lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hei Kutomus, mitä kuuluu?

Edellisestä kerrasta onkin jo kulunut hävyttömän paljon aikaa. Arkikiireet, opiskelu ja työt, veivät hetkeksi mukanaan. Ja minä kun tarvitsen selkeän rauhallista ja kiireetöntä aikaa, jotta voin keskittyä kunnolla kutomiseen sekä siitä nauttimiseen.
Mutta hyvää tänne kuuluu. Lankalakkokin on pitänyt. Tosin ihan viime aikoina on kyllä niin tehnyt mieli vierailla lankakaupoissa. Olenkin selaillut netissä suosikkikauppojeni valikoimia ja riutunut kaipauksesta. Tuon ottaisin ja tuon ja tuon, ja tuonkin vielä! Tosin sitten aina palaan järkiini ja totean, että oikeasti en todellakaan tarvitse lisää lankaa, sitä löytyy kyllä ja vaikka mitä ihanaa laatua ja väriä. Välillä pitää pysyä lujana.

Viimeksi esitellyt raitasukat ovat edenneet kivasti. Ensimmäinen sukka on valmis ja toinenkin jo kiilakavennuksissa saakka. Ja onpa puikoille päässyt uusikin työ.

Tulossa huivi. Puolivälissä mennään. Kutominen on silkkaa luksusta, lankana kun on silkkiä ja merinovillaa sisältävä Silkbloom Fino.

9 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää tuo huivin alku!

  VastaaPoista
 2. Tuota Finoa olen minäkin kaupoissa ja messuilla tuijotellut sillä silmällä. Joskus se vielä kyllä koriini tipahtaa. Kauniilta näyttää alkusi:)

  Minulla ei ole lainkaan selkärankaa langanhankintaan, ihailen vain muiden hyvin hallinnassa pysyviä lankalakkoja;D

  VastaaPoista
 3. Oooo mitä luksuslankaa, ja ihania lehdyköitä!

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää sinun varastosi ja eritoten tuo huivinalku! :)

  VastaaPoista
 5. Olenkin jo kovasti odotellut Kutomuksen päivittymistä! Uusi huivisi näyttää tosi lupaavalta kuten myös muut keskeneräiset työsi, joita aiemmin esittelit. Kohta tänne ilmestyy varmasti kokonainen liuta uusia töitä! :) Ja älä ole itsellesi liian ankara sen lankalakon suhteen. Kyllä lankalakon saa rikkoa, jos kiusaus muuttuu liian ylivoimaiseksi kestää. Ainakin minä antaisin sen sinulle anteeksi, sillä elämässä pitää tehdä sellaista mikä tekee onnelliseksi. Ymmärrän kyllä periaatteesi, mutta rohkaisen sinua silti. LUOVU LANKALAKOSTA! Sekin voi olla syy siihen miksi työt eivät valmistu tai että aina tekee mieli aloittaa vain uutta. Vanhat langat eivät välttämättä inspiroi samalla tavalla kuin uudet! :) Lankojen ostaminen on sentään pieni pahe tässä maailmassa! ;)

  VastaaPoista
 6. Hepsi: Täytyy toivoa, että se näyttää yhtä hyvältä sitten valmiinakin. Luulisin kyllä :) .

  Zelda: Silkbloom on kyllä kaikin puolin ihana lanka, niin kaunista ja sopivasti silkkistä.

  Lakko on tehnyt välillä tiukkaa mutta toisaalta on hieno tunne huomata omistavansa se selkäranka.

  Emma: Yritän luksuslankojen avulla todistella itselleni, että en tarvitse sitä lisää, löytyy jo!

  Huivin paras osa on juurikin nuo lehdet. Ilman niitä sileiden osuuksien kutominen olisi tylsistyttänyt minut jo ajat sitten.

  Ellie: Ja tuossahan oli varastosta vasta pieni osa :) .

  Satakieli: Voisin kyllä rikkoa lakon, jos vastaan tulisi lanka jota en vain voisi ohittaa. Vielä ei ole tullut, ainoastaan kiusauksia joista on ollut suhteellisen helppo kieltäytyä.

  Välillä nimittäin tuntuu paremmalta kieltäytyä kokonaan kuin sallia itselleen kaikki mieliteot. Pahin inspiraationtappaja minun kohdallani on kiire (ja sitähän tässä on riittänyt), ei niinkään se ettei minulla olisi upeita lankoja. Mutta ihana puolustuspuhe sallivuuden puolesta :) .

  VastaaPoista
 7. Olen myös eräänlaisessa lankalakossa. Ilman suunnitelmaa en osta mitään ja ostetut pitää neuloa heti pois (esim. jos kummitytölle pitää tehdä jotain). Muuten yritän pienentää varastoa, mutta hidasta on, kovin hidasta.

  VastaaPoista
 8. Lankalakkoa olen minäkin yrittänyt pitää,vaikka vaikeaa se on.Kun ajatukset lähtevät kohti lankakaupaa,niin silloin ohjaan askeleeni kohti omia lankavarastojani ja siihen ne ostoaikeet tyssäävät.Mutta kuinka kauan...

  VastaaPoista
 9. Marjut: Hidasta täälläkin. Tällä vauhdilla lähes vuoden lankalakko tekee ainoastaan pikkiriikkisen loven lankavarastooni. Mutta onneksi lanka säilyy hyvin :) .

  Famu: Noin minäkin olen tehnyt: tutkaillut ostohalujen iskiessä omia varastojani ja tähän asti olen selviytynyt kunnialla, sekä oppinut katsomaan lankojani paremmin "sillä silmällä".

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.