lauantai 24. elokuuta 2013

Conwy

Sukkasato lähestyy ja ajattelin tänä vuonna osallistua pienen tauon jälkeen, ainakin Ravelryn puolella. On sellainen tunne, että tänä syksynä sukattaa. Sitä ennen on kuitenkin hyvä puhdistaa pöytä, tai siis käsityökori, keskeneräisistä.

 
MalliConwy by Nancy Bush, kirjasta Knitting on the Road
Lanka: Madelinetosh, Tosh Sock "Isadora"
Lankaa kului: 106 g
Puikot: 2,5

Ensimmäiset sukkani Tosh Sockista. En välttämättä ole tiukkakierteisen merinolangan ylin ystävä sen lievästi helminauhamaisen tuntuman vuoksi, mutta kivahan tätä oli kutoa. Väri on myös todella kaunis, tuollainen violettiin taipuva marjapuuro. Nyt muuten ymmärrän, miksi yhtään isompien töiden kohdalla kehotetaan kutomaan kahdelta vyyhdiltä vuorotellen. Vyyhdin värin vaihtelut olivat suuria, joten nyt toinen sukka on varresta selvästi vaaleanpunaisempi, ja toinen paljon tummempi sekä syvemmän värinen (ei sillä, että haittaisi).

Malli puolestaan on yhden silmukan palmikoista eli twisted stitcheistä pitävän unelma. Eli minun. Tykkäsin, tykkäsin, tykkäsin! Ohjetta muokkasin ainoastaan sen verran, että kudoin palmikoiden välissä olevat oikeiden silmukoiden ketjut kiertäen. Tulee siistimmän näköistä, ainakin minun käsialallani.

Olen muuten alkanut kutoa sukkien kärjet siten, että jätän kavennusten väliin neljä silmukkaa perinteisemmän kahden sijaan. Eli englanniksi, flat toe on vaihtunut wide toeksi. Saan tällä tavoin kärjestä nätimmän, sillä kavennusten väliset silmukat pysyvät napakoina eivätkä irvistele, kuten usein kahden silmukan tapauksessa kävi. Ellen sitten kiristänyt niitä silmukoita oikein hartiavoimin, mutta se teki puikoille hallaa, kuten taannoin nähtiin...

No niin, vielä yhdet sukat valmiiksi hop hop nopsaan, jotta pääsen sukkasatoilemaan. Saatoin muuten tilata kaksi uutta sukkakirjaakin tähän ah niin hyvään (teko)syyhyn vedoten!

21 kommenttia:

 1. Kauniit ovat! Ja värikin on upea!
  Minä en ole vielä tuota Tosh Sockia päässyt testaamaan (vaikka mieli tekisi kovasti), sillä langanostolakko jatkuu ja jatkuu, kun varastoon kerääntyneille langoille ei vaan näy loppua, huokaus...

  VastaaPoista
 2. Hienoin näkemäni langanväri vähään aikaan. Upeat sukat!

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja väri on kaunis. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihana ihana väri...Ja kauniit on sukatkin =)

  VastaaPoista
 5. Laura: Malli oli ollut to do-listallani jo ikuisuuden, joten oli kiva saada se tehtyä. Oli juuri niin kaunis kuin ajattelinkin :) .

  MariJ: Kiitos!

  Sanna: Laskin ihan huvikseen kauanko tällä kutomistahdilla kestäisi, että saisin kaikki varastolankani käytettyä. Arvio on jäätävät 4-5 vuotta!! Mitähän tästä pitäisi ajatella?

  Emma: Hauskinta värissä on se, että se oli vähän niin kuin vahinko. Olin tilaavinani vaaleanpunaisempaa mutta sainkin tämän. Hyvä hutiostos.

  Elina: Kiva kuulla, kiitos :) .

  Enkuli: Paljon kiitoksia! Samoin myös mukavaa viikonloppua.

  Iikku: Olen niiiin tyytyväinen näihin. Hain nimittäin pariinkin otteeseen sitä oikeaa mallia tälle langalle. Hyvä combo.

  VastaaPoista
 6. Paula: Kiitos! :)

  Zelda: Ovat minustakin. Kiitoksia :) .

  VastaaPoista
 7. Sormustimen Anni: Kiitos paljon!

  Marjut: Kiitoksia :) .

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat! Ja ihan mielettömän hienoja huiveja sulla täällä!

  VastaaPoista
 9. Hepuli: Vau, kiva kuulla, kiitos!

  VastaaPoista
 10. Miten kauniit sukat! :) Vähän värisyttää ajatus sen laskemisesta, että kauanko oman lankavaraston neulomiseen menisi... ;) Varsinkin, kun tänään tarttui messuilta mukaan ihanan aurinkoinen vyyhti. :)

  VastaaPoista
 11. Pitko: Laske vain! Onhan se kiva tietää, kuinka pitkäksi aikaa harrastus on takuulla turvattu :) .

  Mollie: Kiitos! Sitten vain toivotaan, että saajakin tykkää. Joululahjaksi ovat menossa anopille.

  VastaaPoista
 12. Hepsi: Minustakin! Langalle löytyi vihdoinkin se oikea malli.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.