS. Tuntui muuten aika hauskalta ostaa Väinämöistä, kun värjääjä oli ihan vieressä.

8 kommenttia:

 1. Ihanat lampaat ja oikeinkin hyötykäytössä :)

  VastaaPoista
 2. Hyödyllisii lampaita! Sen kerran ko on itteään karanneenna sukkapuikolla takareiteen kolannut, ko ne töröttää tulla läpi kasseista, tuommoiset suojat on todellaki tarpeen! Harmi, et jouduit sit vaan ostaa lankaa ;D

  VastaaPoista
 3. Enkulin käsityöt: Hauskaa ja käytännöllistä, ihan parasta siis!

  Virpi: Lampaat ovat kyllä varsinaisia hyötyeläimiä :)

  Berenike: No kun eihän sieltä voinut tyhjin käsin lähteä, siis tietenkään. Tosi paljon harmitti :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat lampaat! Mulla ois kanssa tarve tuollaisille. Laukussä jo ties montako reikää puikoista ja aina sitä sohii käsillä niihin puikkoihin. Mun käsityöpussukat on aina jossain muualla kuin laukussa selvästi :D Ihania lankoja löysit korvikkeeksi :D

  VastaaPoista
 5. Maritta: No niin just! Siksi piti ehdottomasti saada oma lammaslauma. Käytön perusteella voin myös vakuuttaa, että nämä myös toimivat. Ja kyllä, korvikelangat ilahduttivat kovasti. Niinhän lanka aina :) .

  VastaaPoista
 6. Mä olen huomannut, että mukana kannettavat neuleet kannattaa olla puyöröpuikoilla, sukkapuikot saa aikaan just noita reikiä. Niin reisissä kuin laukuissa.

  VastaaPoista
 7. Jonna: Käteväähän se olisi mutta pyöröt ja minä emme tule toimeen, ellei kyse sitten ole huivista. Sukat ja lapaset kudon aina sukkapuikoilla. Old school :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.