lauantai 9. kesäkuuta 2012

Nougat

Puikoiltani on valmistunut jotain uskomattoman kaunista. Nougat'n sävyinen huivi, jossa on maailman ihanimmat pitsireunukset.


Malli: Andrea's Shawl by Kirsten Kapur
Lanka: Garnstudio, Drops Alpaca ja Mayflower, Alpakka
Lankaa kului: 118 g
Puikot: 4,0

Olen niin ylpeä tämän onnistumisesta! Huivia kun ei kudota suoraan yhtenä kappaleena vaan ensin tehdään alareunan pitsi kapeana soirona, siitä poimitaan silmukat leveää reunapitsiä varten ja lopuksi, raidoituksen jälkeen, huivin yläreunasta poimitaan silmukat siihenkin lisättävää pitsiä varten. Ei se vaikeaa ollut mutta uutta. Kuten sekin, että tämä on ensimmäinen alhaalta ylös kutomani huivi.


Kritiikkiä saa ainoastaan huivin mitoitus. Ravelry on täynnä kommentteja siitä miten pieni huivista saattaa tulla, ja kehotetaan valitsemaan suoraan suurin koko eli L. Huivin valmistuttua katselin sitä silti epäuskoisena. Se oli surkean pieni tekele, mallia nenäliina. Pingotus kuitenkin teki taikansa, onneksi, ja lopputuloksena on oikein käytettävän kokoinen hartiahuivi. Ja jo siinä vaiheessa, kun tämä oli nuppineulattuna pingotusalustaan, ihastelin muotoonsa auennutta reunapitsiä. Soitin huivin saajalle ja hehkutin, että nyt se sinun huivisi on pingottumassa ja se on niin kaunis, niin kaunis, et uskokaan miten kaunis se on!


Näitä tulee varmasti kudottua lisää. Lankavarastossani on alpakkaa Dropsilta vedenvihreänä. Sen voisi yhdistää tähän valkoiseen Mayfloweriin sekä lisätä kokoa parin pitsikuvion verran. Kyllä, kuulostaa aivan minun huiviltani. Ja vaikka toinen Andrea ei heti pääsisikään puikoille niin raitaa on silti tulossa. Yhdistin liukuvärjätyn langan yksiväriseen ja nyt on ihan pakko kutoa vielä yksi raita ja vielä yksi, ja katsoa miten värit muuttuvat.

28 kommenttia:

  1. Onpa valtavan kaunis huivi. Ja värit juuri minun makuuni :)
    Kerrassaan ihana!
    Onneksi olkoon hienosta työstä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä kerran tästä upeasta lahjasta! Varmaan arvaat, että olen hypistellyt huivia siitä saakka, kun vein sen kammiolleni. Huivi on aivan täydellinen ja tunnen itseni niin etuoikeutetuksi, kun saan asetella sen harteilleni. Kudos tuntuu ylellisen pehmeältä paljailla käsivarsilla ja huivin tyylissä on ihanaa Jane Austenmaista romantiikkaa. Tämä harteilla on ihan pakko päästä kävelemään viljapellon reunoja pitkin ja koivukujille. Joudun silti jatkuvasti kysymään itseltäni, mitä hyvää olen tehnyt, että olen ansainnut tämän. No, toivottavasti jotakin. Kiitos vielä mukavasta iltapäivästä luonasi viime viikolla. Tee, juustosarvet ja muffinssit maistuivat mainioille! Olet aivan korvaamaton ystävä ja vielä niin lahjakas ja taitava. KIITOS, KIITOS JA VIELÄ KERRAN KIITOS! Ja muista, että tarjoan lankojen lisäksi vielä muitakin yllätyksiä mm. mansikkamargaritat Tornin terassilla. Älä unohda sitä.
    Ja laitatko vielä sähköpostiini sen "ylösnousemus" kuvasarjan, että voin laittaa sen blogiini ja hehkuttaa huivia siellä vielä lisää. Oli tosi hauska olla mallina. :) :D :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä kaikin puolin aivan upea! Varmasti kaunein toteutus tuosta mallista minkä olen nähnyt:)

    VastaaPoista
  4. Yhdyn ylistykseen: huivi on upea! Olen katsellut tuota mallia ravelryssä ja hiukan täällä kuumotus nousee...osaisiko sitä? Jaksaisiko?

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunis, huivien aatelia! :)

    VastaaPoista
  6. Valtaisan kaunis huivi! Aivan ihana!

