lauantai 8. syyskuuta 2012

Keltaiset Kertut

Harmaan Stripe Studyn jälkeen iski salakavala neuleblääh. Tiedättehän, se tunne, kun mikään ohje ei inspiroi eikä yksikään lankakerä juttele. En halunut yhtään uutta huivia puikoille mutta sukkapuikot tuntuivat pyöröjen jälkeen omituisen kömpelöiltä käsissä. Ongelmallista. Hain tuntumaa lankoihin siivoamalla lankavarastoni ja siinä kun järjestelin keriä sekä vyyhtejä paikoilleen, huomioni vei kerä ihan tavallista 7 Veljestä. Mitä jos kutoisin taas Kertut?


Malli: Kerttu -sukat by Paula Paajanen
Lanka: Novita, 7 Veljestä
Lankaa kului: 99 g
Puikot: 3,5


Tämä malli on minusta todellinen klassikko. Paksusta langasta kudottuina sukat valmistuvat nopeasti ja ovat  lämpimät, ja samalla todella kauniit.


Olisivatkohan nämä kuudennet Kerttuni? Ravelryyn olen listannut neljät ja ennen blogia saati Ravelrya näitä tuli kudottua muutamat. Tässä siis malli, johon ei kyllästy useammankaan kutomiskerran jälkeen. Sinisten, punaisten ja harmaiden Kerttujen joukko täydentyy nyt kesänkeltaisella parilla.

24 kommenttia:

 1. Mua on vaivannut myös neuleplääh, joka kesti melkein 2 kk. Nyt aletaan onneksi olla voiton puolella ja intoa taas riittää. Kauniit kerttuset!

  VastaaPoista
 2. Ihanat, syksyisen mausteista keltasta! Pläähit on pahoja, ko mikään ohje ei tunnu kivalta ja kaikki langat on vääriä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas ihanasta yllätyksestä ja viihtyisästä illasta luonasi!Kuvat onnistuivat todella hienosti ja sukat ovat aivan ihanat. :) Minulle jalkaterän ja nilkan päälle tulevasta kuviosta tulee mieleen viljantähkä. Se on todella kaunis!

  VastaaPoista
 4. Nämä ovat kyllä kauniit vaikka en ole keltaisen värin ystävä.

  VastaaPoista
 5. Kertut ovat kyllä kauniit, vlmistipa ne sitten melkein mistä langasta tahansa :O)

  VastaaPoista
 6. Kerttusi tuovat ihanasti aurinkoa sateiseen syyspäivään!

  VastaaPoista
 7. ArualMaria: Hui, kahden kuukauden blääh kuulostaa vakavalta! Kiva, että se kuuluisa mojo alkaa kuitenkin taas löytyä :) .

  Berenike: Aika koomista itse asiassa. Lankaa olisi vaikka kuinka, samoin ohjeita ja malleja mutta silti kaikki on juuri niitä vääriä. Ehkä kyse on liiasta tarjonnasta ja turhan monesta vaihtoehdosta?

  Satakieli: Onneksi viljantähkä eikä toukka :D . Loistavaa, että sukat olivat sopivat ja mieluisat. Oli ihanaa kun kyläilit :) .

  Kisa: Kertut ovat ehkäpä parasta mitä 7 Veljestä-langasta voi tehdä ;) .

  Siskohanne: Kertut on ehdottomasti yksi suosikkimalleistani.

  Marika: En minäkään ollut ennen mutta sitten tutustuin Satakieleen ja hän ihan salavihkaa sai minut käännytettyä keltaisen kannattajaksi. Ja mikäs siinä, ihan huippua kun oma väriskaala laajenee.

  KahviKaneli: Totta, Kertut voi kutoa lähes mistä langasta ja minkä kokoisina vain. Hyvän mallin merkki :) .

  Sanna: Täällä Helsingissä satoi tänään kaatamalla, ukkosti ja tuli jopa rakeita. Aurinkovärejä siis tarvitaan.

  VastaaPoista
 8. Tou blääh on kyllä inhottava, mutta toivottavasti on jo tokenemaan päin. :)
  Kauniin keltaiset Kerttuset!

