lauantai 24. joulukuuta 2011

Vielä yksi joululahja

Joulun viimeinen lahjakutomus valmistui ajallaan ja on jo paketoitu kauniisti saajaa varten. Onpa mukavaa antaa tänä jouluna iso pino itsetehtyjä lahjoja!Malli: Eunice by Cookie A. kirjasta Sock Innovation
Lanka: Novita, Nalle
Lankaa kului: 99 g
Puikot: 2,75

Olen valtavan tyytyväinen näihin sukkiin. Eunicessa oli sopivasti haastetta: palmikoita ja pitsiä näyttävänä yhdistelmänä mutta samalla malli on looginen ja niin helppo, että sen oppi aika nopeasti lähes ulkoa. Ja jälleen kerran, Cookielle tyypilliseen tapaan, malli siirtyy ja liukuu kauniisti jousteesta varteen, varresta kantapäähän ja edelleen jalkaterään. Hyrisyttävän huoliteltua ja eleganttia suunnittelua. Tyytyväinen hyrinä loppui kantapään kaavion kohdalla hetkeksi. Se kaavio kun on niin pielessä kuin vain voi olla. Mutta pienen pohdinnan jälkeen ja valmiina olevia silmukoita seuraamalla sain kantalapusta sellaisen kuin pitkin. Ja taas oltiin neuleflowssa.Langaksi valikoitui Nalle täydellisen punaisen värinsä ja sopivan paksuutensa vuoksi. Tykkäsin kovasti. Lanka oli mukavan tuntuista, tasalaatuista ja neuloutui hyvin. Varsin positiivinen yllätys, kuten aiemmin Seitsemän Veljeksen kanssa. Mutta voi miksi Nalle myydään nykyisin 100g:n kerissä entisen 150g:n sijaan? Jouduin ostamaan kaksi kerää, jotta sain nämä tehtyä, vaikka sukat ovat kokoa 37 ja tein varsista ohjeen mukaan lyhyet. Valmiit sukat painavat 99g eli teoriassa yhdellä kerällä olisi pitänyt pärjätä mutta kun ensin ostamassani kerässä sitä lankaa oli sitten vain 96g...Oikein hyvää joulua, joulumieltä ja joulurauhaa teille kaikkille. Joulun kunniaksi siivosin käsityökorini. Laitoin kaikki keskeneräiset ja epäkiinnostavat kutomukset purkuun. Ihana tunne aloittaa puhtaalta pöydältä. Kokeilkaa vaikka :) .

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat!

  Oikein lämpöistä Joulua!

  VastaaPoista
 2. Lumiset oksat vihreän puun
  kimmeltää valossa jouluisen kuun.
  Katsoen tähtien hopeista nauhaa,
  toivon jouluusi lämpöä, rauhaa !

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat. Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat.
  Mukavaa joulunaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Kylläpä lahjansaajan kelpaa :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Olipa idea tuo käsityökorin siivous!
  Mehevä punainen sukissasi. Mukavaa joulun viettoa edelleen :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit, kivemmat kuin kirjan kuvissa!
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille! Toivottavasti joulunne oli tunnelmallinen ja mukava :) .

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat joulusukat. Kaunis värivalinta. Tuo kantapää meni minulta tosiaan virheellisenä, en jaksanut edes pohtia mitään virhettä :D Mutta malli on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
 10. Maritta: Malli on tosi kaunis eikä pääse ollenkaan esiin näissä kuvissa. Kuvauspäivänä satoi ja oli pimeää, ja jouduin tinkimään kuvien terävyydestä jotta sain värin toistumaan oikein. Sukat kun piti saada pakettiin :) .

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat! Pitäisikin nyt aloittaa yksi sukkapari synttärilahjaksi ja tämähän olisi vallan mainio malli. Pitää kaivaa tuo kirja hyllystä, se onkin jäänyt turhan vähälle käytölle..

  VastaaPoista
 12. Riikka: Malli on kaunis ja mukava tehdä, kantapäähän kannattaa sitten kiinnittää vähän ekstrahuomiota. Minullakin tämä oli ensimmäinen toteutus Sock Innovationista vaikka kirja on ollut hyllyssä pitkään, eli ihan liian vähänllä käytöllä ollut täälläkin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.