perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kermatoffeeta

Havahduin tässä kesälomalla siihen, että omistan tasan yhdet villasukat. Viileät päivät ovat houkutelleet viettämään aikaa kirjan ja teekupin kanssa, villasukat jalassa, mutta vaikka kuinka kävin vaatekaappia läpi, löytyi sieltä vain se yksi ja ainoa sukkapari. Siinä sitten pohdin, että joo-o, onhan tässä tosiaan tullut heitettyä pois niitä puhkirakastettuja lempisukkia, mutta uustuotanto ei näköjään ole ollut ihan tilanteen tasalla. Sain siis kunnolla motivaatiota tarttua käsityökorissa odotelleeseen, ainoastaan kärkikavennuksia vailla olleeseen pariin ja tehdä ne viimeinkin valmiiksi asti.

Malli: Monkey by Cookie A., kirjasta Knit. Sock. Love.
Lanka: West Yorkshire Spinners, Signature 4 ply "Butterscotch"
Lankaa kului: 81 g
Puikot: 2,25

Tämä mallihan on ihan klassikko! Erittäin selkeä ja suoraviivainen mutta samalla myös todella näyttävä ja kaunis. Ei ihme, että näitä on Ravelryssakin jo yli 19 000 paria tehtynä. Liityn siis joukkoon.


Yhdet Monkeyt olen kutonut heti mallin ilmestyttyä Knittyssä, eli kauan aikaa sitten, jo ennen blogia. Knit. Sock. Love.-kirja tarjoaa kuitenkin vaihtoehtona myös suuremman koon, hiphei, joten sillä silmukkaluvulla sain kudottua nämä itselleni fingering-vahvuisesta langasta. Joo, tiedän. Käsialani on ihan älyttömän tiukka ja vaatii yleensä sellaiset 12 silmukkaa enemmän, kuin mitä ohjeet tarjoavat.

Langaksi valitsin oikean herkun, monellakin tapaa. Tämä West Yorkshire Spinnersin lanka muistuttaa tuntumaltaan Louhittaren Luolan Väinämöistä ja on siten vallan nautittavaa kudottavaa. Langan väri ja nimi, kermatoffee, tarvitseeko enempää edes sanoa?

26 kommenttia:

 1. Ei tarvitse enempää sanoa. Todella upea lopputulo. Sukkia todellakin tarvitaan näillä säillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpaat ovat välillä olleet kyllä ihan jäässä. Omin jopa miehen kaapista lämpösukat omaan käyttöön, kun omat ohuet sukat eivät lämmittäneet tarpeeksi.

   Poista
 2. Onpas mainiot! Jotain tuossa selkeälinjaisuudessa on, mikä jaksaa silmää ilahduttaa - vaikka on vähän-niinku-pitsiä, sukka ei ole yhtään romantillinen vaan jotenkin supermoderni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin! Tässä kaikki vain toimii jotenkin käsittämättömän hyvin yhteen.

   Poista
 3. Eipä muuta kuin nam nam :-) . Kauniit sukat, kerrassaan herkulliset!

  VastaaPoista
 4. Nam, ihanan väriset! Mulla on ihan päinvastainen tilanne, villasukkavarastot ei meinaa mahtua mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnekas! Tuo on oikeastaan se tilanne, jota tavoittelen.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Minustakin näistä tuli oikein kivat ja nätit :)

   Poista
 6. Tosi ihanat ja väri on herkullisen syötävä.

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi miten aurinkoiset sukat! (Sopii sopivasti kesällä neulottavaks ja pidettäväks ko tänä kesänä ei oo aurinkoo tai mielettömii lämpötiloja näkyny)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en helteistä niin välitäkään, jokin auringonkaipuu nyt selvästikin on. Näiden jälkeen otin puikoille oranssia(!), auringonkeltaisilla vivahteilla.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.