maanantai 24. elokuuta 2009

Lomalla

Toinen lomaviikko alussa... Ensimmäinen kului muuttaessa ja sisustaessa. Kävimme Ikeassa (kolmesti), Kodin Anttilassa, Sotkassa, Askossa ja Toivematossa. Löysimme juuri sen oikean maton eteiseen, keittiön mattokin on kuin vartavasten tehty, päiväpeitto sopii makuuhuoneen seinien väriin, kaapissa on kaksi uutta kattilaa, olohuoneessa on sohvan ja nojatuolien väreihin sointuvat verhot ja mikroonkin löytyi mikrokupu. Iloisen vihreä. Ikeasta. Söimme Ikeassa ne kuuluisat lihapullat ja mies sai jälkkäriksi Daim-kakkua (oli kuulema turhan äkläkkää), minä herkuttelin suklaamoussella (nam).

Nyt alkaa tuntua kodilta. Tällainen perfektionistikin voi vähitellen rentoutua ja rauhoittua, kun joka paikka ei enää huuda keskeneräisyyttään. Voi vaikkapa lomailla... Ihan vain oleskella, tehdä mitä huvittaa ja katsoa mitä päivä tuo tullessaan.Tämä päivä toi tullessaan lankaa. Tai oikeastaan retken lankakauppaan. Menitaan. Kuljeskelin hyllyjen välissä pitkään ja fiilistelin tarjontaa. Lopulta mukaan valikoitui kaksi kerää Dropsin Karismaa putoavien lehtien keltaisessa sävyssä, samoin Regia Silkiä hennossa vaaleankeltaisessa, joka kuvassa taitaa näkyä enemmänkin vaaleanpunaisena. Ihailin myös pitkään vaaleankeltaista alpakkalankaa ja mietin siitä sukkia, ihania unelmanpehmeitä kotisukkia. Totesin kuitenkin keltaista olevan jo kylliksi ja nappasin sen sijaan kaksi kerää Fabelia perusbeigeruskeana. Enkä yhtään tiedä oliko fiksu valinta.

Sisustaessa ja ahkeroidessa en yhtään jaksanut keskittyä kunnon kutomuksiin, joten kaivoin tilkkuvälineet esiin. Jämälangat vähenivät kuudella keränlopulla ja sain aikaiseksi nämä tilkut.

Todellinen loma ja rentoutus vaativat ehdottomasti hyviä kirjoja. Kirjastosta löytyi apu tähän. Kevyttä, viihdyttävää ja hauskaa.
Mies on tehnyt ruokaa ja huutelee syömään. Jospa ruoan jälkeen kutoisi vähän? Vai lukisinko sittenkin?

5 kommenttia:

 1. Niin, kyllä Ikeassa käydessä pitää samalla syödä lihapullat (ja jälkiruoka) :D

  VastaaPoista
 2. Hauskoja tilkkuja! Pakko kysyä, mitä aiot niistä tehdä?

  VastaaPoista
 3. Marjut: Oli muuten ensimmäinen kerta kun söin Ikeassa :) . Mutta totta kai rankkaa ostoskierrosta varten pitikin tankata!

  Juuli: Ihanaa on ollutkin :) .

  Amie: Tilkut päätyvät joskus tilkkupeittoihin joita Vaaka Ry lähettää erilaisiin kohteisiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  Eila: Kiitos, mukavaa on ollutkin. Nyt se loma sitten vain loppuu...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.