lauantai 4. joulukuuta 2010

Cerisara

Meillä on juhlittu häitä! Viikko sitten lauantaina sanoimme mieheni kanssa toisillemme Tahdon. Hääpäivä oli aivan ainutlaatuinen; ihana, kaunis ja tunnelmallinen. Ei tuota päivää turhaan kutsuta yhdeksi elämän onnellisimmista... Nyt totuttelen uuteen sukunimeen sekä vaimona ja rouvana olemiseen. Hyvin sujuvat.

Häitä varten päätin kutoa itselleni pitsisen neuletakin. Harkitsin aluksi huivia mutta sitä olisi joutunut kannattelemaan ja korjailemaan jatkuvasti, takki sen sijaan pysyisi päällä ihan itsestään. Seikkailin Ravelryssa etsimässä malleja, katselin kuvia valmiista neuleista ja luin ahkerasti kommentteja, kunnes valinta oli selvä.Malli: Cerisara by Bonne Marie Burns
Lanka: Rowan, Felted Tweed
Langan menekki: 311 g
Puikot: 4,0

Olen todellinen noviisi mitä tulee villatakkien kutomiseen. Lisäksi tämä malli kudotaan ylhäältä alas ja täysin ilman saumoja. Mietin muutaman hetken riittävätkö taitoni mutta koska ohje vaikutti hyvin kirjoitetulta ja selkeältä, päätin yrittää. Takkia kutoessa tutustuin toden teolla väliaikaisiin aloituksiin: tuntui että jatkuvasti osa silmukoista siirrettiin apulangalle odottamaan ja johonkin kohtaan puolestaan luotiin uusia silmukoita. Enkä meinannut aluksi millään ymmärtää miten kaulus rakentuu ja liittyy takakappaleeseen mutta päätin tehdä juuri niin kuin ohjeessa sanottiin, ja se kannatti. Rakenne hahmottui ja tuli oivallus siitä, että näinhän tämä meneekin...Kudoin takin ennätysajassa, parissa viikossa. Hämmästyttävää, sillä saan tavallisesti yhteen sukkapariin kulumaan saman verran aikaa ellen enemmänkin. Suurimman työn tein häitä edeltävinä päivinä, välillä jopa yötä myöten. Hääpäivän aamuna päättelin vielä langanpäät, ja niitä riittikin varmaan lähemmäs parikymmentä kappaletta, sekä höyrytin takin muotoonsa.

Vaikka kutoessa tuntui paikoin hieman hankalalta käsitellä kokonaista villatakkia, loppuvaiheen helppous oli ihanan palkitsevaa. Ei yhtään ommeltavaa saumaa. Jopa pääntie ja etureunat tehtiin samaan aikaan muun työn kanssa. Reuna oli suunniteltu kauniisti rullautuvaksi, joten viimeistelyksi riitti höyryttäminen, jotta rullaus olisi tasaista joka kohdassa.Felted Tweed oli uusi lankatuttavuus ja aivan ihana sellainen. Neulepinnasta tuli napakka ja sen oloinen, että säilyttää muotonsa eikä venähdä ihan pienestä. Värikartta on myös herkullinen. Jos olisin tehnyt villatakin arkikäyttöön, olisin valinnut jonkin upeista ruskeista tai harmaista mutta hääpukuni kanssa tämä marjapuuroon taittuva vaalenpunainen oli juuri se oikea.

Ja millainen takista sitten tuli? Oikein onnistunut. Koko oli juuri sopiva ja istuvuus hyvä. Yhdessä hääpuvun kanssa yhdistelmä oli tyrmäävä.

26 kommenttia:

 1. Lämpöiset onnittelut tärkeästä tapahtumasta!

  Olet täysin oikeassa: Neuletakki on tyrmäävä.

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea!!!!


  Niin ja takki on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut! :)

  Laitahan joskus kuva, miltä neuletakki näyttää hääpuvun kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. Onnea Rouvalle!
  Kaunis takki, olet onnistunut hienosti!

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon onnea! Ja miekin haluaisin nähdä kuvan takista ja puvusta :)

  VastaaPoista
 6. Onnea! Ja pitäisi kyllä nähdä, miten kaunis takki oli käytössä!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa *rouvistelmaan*, täällä on oltu jo lähes 15 vuotta rouvana mutta kyllä vielä neidiksikin kutsutaan:)Jos silloin, kun menin itse naimisiin olisi edes tullut pieneen mieleen tehdä jotain neulottua olisin varmanan tehnyt!(olen neulonut kaikenlaista jo 12vuotiaasta alkaen) Ommeltiin kyllä! Silloin hääpuku tehtiin vehokankaista ja sitä rataa. Mutta itse tein ja .. naimisiin mentiin (ihan kuin se puku siihen olisi vaikuttanut kun tahtoa ja rakkautta on!!):) :) Onnea paljon ja riittoisia vuosia, paljon hellyyttä ja onnea!

  VastaaPoista
 8. Lämmin onnentoivotus! Kaunis, lempeä sävy neulejakussasi :)

  VastaaPoista
 9. Onnea oikein paljon!!!
  Olisi tosi kiva nähdä se hääasu päälläsi!

  VastaaPoista
 10. Onnea, onnea.
  Hieno neule. Tutustun malliin paremmin.

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea!

  Kaunis neuletakki. Pitääkin laittaa tuo ohje muistiin. En ole aiemmin tainnut törmätä siihen.

  VastaaPoista
 12. Onnea oikein kovasti! Minäkin näkisin mielelläni takin päällä puvun kanssa. :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut! :D Takki on aivan ihana!

  VastaaPoista
 14. Oikein lämpöiset onnittelut!!!! Ja kauniin takin olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 15. Onnea uudelle rouvalle hyvin lämpimästi. Onpas kaunis takki ja väri on herkullinen.

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea uudelle Rouvalle!
  Takki on hieno!

  VastaaPoista
 17. Ooo, onnea! Oli kyllä varmaan supertunnelmalliset häät näillä säillä :).

  VastaaPoista
 18. Oikein paljon onnea tuoreelle avioparille! Ja takki on todella kaunis:)

  VastaaPoista
 19. Kiitos teille kaikille ihanista onnitteluista! <3

  Kuvia neuletakista ja hääpuvusta yhdessä ei ole tulossa, vaikka sitä niin toivottiinkin. Tiedän, ettei takki pääse ihan oikeuksiinsa näissä kuvissa mutta tyyli ja idea tulevat kuitenkin esiin, ja osa puvusta sentään vilahtaa tuossa keskimmäisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 20. Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

  Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

  VastaaPoista
 21. Paljon onnea, takki on kaunis.

  VastaaPoista
 22. Oi, miten kaunis takki! Onnea rouviintumisen johdosta!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.