sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Pupulapaset ja pikasniikkerit

Annoin tänä jouluna kuusi itsetehtyä lahjaa, joista suurin osa on esitelty täällä blogissa jo aiemmin syksyn ja talven mittaan. Tässä vielä kaksi viimeistä.Malli: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Sublime, Angora Merino
Puikot: 3,5

Miehen äidin lapaset saivat koristeekseen luonnollisesti nappeja. Tällä kertaa kuitenkin ompelin napit liimaamisen sijasta ja totesin, että koristeiden ompelu suljettuun neuleeseen ei ole edelleenkään mielipuuhaani. Lopputulos on kuitenkin oikein onnistunut.Lanka on ihanaista angoran ja merinon sekoitusta ja samettisen pehmeää. Ristin lapaset Pupulapasiksi, sillä angoraahan saadaan angorakanien karvasta, eikö vain? Ja lankakerää silitellessä tuntuma oli kuin olisi pienintä ja untuvaisinta pikkupupua paijannut. Suloista. Yhtään isompaa työtä en välttämättä tästä langasta lähtisi kuitenkaan tekemään, sillä siitä irtoaa melko paljon nenää kutittavia ja vaatteisiin tarttuvia höytyviä.

Lanka: Novita, Seitsemän Veljestä
Puikot: 3,5
Nämä sniikkerit löytyivät isän joulupaketista. Hän kun tykkää käyttää kotona juuri tällaisia jalanlämmittimiä. Kudoin viime jouluksi ensimmäiset sniikkerit tällä mallilla ja tänä vuonna sain pyynnön uusista.

Sniikkereiden malli onkin loistava. Todella helppo ja ilman yhtään ommeltavaa saumaa! Valmiit sniikkerit myös istuvat jalassa hyvin ja ovat mukavat. Näin olen kuullut kehuttavan. Itse kun olen vannoutunut villasukkien käyttäjä.

7 kommenttia:

 1. Nuo napit kyllä piristävät tosi kivasti peruslapasta :)

  VastaaPoista
 2. Anu: Napit ovat helppo ja kiva tapa lisätä (perus)lapasiin hieman ekstraa. Mitähän muita koristelutapoja sitä keksisi? Nappi-idea alkaa olla jo aika käytetty :) .

  VastaaPoista
 3. Ihanasti piristäävät nuo napit. Itse joskus laittanut hahtuvalapasiin eripari nappeja sikin sokin, mutta näin on kyllä super kiva!

  VastaaPoista
 4. Kiva nappikoristelu! Lapaset olivat varmasti ihanan pehmeät:)

  VastaaPoista
 5. Lempeän lämpöiset lapaset! Näin nämä lapaset keskentekoisina ja voin vakuuttaa, että neulepinta tuntui aivan ihastuttavan pehmoiselta! Ihan kuin olisi angorakania silittänyt! :)

  VastaaPoista
 6. Marika: Ehkä kokeilen seuraavaksi laittaa niitä nappeja sikin sokin, vaihtelun vuoksi :) .

  Marjut: Lapaset ovat tosiaan uskomattoman pehmeät. Angora on ihana materiaali vaikka kutittikin nenää :) .

  Satakieli: Siitä nimi Pupulapaset :) .

  VastaaPoista
 7. Oikein Iloista ja Onnellista Uutta Vuotta 2010! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.