keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Olipa kerran turkoosi kesä

Ystävällä oli synttärit tulossa, joten kollegan eläkelahjan jälkeen otin pikapikaa puikoille seuraavan pitsihuivin. Joskus sen oikean langan tai värin valikoimiseen menee aikaa mutta eipä tällä kertaa. Sympaattisesta Vyyhti -lankakaupasta keväällä ostamani turkoosi alpakkasilkki huuteli ystävän nimeä sen verran voimakkaasti, ettei pähkäilylle ollut tarvetta.

Once Upon a Summertime

MalliOnce Upon a Summertime by Lauren Fréhel
Lanka: Drops, Lace
Lankaa kului: 99 g
Puikot: 3,5

Unelmanpehmoisen Silkpacan jälkeen Dropsin Lace tuntui alkuun kovalta ja jäykältä, ja liukkaalta! Nopeasti siihen kuitenkin tottui ja huivin saattoi vain antaa soljua valmiiksi. Ja todellakin soljua. Nyt sitä vasta oikein huomasikin, kuinka haastava viimeksi kutomani Primula Florindae olikaan. Tässä sen sijaan nurjat kerrokset olivat pelkkää nurjaa ja mallikerrat toistuivat loogisina ja helposti muistettavina sarjoina. Ihanan rentouttavaa.

Once Upon a Summertime

Huivi on minusta hurjan kaunis ja oikein kesäinen, vuorottelevathan siinä koristeelliset pitsikuviot ja lehdet. Tai miten kukakin sen nyt näkee. Huivin saaja kun vakuutti lehtien sijaan huivissa olevan riikinkukkojen levitettyjä pyrstöjä, ihan siis jo värinkin puolesta.


Tuttuun tapaan huivi on suuri, sillä pitäähän siinä olla kietoutumisvaraa. Kakkoskaaviota on siten toistettu yhteensä 7 täyttä kertaa, mikä sai kyllä jännäämään langan riittävyyttä. Jäihän sitä lopulta huimat 3 g jäljelle, eli suoritus voidaan arvioida varsin hyvin optimoiduksi.

Yksi harmitus huiviin kuitenkin liittyy, nimittäin päättelyreunan kireys, jonka totta kai huomasin vasta pingotusvaiheessa. Yrityksestä huolimatta ei tullut kauniisti aaltoilevaa ja poimuttuvaa reunaa, sillä reunassa ei ollut yhtään varaa josta ottaa. Olisi pitänyt käyttää päättelyyn kokoa suurempia puikkoja, etenkin kun reunakaavio ei varsinaisesti sisältänyt mitään ekstralangankiertoja vaan ainoastaan täydensi pitsikerroksen valmiiksi. No, kaikkea ei voi aina tajuta, ja onneksi huivin saajaa asia ei haitannut tippaakaan. Minäkin voin kai sitten elää asian kanssa. Ehkä.

9 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis! Värikin on juuri minun mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri sellainen ihana kesäturkoosi. Ja tosiaankin turkoosi, vaikka kamera yrittääkin väittää, että ennemminkin sininen :)

   Poista
 2. Taas kerran tulen kirjoittamaan tänne, että upea, mahtava, hieno! :D Postauksesi on aina odotettu! :)
  Päättelyreunan kireyttä ei varmaan hirveästi käytössä huomaa. Ihana huivi se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä ehkä niin huomaa, mutta niinhän sitä sanotaan, että tieto lisää tuskaa :D . Mutta toivun tästä kyllä.

   Ja kiitos tuosta mitä sanoit, olen tositosi otettu. Ja tiedätkö, yhtä lailla sinun kommenttisi ovat aina mukavia, oivaltavia ja odotettuja :)

   Poista
 3. Kertakaikkisen ihastuttava huivi! Sinulla on onnekkaita ystäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä olen onnekas, kun minulla on ystäviä joille kutoa. He vieläpä käyttävät kutomuksiani ahkerasti :)

   Poista
 4. Tuo malli ja väri - match made in heaven!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.