sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Melkein kirjoneuletta

Olen suunnitellut ja haaveillut kirjoneuleen opettelemisesta varmaan niin kauan kuin tämä blogikin on ollut olemassa. Joitain kokeiluja olen tehnytkin mutta vaikealta se on vain tuntunut eikä jälkikään ole miellyttänyt omaa kriittistä silmääni. Mutta nyt olen ottanut askeleen kyseiseen suuntaan! Tutustuin mosaiikkitekniikkaan ja sehän on melkein kuin kirjoneuletta...



Malli: Stepped Fret by Charlene Schurch, kirjasta More Sensational Knitted Socks
Lanka: Regia, Tweed 4-fädig ja Schoeller+Stahl, Fortissima Socka
Lankaa kului: 85 g
Puikot: 2,25

Näistä tuli ihan mielettömän ihanat ja mikä parasta, nämä ovat minulle! Omistan tällä hetkellä vain yhden parin villasukkia (ajatella!), joten sukat tulevat oikeasti tarpeeseen.



Mosaiikkia on hauska kutoa. Käytössä on vain yksi lanka kerrallaan jolla kudotaan aina kaksi kerrosta, ja itse kuvio muodostuu nostetuista silmukoista. Ruskea Regian Tweed ei ollut tätä ennen taipunut oikein mihinkään malliin mutta löysi nyt ehdottomasti paikkansa. Sen kaveriksi valitsin aiemmasta projektista jääneen puolikkaan kerän hiekanvaaleaa Fortissima Sockaa. Tuntuu muuten mahtavalta, kun pääsee hyödyntämään jämälangan ihan loppuun saakka.



Omia jalkoja on harvinaisen vaikea kuvata mutta siinä ne nyt ovat uusilla sukilla koristettuina.

Ai niin, piti vielä kertoa puikoista. Käytin nyt ensimmäistä kertaa Villavyyhdistä hankkimiani HiyaHiya:n teräksisiä sukkapuikkoja ja ne ovat ihan loistavat. Kevyet mutta samalla tukevat, ja silmukat liukuvat puikon pinnalla juuri sopivasti. Ehdottomasti uudet lempipuikkoni.

21 kommenttia:

  1. En ole suuri kirjoneuleiden ystävä, mutta nämä ovat sopivan yksinkertaiset ja tyylikkäät! En ymmärrä kutomisesta hirveästi, mutta muodostuuko tällä tekniikalla kääntöpuolelle samanlaisia lankalenkkejä kuin kirjoneuletekniikalla? Minulla oli lapsena yksi kirjoneulevillatakki, joka oli tehty kamalan paksusta ja karheasta villalangasta. Koska kirjoneuletta oli myös hihoissa, sormet sotkeutuivat pukiessa aina ikävästi lankasilmukoihin. En hirveästi pitänyt tuosta villatakista, sillä se oli myös harvinaisen tönkkö päällä. Minulla on siis palmikkotraumani lisäksi myös lievä kirjoneuletrauma. Voi minua. ;) Mutta näissä sukissa on kaunis väriyhdistelmä ja tyylikäs kuvio. Toivottavasti näen nämä pian myös livenä jaloissasi! :) (eli teekutsua odotellessa..)

    VastaaPoista
  2. Lääh! Ihan mahtavat, huiput, ihanat!

    VastaaPoista
  3. Vau, upeat! En ole tiennytkään että tuolle nostetuin silmukoin tehtävälle kuviolle on nimikin :D

    VastaaPoista
  4. Hauskan näköiset sukat. Sellaiset yksinkertaisen tyylikkäät !

    VastaaPoista
  5. Todella hienot! Kaunis tuo "heart crook" -kuvio myös mosaiikkina. Eikös olekin ihan parasta tehdä uudella tavalla - ja kun vielä onnistuu? Se perinteinen kirjoneule sujuu sinulta varmasti myös.

    VastaaPoista
  6. Ihanat. Tuo tekniikka minulla on vielä kokeilematta.. Joskus sitten.

