keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Harmaan ja sinisen liitto

Olipa kerran harmaa sukkalanka. Se hankittiin toissa kesänä lomamatkan yhteydessä Kuopiosta ja oli siitä jossain vaiheessa sukatkin aloitettu. Ne kuitenkin joutuivat purkuun ja siitä lähtien tuo harmaa lanka oli vain odotellut uutta tilaisuutta. Ja olipa kerran myös liukuvärjätty sininen lanka, sukkalankaa sekin. Sitä oli jäänyt tähteeksi sellaiset alle puoli kerää useamman vuoden takaisesta huiviprojektista, ja sekin oli odotellut vuoroaan muiden jämälankojen joukossa. Eräänä päivänä langat sitten kohtasivat, ja tuosta kohtaamisesta tuloksena olivat raitasukat.

Gray and Blue Socks

Malli: Perussukka
Lanka: Regia, Extra Twist Merino ja Marks & Kattens, Fame Trend
Lankaa kului: 79 g
Puikot: 2,0

Oli tässä tarinassa myös pieni sivujuonnekin. Hilkulla nimittäin oli, että sininen lanka olisi saanut kaverikseen valkoisen. Vähän aikaa ne jopa kokeilivat yhteiseloa mutta juttu ei toiminut sitten yhtään. Sininen kun on sellaista nukkaavaa lajia, niin kummasti kokonaisuus alkoi näyttää nuhjuiselta ja likaiselta heti alkuunsa. Mutta harmaa osoittautui ihan loistovalinnaksi.

Gray and Blue Socks

Langat myös houkuttelivat kokeilemaan toisenlaista kärkikavennusta ja siksipä sukissa on pyöreä kärki eli round toe. Olipa muuten hauska tehdä! Ja helppo. Tietyin välein silmukoita oikein yhteen ja kavennuksettomia kerroksia väliin. Nancy Bushin kirja Knitting Vintage Socks tarjosi tähän varsin tarkat ja selkeät ohjeet.

Gray and Blue Socks

Tämä harmaan ja sinisen liitto oli kyllä varsin onnistunut. Vielä kun värit olisivat liukuilleet vähän tiuhempaan... Mutta hyvä näinkin ja tulipahan myös käytettyä sininen Fame Trend kokonaan. Jämälankojen tehokas hyödyntäminen tuntuu aina yhtä hykerryttävän hyvältä.

20 kommenttia:

 1. Kauniin seesteinen pari, jolle on helppo ennustaa onnellista ja pitkää liittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Sininen Fame Trend tuntui kestävyyden suhteen vähän ailahtelevalta tapaukselta. Se kun ei ollut osannut päättää ollako ohutta vai paksua, niin se oli sitten kaikkea vuorotellen.

   Poista
 2. Kauniin harmoninen väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä toimivat yllättävänkin hyvin yhdessä :)

   Poista
 3. Hyvä yhdistelmä, valkoisen kanssa olis ehkä ollut "merihenkinen".
  Varresta aloitettuihin sukkiin teen aina tuollaisn kärjen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kärjestä tuli uusi suosikkini. Olinkin jo ihan kyllästynyt nitkuttamaan wide toeta, nauhakavennusko se on suomeksi?

   Poista
 4. Kauniit. Sininen ja harmaa sopivat kyllä aina niin hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes ollut tätä ennen tajunnut niiden yhteensopivuutta, kun en ole niin sinisen ystävä. Ollut. Nykyisin katson sinisiä värejä jo vähän suopeammin, mistä kai tämä sukkaparikin kertoo. Mitähän seuraavaksi? Violettia?!

   Poista
 5. Vallan onnistunut kohtaaminen näillä kahdella. Kaunis, kaunis pari <3

  VastaaPoista
 6. Kuin luodut toisilleen! Miun mummo tekee aina tämän kärkikavennuksen, on sen aikanaan kansakoulussa oppinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteistä laatua siis tämä kavennus, joka suomeksi taitaa siis olla sädekavennus :)

   Poista
 7. Kauniisti kohdanneet värit! :) Liukuväri antaa sukille juuri sopivasti pientä potkua. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.