sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ensimmäiset

Vuoden ensimmäinen kutomus on valmis! Sukat, tietenkin.

Malli: Diagonal 1, kirjasta 400 Knitting Stitches: Great Stitch Patterns
Lanka: Novita, Luxus Wind
Langan menekki: 89 g
Puikot: 3,5
Käytin sukkiin 400 Knitting Stitches: Great Stitch Patterns-kirjan mallineuleita Diagonal 1 (to the left) ja Diagonal 1 (to the right). Näin sukista tuli toistensa peilikuvat. Peilikuvaefektin saavuttamiseksi kikkailin hieman: toisessa sukassa jouste alkaa nurjalla silmukalla, toisessa taas kiertäen neulotulla oikealla. Tällä tavoin varsinaisen mallineuleen ensimmäisen kerroksen nurjat silmukat osuvat kummassakin sukassa jousteen nurjille silmukoille.

Luxus Wind suorastaan hypähti puikoille pohtiessani mistä langasta toteuttaisin sukat. Neulomisen aikana lanka ei herättänyt suurempaa ihastusta mutta sukkien valmistuttua ja tultua pingotuksesta, olin vallan ooh. Sukat tuntuvat uskomattoman kevyiltä ja silkkisiltä, lanka sisältääkin 20% silkkiä, mutta en tiedä mikä taika pingotuksessa oli, että se sai sukat tuntumaan, no, luxukselta.

Katsokaapa sukkien kärkiä. Opin vihdoinkin Kitchener Stitchin! Aiemmat yritykseni neulekirjojen sanallisten ohjeiden ja kuvitusten avulla päättyivät aina tulokseen, jossa siististi silmukoidun kärjen sijaan sain aikaan outoa möykkyä. Nyt otin ihan asiakseni opetella tuon taidon ja löysin netistä loistavan videon, jossa näytetään vaihe vaiheelta miten silmukointi tapahtuu. Samalla tekijällä on myös näppärät ohjeet lankojen päättelyyn enkä itse enää muita tekniikoita käytäkään.

20 kommenttia:

 1. Oi, varmasti ihanan pehmoiset ja värikin on suloinen. Meinaatko käyttää vain unisukkina vai uskallatko ottaa kunnon käyttöön?

  Minä teen juuri sukkia Raggegarnista. Melko lailla rouheampaa kuin tuo Luxus Wind :-)

  VastaaPoista
 2. Ovat kyllä niin hengästyttävän kauniit että!

  VastaaPoista
 3. Oih! Ihanat sukat. Luksuksen voi miltei tuntea ruudulta. :)

  VastaaPoista
 4. Hienot ja ylellisen näköiset sukat! Erinomainen aloitus tälle vuodelle, Heidi. :) Toivottavasti täällä Kutomuksessa nähdään jatkossa paljon harvinaisista uniikkilangoista tehtyjä sukkia ja huiveja... Lankojen hautominen saa nyt luvan loppua, niin mukavaa kuin hautominen onkin!

  VastaaPoista
 5. Sukat ja voi kuinka kauniit!! Varmaan ihanat jalassakin. - Toivottelen Sinulle oikein hyvää ja neulerikasta alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit sukat! Minä en osaa silmukoida; jossain vaiheessa sen vielä opetella.

  VastaaPoista
 7. Ihana malli! Ja juuri sopiva tuo väri siihen =)

  VastaaPoista
 8. Nätit on :) Kiitos videovinkistä!

  VastaaPoista
 9. Kauniit! Silmukoinnilla saa kyllä niin kauniin kärjen :D

  VastaaPoista
 10. Ellimelli: Näitä on varmaankin paras käyttää unisukkina. Sitä en vielä tiedä jäävätkö omaan käyttöön, vaikka lupasinkin kutoa tänä vuonna enemmän itselleni, väri kun ei ole ihan minua (taittuu liikaa violettiin).

  MariJ: Kiitokset :) .

  Hillanen: Oi, kiitos :) .

  Zelda: Nämä ovat vielä ihanammat livenä, tuntuman vuoksi.

  Ellie: Hyvä jos pala luksusta välittyy. Kuvien ottaminen oli hieman tuskaista, auringosta kun ei näkynyt päiväkausiin vilaustakaan.

  Maria: Kiitos :) .

  Satakieli: Tästä se lähtee :) . Nimestään huolimatta tämä lanka ei ole varsinaista luksusta, todelliset ihkulangat odottavat vielä vuoroaan mutta aion vakaasti kutoa niitäkin tänä vuonna.

  Famu: Kiitokset, oikein ihanaa neulevuotta sinullekin :) .

  Marjut: Minäkään en osannut tätä ennen, sain vain muhkuraa aikaiseksi. Olikin suorastaan taianomaista nähdä kuinka siisti silmukkarivi muotoutui kuin itsestään...

  Riikka: Joskus langat huutavat kovaäänisesti miksi haluavat tulla isona. Tämä lanka halusi tällaiseksi :D .

  Emma: Kiitos, toivottavasti videosta on hyötyä muillekin.

  Maritta: Kavennussilmukat jäivät vähän lerpattamaan aloitusreunassa mutta harjoittelu auttaa varmasti tähänkin. Muuten tulos on yllättävän siisti. Olen hämmästynyt!

  VastaaPoista
 11. Suloiset kutomukset ;)
  Suur kiitos vinkistä. Silmukointia opettelin viimeisimpään tekeleeseni kirjan avulla. Arvaas mikä siitä tuli? MYTTY. Seuraavalla kerralla istahdankin koneen ääreen ;)

  VastaaPoista
 12. Sinikka: Niitä myttyjä tuli itsekin saatua aikaan. Toivottavasti seuraavaksi onnistuu paremmin :) .

  Annika: Kiitokset!

  VastaaPoista
 13. Ihanan ihanat sukat, kertakaikkiaan herkulliset!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.