maanantai 2. syyskuuta 2013

Syysviljaa

Olen hämmästynyt. Suorastaan äimistynyt. Sukkapari, joka Conwyjen esittelyn aikaan oli niin kesken, että vain toinen varsista oli tehtynä, on nyt valmis. Mutta niinhän viimeksi sanoinkin, että nyt tuntuisi sukattavan.

 
Malli: Milanese Lace by Charlene Schurch, kirjasta More Sensational Knitted Socks
Lanka: Louhittaren Luola, Väinämöinen "Vilja"
Lankaa kului: 84 g
Puikot: 2,0

Sukat ovat tilaustyö ystävälle. Kävimme jokin aika sitten (no okei, joulukuussa 2011, tietää blogi kertoa) Villavyyhdissä ostoksilla ja ystävä sai valita mieleisensä sukkalangan. Minä puolestani sain vapaat kädet niin mallin kuin aikataulunkin suhteen. Hetkihän siinä vierähti mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö vain?

Ja voi ihanuus, mitä lankaa Väinämöinen on. Jos saisin kutoa ainoastaan yhdestä langasta tästä eteenpäin, niin tämä olisi minun valintani. Siinä on juuri oikea tuntu, villaisuutta, juurevuutta ja samalla pehmeyttä. Ja entäs värit sitten. Huikeat! Hieman ehkä ylisanoja mutta pidän Väinämöisestä juuri näin kovasti. Itseltäni löytyy tästä kudottu Stripe Study mutta jossain vaiheessa täytyy ehdottomasti saada myös sukat.

Langan kaveriksi valitsin aaltomaisen pitsineuleen. Klassista, tyylikästä ja kaunista. Tuskin maltan odottaa sukkien saajan kommentteja.

Ja mikä parasta, käsityökori on nyt siivottu eilen alkaneen sukkasadon tieltä ja ensimmäiset sadonkorjuusukat ovat jo puikoilla.

23 kommenttia:

 1. Huikean kauniit sukat, ja aivan mahtava väri! Väinämöisen kohdalla ei taida ylisanoja ollakaan, on se vaan niin mahtava lanka. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Kyllä noita jaksaisi odottaa! Malli on todella kaunis ja tuo väri...

  VastaaPoista
 3. Upeat sukat, sekä kuvio että väri!

  VastaaPoista
 4. Upeita ja siististi tehtyjä neuleita blogissa. Eka kertaa täällä vierailulla ja heti piti jäädä kaikki päivityksesi selailemaan..... täytyy tulla paremmalla ajalla ihan lukemaankin :)

  Minullakin oli alun alkaen tarkoitus pitää käsityöblogia, mutta valmista syntyy niin hitaasti, jotta asiat rönsyillyt paljon muuallle. Jospa syysillat toisi tullessaan taas neulomisinspiksen :)

  VastaaPoista
 5. Niin upeat! Väri tosiaan on ihan huikea:)

  VastaaPoista
 6. Onnekas on ystävä joka nuo saa! Ja samaa mieltä olen Väinämöisestä, se olisi minunkin valintani jos loppuelämä pitäisi vain yhdestä langasta neuloa :)

  VastaaPoista
 7. Ooo miten kauniit! Hyvää kannattaa oottaa :) Itellä on kyl sama Väinämöinen-kuolaus, kävin just hakee 3 vyyhtiä sitä ihan vaan sukkailun kunniaksi :)

  VastaaPoista
 8. Kelpaa hehkuttaa niin lankaa kuin sukkiakin! Upeat! :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat sukat ja väri juuri oikea :)

  VastaaPoista
 10. Oi miten kauniit! Vilja on miun suosikkivärejä Väiskissä :)

  VastaaPoista
 11. Sanna: Minulla on taipumus käyttää ylisanoja aina kun innostun jostain tosissani. Hyvä siis, että sinustakin lanka on kehunsa ansainnut :) .

  Outi: Kyllä maar!

  Iikku: Näissä odotusaika saattoi venähtää aiottua pidemmäksi mutta onneksi saajalta löytyy muitakin sukkia, niin ei joutunut kylmin varpain odottelemaan :) .

  Ingi: Voi kiitos!

  Aikun askareet: Onpa kiva, että löysit tänne ja että löytyi kinnostavaa selattavaakin :) .

  Zelda: On huikea. Aikoinaan harmitti, kun ystävä bongasi vyyhdin paria sekuntia ennen minua. Muuten se olisi ollut minun! :D

  MariJ: Kiitokset!

  Hepsi: Kiitos paljon!

  Nasti: Ystävä on tarkka, joten pieni jännitysmomentti on edelleen olemassa ;) . Vaikka uskon kyllä, että ovat mieluisat.

  Berenike: Ooh, kolme vyyhtiä. Mitä värejä? :)

  Pitko: Jei, hyvä, jatkan hehkutusta :) .

  Virpi: Hyvin toimiva yhdistelmä minustakin, olen sangen tyytyväinen valintaani.

  Marjut: Kiitos paljon!

  Emma: Se on kyllä upea! Ihastuin myös vihreään, Ruoho ja Metsä huutelevat kovasti.

  Hillanen: Ihanuudet, nimenomaan :) .

  VastaaPoista
 12. Väiski on ihan parasta. Ja ihanan värin olet löytänyt, tosin vaikeampaa olisi ehkä löytää siitä väri joka ei ole ihanaa. Mutta tämä on erityisen kiva. Malli on myös kaunis ja väri täydentää sitä. :)

  VastaaPoista
 13. Upeat sukat! Ja tuo lanka on kyllä jotain niiiiiin ihanaa!

  VastaaPoista
 14. Elina: Kiitos :) .

  Tanja: Ystävä valitsi kyllä loistovärin :) . Ja jostain yhtä kauniista tulee joskus minulle sukat, vaikka niistä ihanista vihreistä.

  Maritta: Niin on, ihan parasta!

  VastaaPoista
 15. Komppaan edellisiä: ihana kuvio ja upeat värit!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa lankaa ja nätit sukat.:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.