maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kierteitä

Yhtä aikaa kudotut sukat valmistuivat eilen eli uusi tekniikka tuottaa tulosta. Voi sitä onnea, kun ensimmäisen sukan kärkikavennuksen jälkeen tarvitsi vain tehdä samat kavennukset toiseen, ja sitten kädessä olikin pingotusta vaille valmis pari. Voi olla, että sukkamojoni vallan riehaantuu tästä (hyvä niin, sukkalankoja kyllä riittää).


Malli: Socks for Euni by Liz Abinante
Lanka: Marias Garn, Handmålade Sockgarn
Lankaa kului: 79 g
Puikot: 2,0

Malli on todella kiva. Kaartuvia spiraaliraitoja kolmen ryhmissä. Pidin myös siitä, että ohje oli rennosti kirjoitettu. Koska Liz kertomansa mukaan inhoaa "left twistejä", niitä ei sukissa ole ollenkaan vaan molemmissa twistit kiertyvät oikealle. Niinpä, kutomisen kuuluu olla hauskaa. Ei se ole niin tarkkaa, ovatko sukat toistensa peilikuvat vai eivät. Erikoista, että kirjoitin tuon. Minä, tiukkapipoisen perfektionismin kruunaamaton kuningatar.


Spiraaliraidat jatkuvat luonnollisesti myös teräosassa. Niiden suhteen sai vähän laskeskella milloin uusi kolmen sarja tuli aloittaa. Ei siinä normaalisti olisi ollut mitään ongelmaa mutta katsoin samalla intensiivisesti Game of Thronesin toista tuotantokautta, joten keskittyminen ei ollut aina kutomuksessa. Virheiltä kuitenkin vältyttiin, muistaa perfektionisti huomauttaa.


Lanka puolestaan on Tukholman tuliaisia muutaman vuoden takaa. Marias Garn-lankakaupan käsinvärjättyä nimikkosukkalankaa, 75% villaa ja 25% bambua. Sinisen sävyjä ja ripaus ruskeaa. Kutoessa lanka tuntui hieman kovalta ja joustamattomalta mutta pehmeni vesikylvyssä ja pingottuessa. Ihkua siis.

16 kommenttia:

 1. Tulipas valmista nopsasti ja sukkelaan. Erinomainen systeemi sukkien neulojalle siis. Sukat ovat todella kauniit pelkistetyllä tavalla.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Meni malli jonoon, millonkahan ehtis neulomaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat, ihana tuo sininen lanka!

  VastaaPoista
 4. Meinaatko, että tuo auttaisi? Kahden sukan vääntäminen kerralla? Olisihan se kyllä huippua saada sukkamojo vauhtiin, mutta pitää harkita tätä huolella... :D

  VastaaPoista
 5. Suloiset ovat! Muakin sukattais, mutta kaikkea muuta tuntuu olevan puikoilla. Hmh.

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat =) Ihanan yksinkertainen tuo kuvio ja silti joku kiva juju!

  Mulla on menossa tuo tilaustöiden neulomismojon metsästys joten sukat saa nyt odottaa!

  VastaaPoista
 7. Kaunis, pelkistetty, mutta kuitenkin näyttävä malli!

  VastaaPoista
 8. Yksinkertaisen mutta silti kovin mukavan näköinen malli. Ihanan väristä lankaakin olet löytänyt näihin. :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat ihanat ihanat! Game of Thronesin 2. tuokkari on kyl niin jännä, et nostan hattua, et silmukat meni oikein. Itelläni oli silmukat ja sydän solmussa :D

  VastaaPoista
 10. Ja ne ovat kauniit! Niin malli kuin värikin, vaikken mikään sinisen ystävä normaalisti olekaan:)

  VastaaPoista
 11. Zelda: Eikö vain! Viikossa kahden sukan kiilakavennukset, suorat osat ja kärjet. Huippua :) .

  Mammu: Kun juuri se oikea lanka ja fiilis kohtaavat niin ehkä sitten?

  Sanna: Ihana on ja olen tyytyväinen, kun se pääsi käyttöön monen vuoden (aarteena) säilyttelyn jälkeen.

  Outi: Olen elävä todiste metodin toimivuudesta. Hurahtanut siihen jopa. Tosin se mikä toimii yhdellä, ei aina toimi toisella...

  Tiina: Eikö nyt yhdet puikot olisi vapaana ihan nopeita sukkasia varten...? :D

  Iikku: Tilaustyöt, tuo varma innostuksen tappaja. Syy miksi lupaudun kutomaan muille vain jos aikataulu on epämääräisen väljä ja saan vapaat kädet mallin suhteen.

  Ingi: Parhaat mallit ovat yleensä juuri sellaisia. Tosin seuraavaan sukkapariin lisäsin vähän vaikeusastetta, etten päästä itseäni jatkuvasti liian helpolla :) .

  Tanja: Tykkäsin mallista paljon! Juuri sopiva tällaiselle semisolidille kirjavuudelle.

  Berenike: Odotan kirjastosta lainaan sarjan kolmatta kirjaa. Tuskin maltan odottaa miten tarina jatkuu :) .

  Niinu: En minäkään ole. Onkin aina yllättävää huomata kutovansa jotain ei niin oman-väristä lankaa ja tykkäävänsä lopputuloksesta :D .

  VastaaPoista
 12. Kauniit! Väri on kyllä vähän talvinen, voishan se kevät jo tulla? :D

  VastaaPoista
 13. Hienot! :) Ja kyllä, se on ainoa metodi mihin tahansa neulontaan jossa pitää tehdä kaksi samanlaista asiaa, jos miulta kysytään..

  VastaaPoista
 14. Upeat sukat! Ja sun kuvat on taas niin ihanat :)

  Nyt tuli kova into kokeilla itekin tuota kahden neulomista samaan aikaan, mutta ihan viidellä puikolla. Ois niin kiva saada samaan aikaan valmista ja ei tarvitsisi laskea kerroksia ja muistella mitä tuossa tein, koska mä en ikinä muista tehdä muistiinpanoja ekasta sukasta... :D

  VastaaPoista
 15. Emma: Kyllä se kevät tulee. Helsingissä oli eilen ihana ja lämmittävä auringonpaiste ja vaihdoin untuvatakin kevättakkiin. Olen muuten jo valikoinut heleän keväisiä ja kesäisiä lankoja seuraavia sukkia varten :) .

  Virpi: Niin on, tykkäsin kovasti kutoa näitä.

  Hillanen: Siltä minustakin nyt kovasti tuntuu. Miten asian tajuamiseen meni kuitenkin näin kauan aikaa?! :D

  Maritta: Viidellä puikolla minäkin nämä tein. Eli kaksi viiden sukkapuikon settiä ja vuorotellen kumpaakin sukkaa. Kätevämpää kuin muistiinpanojen teko tai laskeskelu, että montakohan kerrosta tuossa nyt olikaan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.