tiistai 17. joulukuuta 2013

Honkaomenat

Viime aikoina, eli ison G:n palauttamisen jälkeen, on tullut harrastettua palauttavaa neulontaa (kiitos Pitko termistä!), mikä on tuottanut perussukkia ja peruslapasia. Palauttavalla linjalla jatketaan edelleen mutta nyt mukaan on jo päässyt hitunen mallineulettakin.

Malli: Honka by Maija Koskinen
Lanka: Dream in Color, Smooshy "Chinatown Apple"
Lankaa kului: 77 g
Puikot: 2,5

Honka on malli, joka oli saatava puikoille välittömästi sen nähtyäni. "Ihanat", oli ensiajatukseni. "Pakko aloittaa HetiNyt!", oli toinen. Ja kello taisi silloin olla sellaiset kymmenen illalla... Perussukkien jujuna on ulkosyrjillä kulkevat kuvioraidat, joissa tehdään kaikkea kivaa. On langankiertoa, neulomatta nostamista ja silmukoiden vetämistä toistensa yli. Juuri kaikkea sellaista, josta ah niin pidän.

Smooshy valikoitui langaksi värinsä vuoksi. Olkoonkin vain omenaksi ristitty mutta minä näen tässä ilmiselvästi männyn, siis hongan, kuoren värejä. Täydellinen liitto mallin ja langan välillä siis! Smooshy on muuten jännä lanka. Vyyhdillä ollessaan se näytti kuohkealta ja paksulta, sellaiselta, jota kudotaan vähintään kolmosen puikoilla. En voinut siksi ollenkaan ymmärtää miksi yleisin puikkokoko langan kohdalla oli 2 tai 2,25 ja luokittelu fingering. Mutta kas, kyllä se kakulle keriessä ja kutoessa ihan ehdaksi fingeringiksi osoittautui.

Sukkia kudottiin rennossa mielentilassa, teekuppi käden ulottuvilla, lempisarja televisiossa pyörien. Mukaan saattoi myös liittyä suklaakonvehtirasia... Ja siinä ne nyt ovat, täydelliset honkaomenat.

9 kommenttia:

 1. Valtavan kauniit sukat ja langan väri on ihan huippuhieno!

  VastaaPoista
 2. Ihanat, toi lanka on vaan niin upeeta! Mä jo haaveilen sen ison G:n palauttamisesta, mut kyl täs on viel pitkä matka palauttavaan neulontaan!

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä neulontanautinto siellä onkaan koettu! :) Minulla tuo suklaa-sukanneulonta-yhdistelmä on vaan tuottanut suklaasuttaisia lankoja, mutta ehkä se on vaan harjoittelun puutetta...

  Kaunis lopputulos ja hyvä nimitys sukille. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit honkaomenat, todellakin.

  VastaaPoista
 5. Sanna: Vyyhdillä lanka näytti pääasiassa tylsän punaruskealta mutta todellisuudessa sävyjä löytyi vaikka kuinka. Oli siis positiivinen yllätys ja tykkään todella!

  Elina: Suloiset kiitokset! ;)

  Berenike: Siksi sitä hillosinkin parisen vuotta :D . Ja haaveet on tehty toteutettaviksi eli kyllä se päivä vielä koittaa, kun G on kansissa. Sitä ennen voi keskittyä tsemppaavaan neulontaan?

  Pitko: Suklaasuttaiset langat eivät kuulosta hyvältä, varsinkaan jos kyseessä on ihkulanka. Kauhistus! Minulla on (outo?) mieltymys syödä suklaani kylmänä, jolloin jääkaappikohmeiset konvehdit eivät ehdi sulaa ja sotkea. Saa kokeilla :)

  Marjut: Helppo kutoa kaunista, kun malli on kiva ja lanka sopii siihen paremmin kuin hyvin :)

  VastaaPoista
 6. ArualMaria: Kiitos! Yksinkertaisuus on viime aikoina ollut kovasti mieleeni.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.