    VastaaPoista
  7. Ihanat! Jotain vastaavia vois itekin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Aivan hirrrveän hirrrveän hienot ja ja ja kauniit sukat!

    VastaaPoista
  9. Wuaah, mahtavat kuviovarret! Tosi upeat!

    VastaaPoista
  10. Tällanen tekniikka on miulta menny ihan ohi..oho. Hienot sukat! Ja ehdottomasti tarttet lisää villasukkia..! Eihän nyt yksillä (tai kaksillakaan) mitenkään voi pärjätä...Miulla on ehkä kymmenet eikä niitä silti oo tarpeeks :D

    VastaaPoista
  11. Tosi nätit sukat ja pakko nyt tunnustaa etten oo koskaan kuullutkaan moisesta tekniikasta.:D Pitää varmaan kans kokeila kunhan saa ensin keskeneräiset työt pois puikoilta.:D

    VastaaPoista
  12. Kauniit! Ihan uusi tekniikka mullekin ja kaunista jälkeä tulee. Mulla on hiyat hankittuna mutta vielä on testaamatta :D

    VastaaPoista
  13. Onpa mielenkiintoisen näköiset sukat. Ja kauniit.

    VastaaPoista
  14. Satakieli: Ei jää lankalenkkejä. Eikä sellaisia pitäisi olla kaiken taiteen sääntöjen mukaan tehdyssä kirjoneuleessakaan :) . Kutsu teelle ja sukkia katsomaan tulee toivottavasti pian, vähän kun opiskelukiireet helpottavat niin sitten...

    Tiina: Kiitos kiitos! :)

    Emma: Minä en edes tiennyt tällaisesta tekniikasta ennen kuin tutustuin näihin Charlene Schurchin kirjoihin. Ja jäin ihan koukkuun. Onneksi malleja on vaikka kuinka :) .

    Marika: Niin minustakin. Sopivan yksinkertaiset, että raaskii ottaa käyttöön mutta tarpeeksi nätit, että niiden käyttäminen on kivaa :) .

    Mari: Olen kyllä tositosi tyytyväinen näihin. Onnistuivat juuri niin kuin pitikin, ihan ensiyrittämällä! Kiitos tsempistä, ehkä tässä jonain päivänä laitan kirjoneulelapaset puikoille :) .

    Pinni: Tämä tekniikka on oikeasti tosi helppo, ja hauska ja koukuttava. Suosittelen!

    Mammu: Samat sanat kuin Pinnillekin, eli suosittelen kokeilemaan :) .

    Homsantuu: Ja ihan ihan hirrweesti kiitoksia :D .

    Outi: Ensimmäiset kuviovarsisukkani <3 .

    Hillanen: Niinpä, eikö olekin ihan hassu tilanne, neulojalla ei ole sukkia! Siis niitä kyllä oli mutta ne ovat hiutuneet ja joutuneet poisheitetyiksi, ja sitten oli joulu ja piti kutoa lahjoja muille ja... No, nyt yritän paikata tämän vajeen :D .

    Faline: Malleja löytyy akuuttiin kokeiluhimoon myös Ravelrysta ihan ilmaiseksi :) .

    Maritta: Ihastuin niihin ihan heti. Ihan loistavat! Ainoat pienet välikoon puikkoni kun ovat olleet ne KnitPron Nova Metalit enkä ole ikinä tullut niiden kanssa toimeen. Niiden tuntuma on jotenkin hankala... Mutta nämä, haluan joka koossa! :D

    Paivis: Kiitokset :) .

    VastaaPoista
  15. Toinen toistaan upeampia käsitöitä blogissasi <3

    VastaaPoista
  16. Nina: Mykistävän ihana kommentti, kiitos :) .

    VastaaPoista
  17. Blogissani on sinulle jotain. :)

    VastaaPoista
  18. Nna: Kiitos paljon! :)

    Pinni: Kiitokset myös. Taidankin tarttua siihen nyt...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.