sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ikuisuuslangasta sukiksi

Uskaltaisin väittää, että lähes kaikilla neulojilla on lankavarastossaan ikuisuuslankaa. Sellaisia vyyhtejä tai keriä, jotka on joskus tullut hankittua mutta jotka eivät jostain syystä kuitenkaan tunnu ikinä päätyvän puikoille asti, vaikka langoissa ei sinänsä mitään vikaa olekaan. Tiedättehän? Yhdet tällaiset ikuisuuslangat olivat joskus vuosia sitten Anttilasta naurettavan halpaan hintaan, tyyliin euron kerä, ostamani punakirjavat Regiat. En tiedä saiko vuoden vaihtuminen vai mikä ryhdistäytymään ja ottamaan nuo vuoroaan jo ihan tarpeeksi kauan odottaneet kerät puikoille, mutta niin vain ne muuttuivat vuoden ensimmäisiksi sukiksi.

MalliBaby Cable Rib by Charlene Schurch, kirjasta Sensational Knitted Socks
Lanka: Regia, Stretch Color
Lankaa kului: 82 g
Puikot: 2,25

Lanka on perushyvää Regiaa ja siitä löytyy juuri talveen sopivia punaisen, ruskean ja violetinkin sävyjä. Kirjavuuden vuoksi yhtään monimutkaisemmat kuviot hukkuisivat kuitenkin kokonaan, joten päätin yhdistää siihen vain pikkupalmikoita. Ne olivatkin kivoja tehdä. Sen verran kuitenkin hifistelin, että tein sukat peilikuviksi, eli toisessa sukassa palmikot kiertyvät vasemmalle ja toisessa oikealle.


Mitään erityistä stretch-ominaisuutta en langassa havainnut, vaikka nimi niin vihjaakin. Jos siinä sellaista kuitenkin sattuisi olemaan, niin hyvä, sillä sukista tuli melko napakat. Yritin kyllä pitää palmikonkierrot pehmeinä mutta yritykseksi jäi. Kapeaan jalkaan nämä sopivat kyllä varmasti ongelmitta.Neulevuosi 2016 on nyt virallisesti avattu sukilla. Sukilla tullaan myös jatkamaan, sillä joulun alla yksi jos toinenkin tuossa lähipiirissä ilmaisi toivovansa uusia sukkia jalkoja lämmittämään.

28 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Mulla taitaa olla tuota samaa lankaa jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat tuli minustakin. Lanka ei edes lätäköitynyt vaan käyttäytyi varsin kiltisti :) . Alkoiko yhtään houkuttaa ottaa langat puikoille?

   Poista
 2. Oikein somathan niistä tuli :).

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat.:) Mullaki on tollasia ikuisuuslankakeriä kaapin perukoilla, pitäis ryhdistäytyä ja ottaa ne puikoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota puikoille (yllyti yllyti)! Sitä tuntee ylittäneensä itsensä, kun saa niistä vihdoinkin tehtyä jotain.

   Poista
 4. Ihanat sukat ja tosi kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sellaiset lämpöiset. Sopivat siis talveen :)

   Poista
 5. Kauniit sukat. Täälläkin löytyy noita ikuisuuskeriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän kivaa niistä voisi kutoa? :D

   Poista
 6. Miekin oon tästä langasta joskus vuuuuosia sitten neulonut, silloin siis kun sitä oli myynnissä ;) Ja kyllä siitä stretchiäkin löytyy: jos käännät langan kierrettä auki, huomaat että villakuitujen sisällä, ihan langan ytimessä kulkee ohut ja joustava, kuminauhamainen lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä on todellista ikuisuuslankaa :D . Ja haa, täytyykin tutkailla jämiä sen stretchin osalta tarkemmin. Neuletuntuma kun ei eronnut peruslankoihin nähden mitenkään.

   Poista
  2. Mie huomasin eron, kun neuloin niitä sukkia kesällä: hikisissä käsissä lanka venyi neulottaessa, ja toisesta sukasta tuli huomattavasti toista kireämpi :D

   Poista
  3. Kiertelin lankaa auki ja vaikutti siltä, että se stretch oli heittänyt pahasti henkensä :D :D

   Poista
 7. Kaunis väri. Muutama ikuisuuskerä pyörii lankalaatikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin loistavaa, että muillakin kuin minulla on ikuisuuskeriä :)

   Poista
 8. Nätit sukat. :) Pikkupalmikot kai ihan väistämättä kiristävät neulosta hieman. Mutta kun sukat saa jalkaan, niin ovatpahan napakat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätpähän ainakaan ihan heti lörpsähdä, toivottavasti :D

   Poista
 9. Sievät sukat ja väri mitä ihanin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niiiin tyytyväinen, kun lanka ja värit käyttäytyivät näin nätisti. Monenkirjavista kun ei oikein koskaan tiedä.

   Poista
 10. Kauniit. Todella kivan oloista ja näköistä lankaa.
  Noita ikuisuusprojekti tuntuu olevan kaikilla käsityöihmisillä. Itselläni pyörii muutama iso kerä varastoissa vuodesta toiseen. Ei vaan tunnu syntyvän mitään järkevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elättelen toivoa, että saisin muitakin ikuisuuskeriä käytettyä tämän vuoden aikana. Kunhan vain löytyy oikea malli ja oikea mielentila :)

   Poista
 11. Voi että on kauniit! Joskus sitä tulee kyllä näitä ikuisuuskeriä hankittua. Ne on ihan pakko muka ostaa, mutta sitten jäävätkin odottamaan hamaa tulevaisuutta päästäkseen joksikin :D

  Mun blogissa on sulle haaste, jos haluat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauduttelen haastetta ja ehkä siihen tartunkin :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.