lauantai 8. kesäkuuta 2013

Valitsin violetin polun

Halusin muistaa minulle tärkeää henkilöä lahjalla, itse tehdyllä tietenkin. Hauskinta lahjan kutomisessa oli ehkä se, että saajan lempiväri on violetti. Minä kun en pidä kyseisestä väristä yhtään (ehkä siksi, että se saa minut näyttämään sinertävänkelmeältä, kuin olisin juuri noussut haudasta). Jee, omia värirajoja voittamaan sitten vain! Matka kävi siis lankakaupan kautta elämäni ensimmäisiä solideja violetteja lankoja ostamaan.


Malli: Chosen Path by Chrissy Prange
Lanka: Austermann, Step Classic
Lankaa kului: 182 g
Puikot: 4,0

Step Classicin värikartasta löytyi se oikea väri. Kirkas ja puhdas violetti, ihan täsmälleen saajan lempisävyä. Väri ehkä sitten olikin tämän langan paras puoli. Langassa kun oli mukana pitkiä valkoisia kuituja, joita sai irroitella vetämällä. Lisäksi parissa kohdassa yksi tai kaksi langan säikeistä oli poikki ja näitä säikeitä oli sitten yhdistetty toisiinsa näppärästi solmulla. En ihan hirveästi innostunut...


Malli onneksi paikkasi langan aiheuttamaa harmitusta. Huivissa vuorottelevat nurjan kerroksen rajaamina paneeleina sileä oikea sekä pitsi. Helppoa, hauskaa ja rentouttavaa kutomista siis, etenkin kun pitsiosuuden oppi helposti ulkoa ja saattoi vain antaa mennä.


Kokoa tälle tuli jälleen kiitettävästi. Apuna langankäytön optimoinnissa käytin Triangular Shawl Calculatoria. Laatikoihin kun syöttää vakioina pysyvät silmukat, käytössä olevan langan kokonaismäärän sekä laskuhetkellä käytetyn langan määrän sekä kerrokset, antaa ohjelma tiedoksi kuinka monta kerrosta on mahdollista kaiken kaikkiaan kutoa. Näppärää ja äärettömän hyödyllistä. Mikään kun ei ärsytä niin paljon kuin kesken loppuva lanka.

32 kommenttia:

 1. Minä olen violetin ystävä: kaunis väri ja malli!

  VastaaPoista
 2. Ooh! Mäkään en ole erityisemmin violetin ystävä, mutta tämä huivi pystäytti - upea! Ja miten kauniit kuvat!

  Miten ihmeessä innostuit tästä mallista, kun Ravelryn mallisivulla on ihan kökköjä kuvia? Tämä sun verisosi on miljoonasti kivempi.

  VastaaPoista
 3. Upea huivi. Varmasti on saajalleen mieluinen.

  Ja kiitos hyvästä kalkulaattori-linkistä. Ikävää on kun huivia neuloessa pitää aina jännittää riittääkö lanka vai ei.

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi!!!
  Upea malli, tykkään. :)
  -Ritva-

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi. Värikin on ihanan herkullinen =)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana huivi ja omassa lempparivärissä :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi!
  Onpa sinulle sattunut maanantaikerä Steppiä.
  Kiva tuo laskurilinkki, kiitokset.

  VastaaPoista
 8. Oi kun on kaunis huivi ja täydellinen väri! :)

  VastaaPoista
 9. Lotta: Kiitos!

  Ingi: Mukavaa saada violetin ystävältä vahvistusta, että hyvältä näyttää :) .

  Tiina: Bongasin mallin Ravelryn highlightien kautta ja huivin nimi sekä kuviointi vastasivat täydellisesti visiotani siitä millaisen projektin halusin aloittaa. Niin että siitä se sitten lähti :) .

  Ja et usko miten tappelin kuvien kanssa. Asettelin, taittelin ja kokeilin eri kuvakulmia kunnes olin ihan kuumissani, väsynyt ja turhautunut. Sellaisesta sadasta kuvasta nämä kolme olivat sitten ne kelvolliset ;) .

  Irmeli: Jännitin kyllä kutomisen aikana tuleeko huivista mitään mutta pingotuksen myötä saatoin huokaista helpotuksesta. Kelpo huivi siitä muotoutui eli kehtaa laittaa pakettiin.

  Kiva, jos kalkulaattori-linkistä on iloa. Minulle se on ihan ehdoton, käsivällisyyteni ei ikinä riittäisi pitsihuivin purkamiseen.

  Ritva: Kiitoksia!

  Siina*k: Oi, kiitos!

  Iikku: Herkullinen, violetti? Noo, onhan tämä violetiksi ihan kiva :D .

  Virpi: Kiva kuulla tuo violetista pitävältä. Silloin tämä on luultavasti saajankin mieleen :) .

  Enkuli: Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinulle :) .

