torstai 9. helmikuuta 2012

Tietokoneen korjaajan sukat

Sairastelen yleensä todella harvoin mutta viime viikolla mieheen ja minuun iski ärhäkkä influenssa. Lähemmäs 39 asteen kuumeessa ei oikein jaksanut muuta kuin maata sohvalla, juoda litroittain teetä ja vettä, mitata kuumetta ja katsoa kaikenmaailman aivottomia tv-ohjelmia. Oli kuitenkin lohdullista sairastaa yhdessä. Nyt kun kuume on poissa ja taudista jäljellä enää römeä yskä sekä puolikuntoinen olo, jaksoin vihdoinkin viimeistellä kärkikavennusta vaille olleet sukat.Malli: Perussukka
Lanka: Novita, Nalle Four Seasons "Kesä" ja Novita, Nalle Aloevera
Lankaa kului: 113 g
Puikot: 2,75

Sukat ovat tietokoneen korjaajan sukat ja nimensä mukaisesti vaihtokauppa. Siskoni mies tuli huoltamaan läppärini ja hän toivoi palkkioksi villasukkia. Sehän sopi! Lankojen valinnassa mentiin todella syvälle lankavarastoni uumeniin ja löydettiin sieltä varhaisimmista kerrostumista ehkä sellaiset neljä-viisi vuotta käyttöönottoa odotellut sinisävyinen Four Seasons-kerä. Vähän tuoreemmista lankakerrostumista sitten löytyi puolikas kerä yksiväristä Nallea, joten siitä se idea sitten lähti.


Ihan ovat perussukat. 1x1 kierrettyä ribbiä varressa, ranskalainen kantapää ja vaihtelun vuoksi nelitahoinen kärkikavennus. Se on ehkä kaikkein mukavin kavennustapa ja ehkäisee siksi kärkikavennusjumiutumisen, joka iskee aina silloin tällöin. Se on muuten läheistä sukua kiilakavennusjumiutumiselle... Ilkeitä jumiutumistapoja molemmat.Yksiväriset osiot rauhoittavat taas itseraidoittuvan langan kirjavuuden ja pidän lopputuloksesta oikein kovasti. Näistä tuli ihanan raikkaat ja ihanan siniset. Seuraavaksi laitan korjaajalle viestiä, että sopii tulla noutamaan omaksi!

11 kommenttia:

 1. Yleensä perusjutut ovat niitä parhaita:) Kauniit ovat.

  VastaaPoista
 2. Nätin raikkaat ja talviset sukat!

  VastaaPoista
 3. Kivan simppelit sukat ! Jumittumiset kuulostavat kovin tutuilta...

  VastaaPoista
 4. Väritys noissa sukissa on loistava.

  VastaaPoista
 5. Marjut: Perussukissa on oma viehätyksensä, ja niitä on myös rentouttavaa kutoa. Kirjavaa lankaa on myös vähän hankala yhdistää mihinkään malliin, joten siksikin tuli valittua tällainen helppo ratkaisu ;) .

  Emma: Minustakin nämä ovat talviset ja silti lanka on saanut nimen Kesä :) .

  Marika: Mikähän siinä onkin? Eihän kavennusten tekemisessä sinänsä ole mitään hankalaa ja silti kiilassa ja kärjissä ne ovat välillä niin pakkopullaa.

  Lammas: Minusta on vähitellen tulossa sinisen ystävä, sillä ihastuin itsekin näihin väreihin. Ajatella! :)

  Maria: Kiitos!

  Sanna: Talven siniset hetket ovat kauniita. Niitä kelpaa ihailla nämä sukat jalassa. Siis toivottavasti saaja tekee niin :) .

  VastaaPoista
 6. Uskoisin, että sukkien tuleva omistaja tulee pitämään näistä paljon! Oikein mallikasta työtä, jälleen kerran. :) Yksivärisen nallen käyttö kantapäässä, kärjessä ja varren suussa oli erinomainen ratkaisu. Ainakin kantapäästä olisi voinut tulla turhan kirjava tuolla langalla. Mistähän muuten johtuu, että olet alkanut lämmetä siniselle? Mielenkiintoinen ilmiö..

  VastaaPoista
 7. Satakieli: Ensin tuli keltainen ja nyt sininen. Värimieltymykseni menevät tosiaan ihan uusiksi, ainakin lankojen suhteen. Ehkä olen kutonut tarpeeksi lempiväreilläni, kuten vaaleanpunaisella, ja haen vaihtelua itselleni vieraammista väreistä? Vaihtelunhan sanotaan aina virkistävän :) .

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat,mukava väriyhdistelmä ja oi,niin kaunis kädenjälki.

  VastaaPoista
 9. Famu: Vannon sukanpingottimien nimeen, niillä tulee kaunis muoto ja tasainen pinta! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.