maanantai 13. heinäkuuta 2009

Marjaretkellä

Marjaretkeilijän lakka-sukat ovat valmiit! Näitä oli niin kiva tehdä, että valmistuivat lähes hetkessä.

Malli
: Perussukka
Lanka: Novita, Nalle Marjaretki
Puikot: 2,75
Pidän väreistä, vaikka ne eivät minua olekaan, mutta niistä todella tulee mieleen lakat sekä metsä, tai suo, siellähän lakat muistaakseni kasvavat. Langassa on myös aloe veraa sekä jojoba-öljyä, käsittelyn luvataan kestävän 30 pesukertaa, ja ainakin neulojan omat kädet tulivat hoidettua näitä tehdessä.
Olen aina kutonut Nallea kolmosen puikoilla mutta Novitan Suuren Nalleuudistuksen jälkeen kyseisellä puikkokoolla tuli vain harvaa ja löperöä neulosta. Jouduin vaihtamaan 2,75 puikkoihin ja sillä tulos oli sopivan tiukkaa.
Sukat menevät lahjalaatikooon, kenties joulua odottelemaan. Jännä muuten, miten tuo lahjalaatikko on aina lähestulkoon tyhjä. Yleensä kaikki sukat jotka saan valmiiksi, myös menevät saman tien lahjoiksi. Ja minä kun haaveilen sellaisesta ylenpalttisesta lahjalaatikosta, joka pitäisi sisällään kymmeniä sukkapareja ja muita neulomuksia :) .

7 kommenttia:

 1. Tulipa kauniit sukat. Minulla on sama lanka puikoilla. Minä kiinnitin samaan huomiota, että nro 2,75 puikoilla saa neuloa, ja lanka tuntuu ohuemmalta kuin normi-nalle.

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia! Miltä Nalleuudistus muuten vaikuttaa, eli pysyisikö siistinä käytössä. Olen ihastellut Novitan uusia lankoja, mutta viimevuosien kokemukset niistä käytössä ei ole rohkaissut ostamaan. Seurailenkin blogeissa kokemuksia muilta.
  Kaunis ja lämmin viikko tulossa, eli:
  Lämmintä kesäviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Minä en ole vielä noita uusia lankoja ostanut, vaikka tätä Nallea sentään olen jo hiplannut. (Puroa olen nähnyt vain kuvissa!)

  VastaaPoista
 4. Minäkään en ole vielä noita uusia lankoja ostanut, mutta ainakin tämä väri näyttää tosi hienolta.

  Haaveilen muuten minäkin lahjalaatikosta, mutta siellä ei ole kuin pari pannulappua, koska kaikki menevät samantien lahjoiksi.

  VastaaPoista
 5. Kangaskasa: En siis ole ainoa! Tosin sama ilmiö ilmeni jo niissä vuodenaika-väreissä, kolmonen oli silloinkin liian iso puikkokoko. Ihan tulee ikävä sitä "vanhaa kunnon Nallea".

  Mammutti: Lanka vaikutti kerällä tosi pehmeältä mutta valmiissa neuleessa ja kutoessa tuntuu kuitenkin karhealta. Neuloksen päällä on ikään kuin karhea säkkäräkerros. Tuli mieleen, että näitä sukkia ei olisi kiva pitää paljaassa jalassa, vaikka niin kai olisi aloen&jojoban vuoksi tarkoitus.

  Matleena: Kiitos :) . Lankojen hiplaaminen on tosiaan hauskaa!

  Marjut: Toinen lahjalaatikosta haaveileva :) . Esikuvani on tuttavan tuttava, jolla kuulema on iso pärekori täynnä sukkia. Sieltä hän sitten aina valikoi parin tuliaisiksi tai lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat tulee kyllä tuolla langalla :) Enemmän taisin kuolata kyllä tuota omppupyttyä :D

  VastaaPoista
 7. Maippi: Ihan söpöt perussukat :) . Omenakippo on saatu mummilta ja on siksi tosi rakas. Minusta on ihana asetella kuviin mukaan kaikkea ekstraa somistukseksi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.