  Sndra: Maanantaikappaleet tosiaan. Puikoilla on tällä hetkellä Steppiä toisessa värissä ja siinä laatu on aivan priimaa (onneksi!).

  Ellie: Kiitos, tämän kannustamana kokeilen omien värirajojeni rikkomista toistekin :) .

  VastaaPoista
 10. Taas kerran ihan hirvittävän hieno huivi! :)

  VastaaPoista
 11. Miten kaunis malli! Kiitos myös laskurivinkistä; tulee vielä hyötykäyttöön. :)

  VastaaPoista
 12. Todella, todella upea huivi! En viel ymmärtäny tota laskinta, mut oon kipeä, niin täytyy katsoa uudelleen terveenä ja kaikilla aivoilla - laskuri kun kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 13. Ikäviä tuollaiset lankaharmitukset, mutta onneksi lopputuloksena on kuitenkin ihanan kaunis huivi!

  VastaaPoista
 14. Oi, tämä on siis se huivi. Upea! Hienoa nähdä se ja uskon, että on taatusti saajalle mieleinen ja käytettävä :) Tiina L.

  VastaaPoista
 15. Neulisti: Vau, kiitos :) .

  Pitko: Malli on kaunis ja hyvin kirjoitettu, sen avulla oli helppoa kutoa kaunis huivi. Suosittelen.

  Berenike: Kurjaa, että olet kipeä. Pikaista paranemista siis!

  Laskuri siis toimii niin, että ensimmäiseen laatikkoon syötetään vakiona pysyvät silmukat eli tavallisimmin reunasilmukat ja keskisilmukka. Toiseen paljonko lankaa on yhteensä projektiin varattu. Kolmanteen paljonko olet jo käyttänyt lankaa, siis siinä vaiheessa kun pohdit kutoisitko vielä yhden mallikerran vai loppuuko lanka kesken, punnitset jäljellä olevan langan määrän, vähennät sen langan kokonaismäärästä ja saadun luvun näppäilet laatikkoon. Sitten vielä montako kerrosta olet siihen mennessä kutonut, ja tadaa, tulos näyttää kuinka moneen kerrokseen sinulla on lankaa eli kuinka monta kerrosta valmis huivi voi maksimissaan sisältää.

  Sanna: Onneksi! Ja opinpahan tästä, että Step Classic ei välttämättä ole lempilankani...

  Tiina: Kyllä! Tämä on juuri se huivi :) . Ja tänään on suuri huivinluovutuspäiväkin. Raportoin viikonloppuna vaikuttiko saaja ilahtuneelta :) .

  VastaaPoista
 16. Kaunis huivi, harmi että siulle sattui selkeesti joku maanantaikerä steppiä...

  VastaaPoista
 17. Voi että miten kaunis! Steppi ei ole minuakaan häikäissyt, onneksi lopputulos on tärkein ja tuo huivi on kyllä upea!

  VastaaPoista
 18. Marjut: Kiitoksia!

  Emma: Tai sitten koko Step on minun makuuni maanantailaatua... Ehdin edellä jo vakuuttaa, että toisen projektin Step olisi priimaa mutta kaikkea vielä. Koko työ lensi lankoineen kaaressa roskiin.

  Maritta: Ja saaja vaikutti todella ilahtuneelta huivistaan! Lahjonta suoritettiin eilen.

  VastaaPoista
 19. Upea huivi! Kiitos linkkivinkistä!

  VastaaPoista
 20. Elina: Kiitos!

  Paula: Kiitos paljon!

  Vyyhti: Kiva, jos linkistä on hyötyä :) .

  Anni: Kiitoksia!

  VastaaPoista
 21. Taas hieno huivi! Kiitos linkkivinkistä. Täytyy ehdottomasti kokeilla laskuria seuraavan kerran, kun pähkäilen langan riittävyyden kanssa (eli suunnilleen joka kerta kun neulon pitsihuivia ;)).

  VastaaPoista
 22. ArualMaria: Sama se on ollut minullakin. Laskuri on siksi ollut joka kerta käytössä ja toiminut luotettavasti.

  VastaaPoista
 23. Ihanainen huivi! Ja tuota laskuria täytyy kokeilla.Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 24. Onpa kaunis huivi! Näin syksyn tullen violetti väri on taas alkanut kiehtoa minua tosissaan, ilmeisesti se kuitenkin on aika mielipiteitä jakava väri. Ja kiitos laskurivinkistä! :)

  VastaaPoista
 25. Hepsi: Ole hyvä, laskuri on pelastanut minut langan loppumiselta jo useasti.

  Mari: Violetti on vaikea väri, ainakin minulle. Oranssin lisäksi vierastan sitä eniten. Mutta kiva vain, että ihmisillä on eri värimakuja, niin tulee näiden lahjakutomusten kanssa laajennettua omaa väriskaalaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.