lauantai 19. helmikuuta 2011

Erään langan tarina

Lankalakko on saanut minut tutkailemaan tarkemmin lankavarastoani. Siis niitä muita kuin ihkulankoja. Olen löytänyt hirvityksiä mutta myös käyttökelpoisia keriä. Seuraavaksi erään langan tarina.

Parisen vuotta sitten Anttilassa osuin hyllylle, jossa oli myynnissä Anttilan omaa Silky Tweed lankaa. Hintakin oli edullinen, joten kiikutin onnessani kotiin kuusi kerällistä. Näistä tulee huivi ja myssy! Mutta kuinka ollakaan, ystäväni Satakieli sattui näkemään langat ja kommentoi syvän puistatuksen saattelemana niiden muistuttavan väritykseltään lähinnä oksennusta. Niinpä oksennuslankojen kohtalona oli virua lankalaatikossa kuukaudesta ja vuodesta toiseen kantaen yllään ruman langan leimaa. Kunnes löysin juuri sen oikean ohjeen.Malli: Boneyard Shawl by Stephen West
Lanka: Anttila, Silky Tweed
Langan menekki: 197 g
Puikot: 5,0

Stephen West suunnittelee upeita töitä. Hallittuja, tasapainoisia ja rauhallisen elegantteja. Lisäksi minusta on aina mahtavaa, kun mies kutoo.

Boneyard puolestaan on äärettömän yksinkertainen kolmiohuivi. Muuten sileää pintaa elävöittävät säännöllisin välein toistuvat nurjien silmukoiden muodostamat raidat sekä ainaoikein kudottu reunus. Täydellistä kudottavaa, kun kaipaa jotain helppoa ja rentouttavaa tekemistä.
Lanka näyttää valmiissa työssä aivan erilaiselta kuin kerällä ollessaan. Onhan tämä edelleen tällainen haljun vihreä, höystettynä keltaisilla ja punaisilla tweed-nypyillä, mutta sekin yhdistelmä toimii näin suurempana pintana.
Pidän tästä itse asiassa niin paljon, että huivi jää omaan käyttöön. Kääriytymiseen ja kaulaa lämmittämään. Ja lankaahan jäi vielä kaksi kerää. Taidan toteuttaa alkuperäisen ajatukseni ja kutoa huiviin sopivan myssyn. Ei huonompi suoritus, oksennuslangasta.

16 kommenttia:

 1. Ehei, ei mitään oksennusta vaan ihanan upea lanka. Johtuuko sitten ohjeesta ja mallista - ei sen väliä, lopputulos on mahtava!

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi! Minulla on sama lanka pyörinyt laatikon pohjalla myös kaiken tämän ajan unohdettuna. Ihana saada tietää että neljä kerää riittää huiviin. Kiitos! :)

  -Henna.J.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea, niin väri kuin mallikin, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Tähän sopii vanha sanalasku, jossa "Aika tavaran kaupitsee" eli ajan kanssa löytyy sopiva käyttökohde. Minä koetan varoa sanomasta mitään kovin jyrkkää toisten neulojien langoista, jotta en tyrkytä heille omia mielipiteitäni - ainkaan henkkohtaisesti. Toki en kaikista langoista ja väreistä tykkää ja jaksan kyllä kritisoidakin - koetan vain hillitä tuttujeni kohdalla sitä taipumustani :D

  VastaaPoista
 5. Oih! Rumasta ankanpoikasesta kuoriutui mitä kaunein joutsen! :)

  VastaaPoista
 6. No mutta sehän on hieno! Hyvä että säästit lankoja juuri tähän :D Ihanan aurinkoiset kuvat, kevät tekee tuloaan :D

  VastaaPoista
 7. "Maailma muuttuu, Eskoseni" kuuluu vanha sanonta. Tuo on just hyvä väri. Naamiovaate metsään ja ekohippien kemuihin. Oksnnus muuten harvemmin on tuon väristä = ei koskaan. Hieno lanka!

  VastaaPoista
 8. Zelda: Hehkutan ohjeen ja mallin puolesta - kyllä Stephen osaa!

  Henna.J.: Neljä kerää riittivät mainiosti tällaiseksi melko reilun kokoiseksi huiviksi. Ole hyvä vain :) .

  Satu: Kiitos, ja hienoa jos huivin malli inspiroi!

  Enkuli: Kiitokset!

  Mari: Satakieli on läheinen ja rakas ystäväni, joten hän saa sanoa ihan reilusti mitä ajattelee :D . Ymmärrän kyllä pointtisi, toisen langat voivat olla herkkä alue.

  Ellie: Tuo oli hyvin sanottu :) .

  Maritta: Aurinkoinen sää todellakin helpottaa kuvien ottamista! Lankoja oli helppo säästää, eivät ne sitten minustakaan olleet niin kauniit, kun tarkemmin ajattelin. Mutta toimivat tässä huivissa ihmeen hyvin :) .

  MariJ: Kiitos!

  Mokkakissa: Tämä oli hauska: ekohippien kemut :D . Täytyy kai joskus kokeilla, kun nyt löytyy sopiva asustekin!

  VastaaPoista
 9. Ihana kääriytymishuivi :) Ja täysin salonkikelpoinen!

  VastaaPoista
 10. Emma: Huivin kääriytymisominaisuuksia on jo testattu; lämmitti mukavasti jääkylmässä luentosalissa :) .

  VastaaPoista
 11. Minulla on tuota samaa lankaaa ja tykkään siitä kovin. Minusta huivisi näyttää ihanalta.

  VastaaPoista
 12. Langat voivat saada katsojassa aikaan kaikenlaisia vaikutelmia. Samea vihreä vyyhti täynnä punaisia ja keltaisia tweednyppylöitä ei yksinkertaisesti hivellyt silmiäni ja sen sijaan, että olisin sanonut ”ihan kiva” sanoin sinulle suoraan mitä ajattelin. Teknisesti hienon huivin sait langasta kuitenkin syntymään ja malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis. :) Väristä en edelleenkään pidä, mutta valmiissa työssä nuo tweednäppylät (anteeksi taas värikäs ilmaus…) eivät näytä niin kaameilta kuin kerässä. Asusteena huivi toimii varmasti oikein hyvin, kun sen yhdistää sopivaan takkiin. Ja tee ihmeessä vielä myssykin, jos lankaa vielä jäi. Kun on taitoa, rumastakin syntyy hyvää jälkeä. ;)

  On upeaa, että ystävyytemme kestää rehelliset mielipiteet! Maku- ja mielipideasioista pitää voida keskustella. Mistä muuten puhuisimmekaan? Ei kaikesta tarvitse aina olla samaa mieltä. Kiitos, että saan olla seurassasi oma pöhkö itseni. :D

  VastaaPoista
 13. Nna: Ihana, että tykkäät, niin huivista kuin langastakin :) .

  Satakieli: Pieni pöhkö :D . Kuten tiedätkin, kanssani saa olla eri mieltä, en minä siitä pahoita mieltäni. Niin se vain on, että toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Minä muuten tykkään sinusta :) . Joten ole vain edelleen oma rehellinen itsesi.

  VastaaPoista
 14. Tuohan on just upea vihreä. Tuo malli on tosiaan ihana; simppeli, mutta toimiva. Ja hyvin kohtaa lanka ja malli!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.