maanantai 2. joulukuuta 2013

Tuikitavalliset

Olen viimeksi kutonut lapaset tammikuussa 2011. Oho ja hups. Oli siis korkea aika saada sellaiset puikoille. Tiedustelin lapasten saajalta yksityiskohtia. Laitettaisiinko raitaa? Vai pitsiä, palmikkoa tai kenties molempia? Ei kuulema näistä mitään. Toiveena esitettiin yksivärisyys ja perusmalli, "sitten kun lapaset ovat niin tylsät, ettet jaksaisi millään edes niitä kutoa, ollaan oikeilla jäljillä".

Malli: Peruslapanen
Lanka: Cascade Yarns, Cascade 220 "Puget Sound"
Lankaa kului: 70 g
Puikot: 3,75

Ensimmäinen pari peruslapasia näyttää tältä. Oikein nopsat kutoa paksuilla puikoilla ja lankana muhkeanpehmeä Cascade 220.

Malli: Peruslapanen
Lanka: Cascade Yarns, Cascade 220 "Cyan Blue"
Lankaa kului: 70 g
Puikot: 3,75

Sitten sama uudestaan. Eri värillä tosin.

Lopuksi pingotus tumbbublokeilla ja valmista tuli. Kaksi paria tukitavallisia lapasia odottaa pääsevänsä lämmittämään saajansa käsiä. Näiden kutominen saattoi myös olla aavistuksen verran tylsähköä, joten onnistuin todennäköisesti täyttämään asetetut toiveet.

9 kommenttia:

 1. Saitpa hauskat ohjeet! Harvemmin tulee kyllä neulottua mitään noin simppeliä, voisi olla ihan hermoja lepuuttavaakin!

  VastaaPoista
 2. Juuri tuollaisia peruslapasia (ja -sukkia) miehenikin aina toivoo! Toisinaan jopa toteutankin toiveet...

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset ja varmasti lämmittävät pakkasilla.

  VastaaPoista
 4. Perus taitaakin monessa kohtaa olla melkein se paras:) kauniit värit molemmissa.

  VastaaPoista
 5. Perussukissa ja -lapasissa on ainakin se hyvä puoli, että ne saa neulottua nopeasti pois... ;) Mutta ovathan ne kyllä tosi kauniita rauhallisine pintoineen. :)

  VastaaPoista
 6. Homsantuu: Näissä ei tosiaan taitojaan päässyt näyttämään. Kivat ja nopeat kuitenkin tehdä, eli joo-o, mukavaa hermolepoa. :)

  Sanna: Perusjutuissa on oma kiva tuntunsa mutta ei tällaisia jatkuvasti jaksaisi tehdä. Satunnaisesti ja tärkeille henkilöille kyllä. :)

  Enkulin käsityöt: Pitäisi lämmittää! Lanka on ihanan kuohkeaa ja paksua, ja lapaset tiiviiksi kudotut.

  Zelda: En itse edes ole kovasti sinisen ystävä mutta hyvät värit silti minustakin. Varsinkin Cyan Blue on kiva tumma turkoosi.

  Pitko: Nopea valmistuminen on ehdotonta plussaa! Ihan olen ylpeä itsestäni, kun sain valmiiksi muutamassa päivässä, käytännössä meni päivä per lapanen.

  VastaaPoista
 7. Minun mies pyytää aina perussukkia ja joka kerta pitäs tehdä pidemmät varret, mutta pitkävärtiset ei mulla meinaa valmistua ja tylsistyn niihin helposti. Mies on saanut tyytyä niihin sukkiin jotka olen tehnyt.

  VastaaPoista
 8. Hyviä peruslapasia kauniissa väreissä! Mutta minun peruslapaseni tehdään vielä lisäksi peruslangasta eli tylsääkin tylsemmästä Novitan Nallesta tai 7Veikasta ;)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Minusta taas varret ovat se hauskin osa sukassa, melkein aina harmittaa, kun pitää siirtyä kantapäähän :D . Onnen mies kuitenkin, kun on itsetehdyt sukat varpaita lämmittämässä.

  Varis: Ihan käypiä lankoja nuokin! Näihin lapasiin valikoitui langaksi Cascade siksi, että sieltä löytyivät täsmälleen saajan näköiset värit.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.