    VastaaPoista
  7. Voi miten herkät värit! Ja aivan valloittavan kaunis malli! :)

    VastaaPoista
  8. Et kyllä tyhjää hehkuta, on todella kaunis huivi niin malliltaan kuin väreiltäänkin!

    VastaaPoista
  9. Niin ihana. Raidat on kauniit, värikin. Ihana <3

    VastaaPoista
  10. KahviKaneli: Kiitos! Olen todella ylpeä onnistuneesta lopputuloksesta, etenkin kun huivissa oli niin monta uutta tekniikkaa joita kokeilin ensimmäistä kertaa.

    Satakieli: Kiitos kuvausmallina toimimisesta! Ja ihana kuulla, että huivi kunnon hypistelyn jälkeenkin tuntuu täydelliseltä. Se oli tarkoituskin :) . Ihana ja korvaamaton olet sinäkin <3 .

    Zelda: Se on se pitsi. Herkkää ja romanttista :) .

    Effi: Voi mikä kehu, että kaunein toteutus minkä olet nähnyt... Nyt menin sanattomaksi. Kiitos!

    Outi: Osaat kyllä, varmasti. Ei tämä vaikea ole. Sellaista pientä näpertämistä ja apulankaa, väliaikaista aloitusta ja tarkkuutta silmukoiden poimimisessa parissa kohtaa mutta iso osa huivia selkeää raidoittamista.

    Hepsi: Kiitokset!

    Sanna: Huikean paljon kiitoksia!

    Matleena: On kyllä. Ihastuin siihen miten mietitty kokonaisuus malli on. Alareunan kahdessa osassa kudottavan pitsin lisäksi myös yläreuna saa pitsikoristeen. Täydellistä!

    Neulisti: Tämä on tosiaan saanut erityisen paljon ihastuneita ooh, huudahduksia osakseen :) .

    Peikkotyttö: Olen myös tyytyväinen siihen miten värit toimivat yhdessä. Beigessä on rippunen kultaa mukana ja valkoinen tekee huivista raikkaan. Tykkään!

    Tess: Oi, kiitos!

    Vyyhti: Olen yleensä ihan hirmuisen kriittinen omia kutomuksiani kohtaan. Tämä onnistui paremmin kuin hyvin ja ainoa mille voi vähän murista on huivin koko :) .

    Maikki: Koukutuin tämän myötä taas raitoihin. Mielessä on vaikka kuinka monta eri väriyhdistelmää ja raitahuivimallia!

    VastaaPoista
  11. Oooh - iiiihhhana! Minullakin on Dropsin alpacaa pari ylimääräisät kerää, tulisipa niistäkin isona tuollainen! Kiitos vinkistä, nyt menen heti Ravelryyn lisäämään tuon suosikkeihini, ettei vaan pääse unohtumaan!

    VastaaPoista
  12. Niinu: Oi, kiitokset!

    Tiina: Kiitos!

    Helena: Esittelet vain ohjeen ja alpakkakerät toisilleen, niin niillä synkkaa varmasti keskenään :D .

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana huivi. Kauniin herkät värit. ihana pitsireunus ja ennen kaikkea kaunis työn jälki <3 Olet syystäkin tyytyväinen :)

    VastaaPoista
  14. Marjut: Kiitoksia!

    Amuk: Olen edelleen niin tyytyväinen tähän työhön. Tuli tunne, että minähän osaan näköjään vaikka mitä! :)

    Kytsätär: Herkkä kuvaa minustakin tätä hyvin. Pitsit <3

    VastaaPoista
  15. Ihan uskomattoman kaunis!!! Ite oon himoinnut kanssa tuota huivia, mut se näytti Ravelryssa niin kauhean pieneltä. Tuo sinun huivisi on juuri oikean kokoinenkin!

    VastaaPoista
  16. Berenike: On se silti vähän pieni... Hartioille istuu nätisti mutta ei voi oikein kietoa kaulaan. Huivin kokoa voi kuitenkin kasvattaa helposti lisäämällä pitsimallikertoja, ja sellainen on suunnitelma kun joskus teen tämän uudestaan.

    VastaaPoista
  17. Todellakin upea, kaunis huivi! Aika haastavan kuuloinen, ainakin kaltaiselleni ihmiselle joka yleensä laskee silmukat väärin tai mittaa sentit vain sinnepäin.

    VastaaPoista
  18. Merruli: Kyllä minäkin ensivilkaisun perusteella epäröin ja mietin hetken mahdanko osata. Ohje on kuitenkin hyvin kirjoitettu ja kun noudatin sitä orjallisesti, hyvä tuli :) .

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.