  VastaaPoista
 9. Kauniit kertut, keltainen on niin raikas väri! Mulla on ollut jo useamman kuukauden sellainen salakavala neuleplääh joka tuntuu koko ajan vaanivan niskassa. Heti jos en aloita uuttaa niin en saa mitään tehtyä ja silti tuntuu koko ajan että ei kiinnostaisi niitä töitä neuloa. Oon jo kauan miettinyt että repäisen ja aloitan ihan itselle jotain tosi kivaa. Nyt sitten päätin tehdä kaksi työtä vielä pois ja sitten otan lankakasat ja teen vaan itelle ja ihan mahdottoman isoja töitä! Tulkoot joulu, lahjoja saa kaupastakin :D

  VastaaPoista
 10. Klassikko mikä klassikko, nuo Kertut! Ja todella kauniita valokuvia, taas tälläkin kerralla :)

  VastaaPoista
 11. Tiina: Nyt vaikuttaa jo ihan lupaavalta! Puikoilla on toiset sukat, palmikkoiset ja vitsit miten niitä kiertoja onkaan kiva tehdä, ja aloitin jälleen uuden huivin... ;)

  Maritta: Ihan oikea asenne! Kutomisen pitää minusta olla ennen kaikkea kivaa, ei mitään pakkopullaa. Seuraavaksi sitten jotain superihanaa superihkulangasta, eikö vain? :)

  Mari: Oi kiitos! Sukkia on niiiin paljon helpompi kuvata kuin huiveja. Sukat vain mallille jalkaan ja malli istumaan pöydälle, jalat tuolille valkoista verhoa vasten ja sitten vain naps ja räps, kuvat otettu!

  VastaaPoista
 12. Kertut on niin kauniit! Ja väri myös! Täältä sai oikein värienergiaruiskeen nuutuneen sunnuntain piristyksesi:)

  VastaaPoista
 13. Mulla on tällä hetkellä joku plääh-kausi meneillään ja se on kyl tosi inhaa.:/

  Nätit Kertut olet kyllä tehnyt.:)

  VastaaPoista
 14. Voi kun kauniit sukat! Tämäkin malli on to do -listalla, joka kasvaa vaan koko ajan...

  VastaaPoista
 15. Niinu: Juuri mietin, että olenkohan koskaan aikaisemmin kutonut mitään keltaista? Oli jo aikakin, sillä keltainen on todella piristävä väri.

  Jenni: No höh, toivottavasti pian helpottaa. Minulla auttoi lankojen järjestäminen, kokeile sitä!

  Tiina: Hih, oma to do-listani on niin pitkä että sen läpikutomiseen menisi ehkä koko loppuikä :D . Kertut kannattaa kyllä tehdä. Malli on helppo ja hauska, ja tulos aina kaunis.

  VastaaPoista
 16. Kylläpä ne on kauniit :). Kaunis väri kruunaa kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 17. Ihana auringonkeltainen, vitamiinisukat :) Kerttu on kyllä kaunis malli.

  VastaaPoista
 18. Maikki: Keltainen väri juttelee nykyisin kummasti, eli täytyy täydentää lankavarastoa kun sopivia keltaisia lankoja tulee vastaan.

  Emma: 7 veljestä löytyy vielä parissa eri värissä, joten voipi olla että nekin päätyvät vielä Kertuiksi. Onneksi malli tosiaan on kaunis ja kiva kutoa :) .

  Distant Knitter: Kiitoksia!

  VastaaPoista
 19. neuleplääh iskee aina kun sitä vähiten odottaa. Minä usein alan sit järjestellä lankoja ja muita käsityötarvikkeita. Ihanan väriset sukat...miten en ole ikinä huomannut noin kauniin väristä seiskaveikkaa! Kertut on kyllä kaunismalli pitäisi varmaan neuloa sellaisetkin =)

  VastaaPoista
 20. Purnauskis: Kiitos! :)

  Iikku: Usein se järjestely toimii, siinä kun "löytää" laatikoista vaikka mitä kivaa. Suosittelen Kerttuja kovasti, malli on kaunis ja yllättävän helppo :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.