lauantai 13. maaliskuuta 2010

Huivi, paketti ja muuta mukavaa

Olen tunnetusti herkkä lankeamaan uutuuslankoihin. Viime syksynä lankesin kerälliseen Regian Hand-dye Effectiä tarkoituksena kutoa siitä sukat. Mutta kuinka ollakaan, kun kotona katselin kerää tarkemmin, tajusin että tämä on taas sellaista lankaa, josta minä en saa sukkia aikaiseksi. Liukuvärjäys. Perfektionistin painajainen. Eihän siitä saa samanlaista paria millään! Kerä jäi siis lankalaatikkoon kunnes pääsi uudelleenarvioinnin kohteeksi ja alkoi muotoutua huiviksi.Malli: Lacy Baktus
Lanka: Schachenmayr nomotta, Regia Hand-dye Effect
Langan menekki: 95 g
Puikot: 2,5

Baktus on helppo ja hauska huivi, josta syntyi neulojien keskuudessa suoranainen buumi syksyn ja talven aikana. Lacy Baktukseen päädyin, koska siinä tapahtuu hieman tavallista Baktusta enemmän, joten arvelin mielenkiinnon pysyvän paremmin yllä.


Lanka sopii malliin hyvin, kauniit väriliu'ut esiintyvät edukseen ja yhdestä kerästä riittää juuri sopivasti lankaa pienehköön huiviin. Tästä tosiaan tuli sellainen huivin ja kaulurin välimuoto. Juuri sopiva kaulan ympärille kietaistavaksi, kun ilma on vielä hieman viileä mutta paksummat kaulahuivit liian kuumia.


Ja sitten paketti! Hillasella on blogissaan kuvia ja juttua paketista, jonka hän voitti täältä Kutomuksen syntymäpäiväarvonnassa. Olin valtavan otettu hänen kommenteistaan. Tässä kuva paketin sisällöstä vielä minun ottamanani.Olen otettu myös tästä. Sain ihanan tunnustuksen.Kiitos Eila!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värinen huivi ja todella hienot langat! Voi kun pääsisin taas ostoksille! :)

  VastaaPoista
 2. Ihku huivi. :) Liukuvärjätty lanka sopii muuten malliin tosi hienosti. :)

  VastaaPoista
 3. Se on tosi hyvän näköinen!
  Mulla on Baktus työnalla ollut jo jonkin aikaa...aina jotain muuta tupannut tekee välissä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Minulla on ollut baktus jo kahdesti puikoilla talven aikana mutta on jäänyt tekemättä. Ehkä syksyksi...

  VastaaPoista
 5. :) Mie kehun kyllä kovaa sillon kun jostain oikeesti tykkään :)
  Hyvännäköinen huivi, värit miellyttävät silmää. Jos joskus päätyisin neulomaan Baktuksen, valitsisin varmaan itsekin tuon lacy-version, muuten en ehkä saisi sitä koskaan valmiiksi ;)

  VastaaPoista
 6. Eila: Huivin väreistä tuli itselleni mieleen syksy. Lempivuodenaikani :) . Ja nyt on ensi syksylle huivi valmiina. Kerrankin ajoissa!

  Ellie: Kiitos :) . Minustakin lanka esiintyy tässä edukseen. Paljon parempi käyttökohde kuin ne ensin kaavailemani sukat.

  Pampuliina: Tiedän tunteen. Minun kompastuskiveni on se yksi palmikkosetti, jonka väliin tulee aina kaikkea muuta... :D

  Maritta: Syksyksi ehtii hyvin :) . Tai sitten jotain muuta jos Baktus ei jaksa inspata.

  Hillanen: No niin teit ja olin tositosi otettu :D . Lacynkin kanssa teki lopussa hieman tiukkaa, joten normi-Baktus olisi varmaan ollut aikamoisen väännön takana...

  VastaaPoista
 7. Miustakin tuo lanka sopii moneen muuhun työhön paremmin kuin sukkiin... Kaunis baktus! Ehkä miunkin olisi pitänyt tehdä tuo pitsiversio, se tavallinen oli kovin tylsä neuloa.

  VastaaPoista
 8. Liukuvärjäys tekee tästä huivista todella mielenkiintoisen. Pidän myös langan maanläheisistä väreistä ja käyttämästäsi mallista. Onnistunut ja harmoninen kokonaisuus! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.