lauantai 5. marraskuuta 2011

Toinen Revontuli

Sukkasato päättyi lokakuun myötä ja saldokseni tuli puhdas nolla. Köh. Mutta ei siitä sen enempää. Aina ei voi sukattaa. Mutta harkitsenpa jatkossa hieman tarkemmin jaksanko oikeasti osallistua johonkin tempaukseen.

Puikoilla on kuitenkin ollut silmukoita ja joululahjapino karttunut uuden huivin myötä.



Malli: Revontuli by AnneM
Lanka: Evilla, Artyarn 8/2
Lankaa kului: 181 g
Puikot: 5,0

Ihana Evilla! Ei solmuja, ei vaihtelua langan paksuudessa. Tätä ostan jatkossakin. Olen kutonut nyt kaksi huivia sekä Evillasta että Aade Lõngista ja näistä kahdesta Evilla on ehdottomasti se minun lankani.



Värit ovat ihanan marjaisat ja sopivat syksyyn. Vispipuuroa, ruispuuroa ja vadelmavaahtoa...



Halusin huivista suuren sekä antaa värien toistua mahdollisimman monesti, joten kudoin tähänkin versioon kaikkiaan 161 kerrosta. Viimeiset kerrokset alkoivat tuntua loputtomilta, etenkin ne nurjat, eikä ihme, sillä huivissa oli jo hieman yli 400 silmukkaa. Tuntui todella hyvältä saada tämä valmiiksi ja pingottumaan.



Vielä olisi yksi vyyhti Evillaa jäljellä ja siitä olisi tarkoitus tehdä jotain ihan itselle. Kutoisinko vielä yhden Revontulen vai olisiko joku malli, jossa lanka pääsee yhtä upeasti esille? Saa ehdottaa.

20 kommenttia:

  1. Kaunis huivi!

    Mie tein samanvärisestä langasta Shetland trianglen ja Gailin. Luulisin olevan samaa väriä, mutta ainakin sama lanka on kyseessä. Toimi yllättävän hyvin noissa malleissa. Tuossa väriyhdistelmässä ei ole kuitenkaan kovinkaan ärhäkkä värien vaihtelu kyseessä.

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana! Värit ovat todella kauniit. :)

    Itse ole tikutellut vastaavanlaisista langoista ainakin Knittystä löytyvän Citron-huivin ja Clapotiksen sekä Lankakomeron Eliina-huivin. Liukuvärjätty lanka sopi mielestäni hyvin näihinkin malleihin. Tosin itsekin olen tehnyt noita Revontuliakin useamman - muistaakseni neljä ja viidettäkin tekisi mieli aloitella. :)

    VastaaPoista
  3. Onpas tosiaan kauniit värit, tuohon olisi ihana kääriytyä :)

    Mie oon just neuloskelemassa vyötteetöntä vironvillaa joka KATKEILEE jatkuvasti :( Ostan ensi kerralla myös tuota Evillaa!

    VastaaPoista
  4. On lempeän kaunis värisävy! Kauniisti myös toteutettu :)

    Onko Evilla mielestäsi sopivaa esim. puseroksi? Mistä olet lankasi hankkinut?

    VastaaPoista
  5. Faline: Kiitos, pidän tästä itsekin hurjasti. Ehkä siksikin, kun nyt oli niin hyvin käyttäytyvää lankaa :) .

    Tess: Se jäljellä oleva vyyhti on vielä vähemmän ärhäkkä: beigeä, harmaata ja kalpeaa punaista. Voisi siis toimia hyvinkin noissa malleissa. Kiitos vinkistä!

    Tiina: Citron oli minullakin mielessä. Se on kaunis ja ollut myös listalla pitkään. Ehkä siis se. Tai sitten kolmas Revontuli jonkin ajan kuluttua :) .

    Emma: Tähän voi tosiaan kääriytyä, tein tarpeeksi ison :) . Ja voi ei, katkeilevaa lankaa?! Minulla menisi sellaisen kanssa hermot aika nopeasti. Evilla on toiminut minulla kahdessa huivissa tosi hyvin, joten sillä perusteella voin suositella.

    Pirle: Olen ostanut langat Tallinnasta mutta näitä saa varmasti myös suomalaisista (netti)lankakaupoista. Katsoin Ravelrysta ja eniten tästä on tehty huiveja mutta myös todella kauniita puseroita, villatakkeja ja liivejä. Lanka on kuitenkin melko karheaa eli pistelee ja kutittaa varmasti herkkäihoisia.

    Zelda: Kiitoksia!

    Effi: Värit näyttivät paljon tylsemmiltä vyyhdillä, joten oli hienoa nähdä miten kauniiksi ne muuttuivat itse huivissa. Välillä näinkin päin, sillä monesti käy niin, että kerällä lanka näyttää kauniilta mutta kudottuna totuus paljastuu... :D

    Mari: Kiitokset!

    VastaaPoista
  6. Ihana huivi ja väri sopii ihan täydellisesti!

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis huivi, ja ihanat värit! :) Vähän eri maata, ku minun ensimmäinen Revontuli-yritelmä... Köh.

    VastaaPoista
  8. Upea ja ihanan iso huivi! Evilla ja tuo malli ovat kyllä ihan täydellinen yhdistelmä. :) Lahjan saaja varmasti hihkaisee ja pomppii kattoon löytäessään paketista näin kauniin huivin. Ainakin minä hihkuisin ja pomppisin! ;) Käsintehtyä lahjaa ei voita mikään.

    VastaaPoista
  9. Onpa kaunis! Revontuli on kyllä yksi parhaimpia huivimalleja.

    VastaaPoista
  10. Raitasukka: Värit vaihtuvat melkein täsmälleen reikäkerrosten kohdilla, joten tämä lanka oli tosiaan hyvä valinta malliin :) .

    Mammu: Kävin katsomassa Revontultasi ja ei se nyt niin pahalta vaikuttanut. Ja pääasia, että itse pidät siitä :) . Itse en edes kehtaa esitellä niitä epäonnistuneita tekeleitäni vaan ne puretaan kaikessa hiljaisuudessa...

    Satakieli: Hyvä, että sinusta tuntuu tuolta. En nimittäin ole lainkaan varma, että nämä ovat saajan värit. Mutta toivotaan. Mennään pian valitsemaan ne sinun huivilankasi, niin pääset sitten hihkumaan ja pomppimaan!

    Marjut: Olen kyllä niin samaa mieltä. Lanka ja malli toimivat upeasti yhdessä. Voi siis olla, että teen vielä yhden Revontulen ja kokeilen toisia malleja ihan muilla langoilla.

    VastaaPoista
  11. Ooh, onpa aivan ihanat värit! Mulla on vironvillavyyhtejä myös odottamassa Revontulipuikoille pääsyä. Pitääkin tarkistaa, kumpaa merkkiä ovat.. Yhden olen jo kerinyt vyyhdiltä kerälle eikä ainakaan siinä tullut vastaan solmuja tai muita kummajaisia. Ensimmäinen harmaasävyinen Revontulesikin oli tosi kaunis ja niin rauhalliset värit.

    VastaaPoista
  12. Aarnilintu: Hyvä ettei vyyhti ollut sieltä kenkuimmasta päästä :) . Ja olipa lanka mitä merkkiä tahansa, näissä värit ovat yleensä niin kauniit että tulee joka tapauksessa kaunis huivi!

    VastaaPoista
  13. Todella kaunis ja ihanat nuo sävyt!

    VastaaPoista
  14. Maritta: Kiitos. Nyt vain jännitän jouluun asti, että tykkääkö saajakin väreistä :) .

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.