sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaneliset syyssukat

Topaasinruskean Morríganin jälkeen totesin tarvitsevani ruskeat sukat. Sellaiset yksinkertaisen mukavat, jotka voi huoletta vetää jalkaansa työpäivän jälkeen ja fiilistellä syksyä. Olisihan tuolta lankavarastosta saattanut löytyä jotain tarkoitukseen sopivaa, mutta ihanasti annoin itselleni luvan sortua uutuuslankaan.

Malli: Perussukka
Lanka: Regia, Pairfect "Cinamon"
Lankaa kului: 87 g
Puikot: 2,25

Regian uutuudessa on keltainen merkkilanka, joka ilmaisee mistä kohdasta mallikerta alkaa. Kun tuon keltaisen osuuden leikkaa pois sekä kerän alusta että keskeltä ja luo silmukat, niin tadaa, tuloksena on identtiset sukat. Idea on vallan loistava mutta tuntuu aavistuksen erikoiselta, että langassa, jossa eri väriset raidat vaihtuvat nätissä järjestyksessä, tuollainen merkkilanka on tarpeen. Kyllä kai sitä ilmankin ymmärtäisi, että kun tumma kaakaonruskea väri alkaa loppua ja kerältä alkaa tulla vaaleampaa sävyä, niin mallikerta alkaa kyseisestä kohdasta jälleen alusta. Tai ehkä olen vain turhan kriittinen?

Mutta kivathan nämä oli kutoa. Raitavärit sointuvat toisiinsa nätisti ja kokonaisuus on oikealla tavalla syksyinen ja kanelinen. Lanka vain oli kovin karheaa ja niin kuin jo kerroinkin, se hiersi oikean etusormen päälle oikein kunnon vesikellon. Enpä muista, että vastaavaa olisi tapahtunut aiemmin.

Mutta haavateipin suojissa sormi parantui nopeasti ja kutominen saattoi jatkua. Helpponeuleilla ja perussukkavaraston täydentämisellä mennään eteenpäin.

26 kommenttia:

  1. Tätä Regian uutuutta en ole vielä kokeillutkaan. Lopputulos on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat minustakin kivat. Kerrankin itseraidoittuva lanka, joka ei yllätä jollain ällövärillä :D

      Poista
  2. Aika outoa että Regian lanka oli noin karheaa, kun ihan perusregia on minusta aika mukavan tuntuista neulottavaa. Kauniit sukat kuitenkin, ihanan harmoniset värit. Ehkä tuo lanka merkkilankoineen on tarkoitettu superperfektionisteille, joiden sukista pitää tulla ihan silmukalleen samanlaiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en muista, että Regia olisi aiemmin ollut tällaista. Tosin kudonhan minä tosi tiukkaa, joten langan kireyskin saattoi vaikuttaa sormivamman syntyyn.

      Poista
  3. Näin noita lankakeriä, mallisukkien kerästä oli myös se keltainen lanka jätetty näytille ja mun mielestä sitä oli aika paljon, kyllä jokusen kerroksen silläkin määrällä neuloisi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sitä keltaista merkkilankaa oli kyllä useampi metri. Kerin sen talteen ja suunnittelen käyttäväni joskus raita- tai kirjoneulelankana.

      Poista
  4. Oikein kivannäköiset sukkaset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sopivan nätit että on kiva käyttää mutta ei kuitenkaan liian hienot, ettei raaskisi pitää jaloissa.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! On kiva tunne, kun on väreiltään vuodenaikaan täydellisesti sopivat sukat :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Näiden lisäksi sorruin myös toiseen kerään, Cheesecake nimeltään. Sekin sattaa olla väreiltään aikasta kiva!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kyllä, nyt oli lankatehtaalla osunut värisilmä kohdalleen :)

      Poista
  8. Todella kauniit. Uusi tuttavuus minulle. Täytyykin tutustua jossakin välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä löytyi vaikka kuinka monta kivaa värivaihtoehtoa. Siitä vain valitsemaan :)

      Poista
  9. On kyllä hieno väriyhdistelmä. :) Ja olipa yllättävän karheaa lankaa Regiaksi! Varoitustekstinhän sellainen tarvitsee vyötteeseen! :D

    VastaaPoista
  10. Onpa suloiset sukat! Tykkään hurjasti värikombosta!

    Minusta jo viimevuotinen itseraidoittuva Regia oli tosi karheaa, mutta ei se sitten käytössä sillä tavalla haitannut. Tein niistä lapasetkin, ja käsissäkin ovat ihan kelvot - neuloessa eivät vain niin. Mutta selvästi ihan eri kamaa kuin se perus 4-ply.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva etten ollut ainoa, joka kokee Regian karheaksi, siis ainakin näiden raidoittuvien osalta. Jalassahan nuo sukat ovat tosi kivat eivätkä kutita tai raasta.

      Poista
  11. Mahtavan väriset sukat. Harmi että lanka on ollut noin karheaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karheus ei onneksi tunnu sukkia käyttäessä. Elättelen myös toiveita sitä, että karhea lanka = kestävä lanka.

      Poista
  12. Ihanat sukat! Väri ei kyllä ole värikartassa lainkaan niin houkutteleva kuin kuvissasi. Taidanpa nyt uskaltaa pistää tilaukseen, kun on tehnyt mieli kokeilla tuota "iisistarttia". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lanka osoittautuu sekä starttinsa että väriensä puolesta mieleiseksi :)

      Poista
  13. Kaunis väri näissä sukissa. Jotenkin mä olen kokonaan jättänyt tämän langan huomiotta, vaikka idea olikin ihan kiva. Varsinkin niille joita eriparisukat haittaa :)

    TÄmä väri on kyllä aika hieno, vähän kutkuttaa käydä ostoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niille joita eriparisukat haittaa... Määrittelit juuri minut :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.