lauantai 11. kesäkuuta 2011

Neulekirja ja neuleita

Olen intohimoinen lukija. Tuntuu oudolta, jos ei ole mitään luettavaa, joten olenkin pienen ja sympaattisen lähikirjastomme vakioasiakas. Viime käynnilläni lainasin taas pinon kaunokirjallisuutta mutta tein myös löydön käsitöille varatun hyllypaikan luota. Sain lainaan Neulekirjan!


Haluaisin toteuttaa ainakin Kesävoit ja Bonesit ja oikeastaan kaikki ne muutkin sukat. Toivon salaa ettei kukaan vain tekisi kirjasta varausta.
Mutta ennen kuin Neulekirjan mallit pääsevät puikoille, valmistumistaan odottavat tällaiset työt.


14 kommenttia:

 1. Puikoillasi näyttää olevan taas herkullisen näköisiä töitä. Helteellä neulominen ei varmaan ole kovin mukavaa, mutta hienoa että työt ovat edenneet siitä huolimatta. Tuo okran värinen työ näyttää hurjan hienolta! Punainenkin on siistiä ja huolellista työtä, mutta nuo palmikot.. Ei tarvitse varmaankaan muistuttaa, mitä mieltä minä olen palmikoista.. Mitä luulet, voisikohan jokin lapsuudentrauma selittää tämän kummallisen palmikkokammoni? ;)

  VastaaPoista
 2. Satakieli: Helle ja villalangat eivät tosiaan ole paras yhdistelmä mutta onneksi raikkaassa aamuilmassa ja viilenevässä illassa ehtii aina kutoa kerroksen tai pari. Ja hah, punainen ei edes ole palmikkoa vaan pitsiä! :D Se on keskeneräisyyttään vähän kurtussa ja siksi ehkä huijaa hieman mutta pitsisukat ovat tulossa.

  VastaaPoista
 3. Heh, lukijasi saavat minun kustannuksellani hyvät naurut! Varsinainen neuleasiantuntija tuo Satakieli... ;) Lähemmin tarkasteltuna punaisen sukan kuvio ei tosiaankaan ole palmikkoa, joten odotan innolla millaiseksi pintastruktuuri lopullisessa työssä muotoutuu. Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 4. Kesken olevat näyttävät mielenkiintoisilta. Tuo keltaisen sävy on huikea; jostain syystä se puraisee juuri nyt kunnolla. Mulla on neuleinto - ei kadoksissa - vaan jotenkin laiskanpuoleisella mallilla. Kauheasti muuta touhua. Neuleaikaa ei ole kovin paljoa ja se näkyy sitten siinä, ettei tulosta tunnu tulevan. Sulla näyttäisi sen sijaan olevan vallan puhti päällä!

  VastaaPoista
 5. Ihania töitä sulla puikoilla. Tuo Neulekirja on kyllä loistava, harvoin löytyy yhdestä kirjasta niin monta toteutettavaa neuletta.

  VastaaPoista
 6. Neulekirjan sukat on kyllä kaikki vallan mainioita! Mitähän luksuslankoja sie parhaillaan neulot...

  VastaaPoista
 7. Satakieli: Ei täällä ole tarkoitus nauraa kenellekään eikä aina tarvitse olla oikeassa :) . Sukat valmistuvat toivottavasti pian, joten pääset sitten näkemään millaisesta mallista olikaan kyse.

  Outi: Eikö olekin mahtava väri! Se on vuoroin keltainen, vuoroin ruskeaan taittuva, hohtaa ja sitten on taas matta, aina valosta riippuen. "Olio Vergine" on hänen nimensä. Neuleaika on täälläkin ollut vähissä mutta se, samoin kuin innostuskin, osoittavat elpymisen merkkejä :) .

  Ellie: Neulekirja vain paranee useammalla selailulla ja ne kaikki sukat suorastaan vaativat päästä puikoilleni! Yritän vastata niiden huutoon :) .

  Emma: Sieltä parempien lankojen puolelta ovat päässeet käyttöön Wollmeise kellanruskeana ja Araucanian Ranco punaisena :) .

  VastaaPoista
 8. Ihania töitä sulla puikoilla! Tuo keltainen iskee minuunkin, ihana sävy. Neulekirja on kyllä mahtava, jostain syystä en ole ehtinyt saamaan siitä mitään puikoille.

  VastaaPoista
 9. Minäkin ihailen tuon keltaisen väriä; innolla odottelen valmiista kuvia.

  VastaaPoista
 10. Maritta: Wollmeisen värit ovat ihan omaa luokkaansa, ne ihan hehkuvat ja loistavat. Tämä kellanruskea on yksi parhaista, ainakin tähän asti :) . Harmi vain että langan tuntuma ei saa minua edelleenkään hihkumaan riemusta... Siinä saisi olla enemmän villaisuutta mukana.

  Marjut: Kuvia tulee varmasti :) .

  VastaaPoista
 11. Kivoja neuleita puikoilla. Tuossa neulekirjassa on mainioita sukkia. Minulla on useammatkin siitä jo puikoilla ja vielä ajattelin tehdä Bones sukat, kun löydän varastoistani sopivan kierteistä lankaa.

  VastaaPoista
 12. Inkeri: Täytyykin tulla katsomaan miltä valmiit sukat näyttävät. Boneseja suunnittelin itsekin mutta lankavalinta mietityttää vielä. Jitterbugia löytyisi mutta turhan kirjavana, hmm.

  VastaaPoista
 13. Tuosta Neulekirjasta olen itse vasta kutassut noita Kesävoi-sukkia, mutta kyllä ne muutkin ohjeet houkuttavat. Ehkä sitten Sukkasadossa, Heinäladosta tänne löysinkin. :)

  VastaaPoista
 14. Santra: Minäkin laitan toivoni Sukkasatoon. Tuntuu vain, että Neulekirjan mallit ja lankavarastoni langat eivät kohtaa, ja uusia lankoja ei voi lankalakon vuoksi vielä ostaa. Ongelmallista, eikö? ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.