sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Tuliaisia New Yorkista

Siskoni lomaili New Yorkissa muutama viikko sitten. Oli kuulema oikein onnistunut matka. Kaikki ennakkoon listatut kohteet tuli nähtyä, vierailtua, koettua ja maistettua, ja kaupunki yllätti positiivisesti myös listan ulkopuolisilla asioilla. Kuten nyt vaikka päätymisellä vahingossa keskelle mielenosoitusta. Tai tulemalla roastatuksi stand up-klubilla!

Ennen matkaa kerroin kautta rantain, kuinka New York on ihan täynnä lankakauppoja. Sellaisia ihania. Ja kuinka niissä myydään kaikkea, mistä täällä saa vain haaveilla. Niin että jos matkan varrelle sellaisia sattuisi osumaan, niin tuliaiset olisivat ihan kiva juttu.

Sisko oli selvästikin laittanut toiveeni muistiin, sillä minua odotti Knitty Cityn logolla varustettu tuliaiskassi. Kaupassa vierailua hän kuvasi siten, että oli kysynyt myyjältä sukkalankaa, jota saa vain ja ainoastaan sieltä, ja jota voisi viedä tuliaisiksi lankahifistelijälle.

Kassista paljastui kaksi vyyhtiä Nooch Fiberin käsinvärjättyä sukkalankaa. Ettekö ole koskaan kuullut merkistä? No, en ollut minäkään tätä ennen. Eli selvää hifistelylaatua. Syksyisen kirjava vyyhti on Midtown Sock (75% superwash merino, 25% nylon) ja värjäyksen inspiraationa on ollut taiteilija Mladen Stilinovicin teos "Exploitation of the dead". Toinen vyyhti on rauhallinen ja kaunis, semisolidi harmaa Chelsea Sock, jossa merinon ja nylonin lisäksi on 10% kashmiria. Taide on myös tässä vyyhdissä mukana ja nimeltään se on "Mama, papa is wounded", taiteilija Yves Thanguyn teoksen mukaan. Nyt on kulturellit langat, ei voi muuta sanoa. Niin ja ettei kutominen ihan uuvuttaisi täysin, energianlähteeksi mukaan oli sujautettu levyllinen Hersheyn Cookies'n Creme suklaata. Nam!

Ihan loistavat tuliaiset olit hankkinut. Kiitos sikko!

15 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat tuliaiset hifistelijälle! :)

  VastaaPoista
 2. Oi oi, miten ihanat tuliaiset! Ja oi oi, että haluaisin New Yorkiin - ihan vain lankakauppojen vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Upeat tuliaiset! Kelpaisi mullekin... :-)

  VastaaPoista
 4. Vautsi mitä tuliaisia oot saanut! Oon ehkä vähän kade! :)

  VastaaPoista
 5. Rajut nimet langoilla, mutta kovin kauniit värit kyllä. :D Kaikkinensa ihanat tuliaiset. :)

  VastaaPoista
 6. Oi mitkä langat! Ihana sisko sulla :D

  VastaaPoista
 7. Olen käynyt Knitty Cityssa (ja seitsemässä tai kahdeksassa muussakin ison omenan lankakaupassa), ja se on aivan ihana paikka, ehdoton suosikkini! Loistava palvelu, ihanan lämminhenkinen tunnelma ja upea valikoima. Lisäksi siellä tunnistivat heti huivin kaulastani Veera Välimäen Color Affectionin, innostuivat kuullessaan että olen suomalainen ja juttu luisti niin etten meinannut päästä ulos kaupasta ollenkaan :D Sinne vielä joskus menen uudestaan!

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihanaa! Nooch on kuulemma niin upeen tuntusta ja oon ite kuolannu värejä Ravelryssä joskus!

  VastaaPoista
 9. Nasti: Samaa mieltä. En olisi paremmin osannut itsekään valita.

  Sanna: Siskon keksimä termi tuo hifistelijä mutta erittäin kuvaava. Sellainenhan minä "vähän" olen ;)

  Liina: Sama juttu. Joskus vielä vierailen siellä itsekin, ihan varmasti.

  Krisse: Nyt vain kartoitusta tuttavapiirin matkasuunnitelmista ja tuliaislistaa kokoamaan :D

  Lotta: Pahoittelen lankakateuden herättämistä. Ehkä joku lohtulankaostos olisi nyt paikallaan? :)

  Pitko: No kyllä, ei tosiaankaan mitään söpöstelyä. Mutta nämä ovatkin taidelankaa ja taide syntyy tuskasta, vai miten se nyt oli...

  Maritta: Sisko on ihan paras <3

  Marjut: Ei paremmista väliä :)

  Emma: Muistankin lukeneeni reissustasi. Ja nyt Knitty City kuulostaa entistäkin mahtavammalta paikalta! Joskus täytyy päästä sinne ja varustautua jollakin itsetehdyllä.

  Berenike: Haa, tämä oli sinulle siis tuttu merkki! Ja voin vakuuttaa, että tuo kashmirilla höystetty Chelsea Sock on uskomattoman pehmoista.

  VastaaPoista
 10. Voi ei, miten loistavat tuliaiset! Kateeksi käy. ;)

  VastaaPoista
 11. Neulisti: Niinpä, olen itsekin näistä vielä ihan häikäistynyt :)

  VastaaPoista
 12. Apua, mitä lankaa! Ihanan värisiä!

  VastaaPoista
 13. Kaisa: Joo, tästä eivät tuliaiset enää parane! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.