sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kuin olisin keksinyt sen uudestaan!

Olen nyt aivan innoissani. Nimittäin sukista. Olen jo pitkään kamppaillut pahan Toisen Sukan Syndrooman kanssa; sukkia on ollut kiva aloittaa mutta jossain ensimmäisen kärkikavennuksen kohdalla innostus katoaa. Toinen sukka... Äh. Purkuun on sen vuoksi mennyt useampikin kutomus.


Sitten tuli ajatus kutoa sukat yhtä aikaa. Tosi vallankumouksellista, tiedän. Moni on tehnyt näin jo ikuisuuden, sukkapuikoilla tai loopaten. Mutta oi, se tunne, kun sukat etenevät ja tulevat valmistumaan samaan aikaan. On kuin olisin keksinyt pyörän, tai ainakin sukankudonnan, uudestaan!

12 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta!
  Minullakin on toisen sukan syndrooma- kun eka sukka valmisuu (usein nopeastikin) niin ei millään kehtais aloittaa toista, enneminkin suunnittelen jo toista sukkaa toisesta langasta..mutta minuakin auttaa tuo yhtä aikaa neulominen, loopilla tosin en osaa tehdä :(

  VastaaPoista
 2. Mä kärsin tuosta syndroomasta pitkään. En vieläkään neulo sukkia yhtäaikaa mutta syndrooma on silti parantunut. Mutta kärsin myös villatakkien ja puseroiden puuttuvien hihojen syndroomasta =)

  VastaaPoista
 3. Niin tuttu juttu, johon itse sain ratkaisuksi sen, että kun toinen valmistuu niin luon heti silmukat uuteen sukkaan. Tätäkin konstia voisi kokeilla, loopilla en tykkää tehdä koska pidän juuri erityisen paljon sukkapuikoilla neulomisesta:)

  VastaaPoista
 4. Tuo onkin hyvä konsti. Toinen sukka aina kehtuuttaa. Mukavaa Palmusunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hih, mulla tuo kahden sukan neulominen yhtäaikaa vie sukkain neulomisesta kaiken ilon. Kun silloin tuntuu homma kestävän, kestävän ja kestävän. Toisen sukan syndrooma vaivaa meikäläistä vain satunnaisesti, onneksi.

  VastaaPoista
 6. KahviKaneli: Minäkään en looppaa, liian modernia :D . Ja oi, niin tuttua suunnitella uuttaa sukkaa, vaikka edellisestä on hädintuskin sen ensimmäinenkään valmiina.

  Iikku: Oo, ihmeparantuminen ;) . Ja mitä puseroihin tulee, eräs puuttuvien hihojen syndroomasta kärsivä ystäväni ratkaisi ongelman tekemällä puserosta tai takista liivin/slipoverin. Kätevää!

  Zelda: Hyvä keino tuokin. Ei vain toimi minulla, kun oli vaikea saada sitä ensimmäistäkään sukkaa valmiiksi puuttuvan kärkikavennuksen takia. Eli ehkä ongelmani nimi olisikin Osittainen Ensimmäisen Sukan ja Vakava Toisen Sukan Synrooma eli OESVTSS :D .

  Enkuli: Tällä hetkellä konsti vaikuttaa toimivan. Sukat tuntuvat valmistuvan kuin itsestään, molemmat. Aurinkoista pääsiäsviikkoa myös sinulle :) .

  Tiina: Aika hauskaa, minulla kokemus on aivan päinvastainen :D . Yhtä aikaa tehdessä sukat tuntuvat etenevän tuplanopeudella.

  VastaaPoista
 7. Hei vaan, minäkin opettelin tuon tekniikan äskettäin, ja kun vielä etenen varpaista varteen, nappaan niin monta kärpästä yhdellä iskulla: samat kavennukset ja levennykset molemmissa sukissa eikä ylimääräisiä lankakerän loppuja, kun voi neuloa tasan niin pitkään kuin lankaa riittää.

  Tykkään! :)

  VastaaPoista
 8. Aikaa tappaakseni harhailin netissä ja löysin blogisi, enpä ole ennen käynyt. Sinulla on kauniita töitä ja kauniisti kuvattuja! Keltaisia Kerttu-sukkiakin ihastelin pitkään ennen kun tajusin että peruslanka ja perusohje, mutta samalla ohjeella ja samalla langalla voi näköjään tehdä niin kovin erinäköistä. Ehdottomasti kauneimmat Kertut mitkä olen nähnyt, ja muutkin työt todella upeaa työtä. Tulenpa vierailulle vastakin ihailemaan töitäsi.

  VastaaPoista
 9. Minulla myös eilen valmistui yksi sukka ja nyt katselen sitä ensimmäisessä sukassa ihanaa lankaa ihan tylsänä... Tekisi mieli tehdä taas uusi sukka eri langasta :D Tehdä nyt kaksi samanlaista sukkaa... Boooooring :D
  Vihdoinkin sain aikaiseksi tulla katsomaan blogiasi. Ihan huippu <3 Tiina L.

  VastaaPoista
 10. Pitko: Varsinaista kätevyyden ja hyödyn maksimointia :) . Olen yrittänyt itsekin virittyä varpaista aloittamisen kanssa samalle aaltopituudelle mutta ei, en tykkää yhtään.

  Wiktoriina: Tervetuloa, mukavaa kun löysit tänne. Yritän aina panostaa valokuviin, joskus paremmalla ja joskus ei niin hyvällä menestyksellä. Minusta valmis työ ansaitsee tulla esitellyksi edustavin kuvin :) .

  Tiina L.: Ihanaa, sinäkin löysit tänne <3 . Juuri noin se minullakin tosi usein menee, kiva lanka ja kiva malli tuntuvat kivoilta vain siinä ensimmäisessä sukassa. Toinen tuntuu ajatuksenakin sellaiselta pakkopullalta, että hohhoijaa. Mutta nyt uusi aika on koittanut :D .

  VastaaPoista
 11. Hei, noviisi täällä kyselee, että millä tyylillä teet nämä yhtäaikaa? Eli joku tietty kerrosmäärä aina toista sukkaa ja vaihto, vai miten?
  Mulla on suunnitelmissa opetella looppaus, mutta tämäkin tapa kiinnostaa.

  VastaaPoista
 12. Villavimma: Ei tämä mikään varsinainen tyyli kai ole mutta juurikin noin; kudon siis ensin ensimmäisestä sukasta resorin, sitten luon silmukat toiseen sukkaan ja kudon sen resorin. Seuraavaksi kudon varren ensin toiseen ja sitten toiseen sukkaan, sitten kantalapun ensin toiseen ja ja sitten toiseen sukkaan jne. Käytössä on siis kaksi paria sukkapuikkoja. Tuntuisi toimivan minulla ja nopeuttavan sukkien valmistumista :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.