sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Raidallista

Minulla on ihana pikkusisko. Hänellä vain on paha tapa hukata lapasensa, myös kaikki minun kutomani. Tälläkin hetkellä kaapissa on kuulema vain yksi pariton lapanen, joten voisinko mitenkään kutoa uudet? Ja kyllähän minä voin.Malli: Peruslapaset peukalokiilalla
Lanka: Gjestal, Bris
Langan menekki: 77 g
Puikot: 3,5

Sisko saa peruslapaset, sinisen ja turkoosin eri sävyissä. Näissä ei ole mitään erityisiä koristeluita, raidat toimivat minusta riittävänä tehosteena.Bris on koostumukseltaan 50% villaa ja 50% soijaa, ja sen luonne on yhtä kahtiajakoinen. Lanka on löyhää ja todella helposti nukkautuvaa, ei siis mitään nautinnollista kudottavaa, mutta toisaalta siinä on ihana kiilto ja suorastaan hehkuvat värit, joten lopputulos näyttää poikkeuksetta upealta. Ostin tätä pari kerää kokeilumielessä ja olen tyytyväinen, kun kerät on nyt kulutettu. Aiemmin kutomani samanlaiset mutta punasävyiset lapaset löytyvät täältä.Siskoseni, jos satut tänne, niin kelpaavatko?

18 kommenttia:

 1. Kauniin väriset lapaset. Mulla on puseron verran Bris-lankaa varastossa. Kerroit, että lanka nukkaantuu ja se sai minut nyt hieman huolestuneeksi...

  VastaaPoista
 2. Raidat on ihan riittävä koriste, oikein kivat lapaset. Mä tykkään tästä langasta, tosin vain yhden kerän verran kutoneena. Lanka vähän käytössä huovuttuu, mutta haittaako se lapasissa?

  VastaaPoista
 3. Mukavan raikkaat lapaset. Minullakin taitaa tuota jokunen kerä olla. Pitääpä miettiä mihin ne kuluttaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaiset lapaiset :) Mie tykkään niistä punaisistakin.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana väri ja supertasaisen näköinen jälki! Täältäkin löytyy juuri samanlainen pikkusisko:D

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit lapaset. Aivan ihanat värit. =)

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapaset :) Oot kyllä kiltti isosisko :D

  VastaaPoista
 8. Lammas: Bris tosiaan nukkautuu hieman. Kutoessa juoksevan langan ympärille muodostuu aina sellainen nukkarinkula, jonka saa nyppäistä pois, lisäksi valmis pinta on heti hieman pörheä. Toisaalta omassa käytössäni olleet punaiset lapaset ovat kestäneet hyvin eikä pinta ole muuttunut valmistumisen jälkeen juuri lainkaan. Eli voi toimia ihan hyvin puseronakin :) .

  Ellimelli: Olen itse tiukkakierteisemmän langan ystävä, joten se vaikuttaa fiiliksiini Brisin suhteen. Lapasina toimii kuitenkin hyvin.

  Zelda: Lapasista tuli tosiaan talvisen raikkaat :) .

  Hillanen: Ne punaiset ovat enemmän minun värimaailmaani, siksi ne ovat minun ja siniset saa sisko :) .

  Effi: Pikkusiskot ovat ilmeisesti kovia hukkaamaan lapasia :D . Jäljestä tulee pakostakin tasainen, kun kutoo suositusta ohuemmilla puikoilla ja vielä tiukalla käsialalla!

  Anonyymi: Jee!

  MariJ: Kiitos :) .

  Riikka: Värit ovat Brisissä aivan ihanat.

  Maikki: Raidat antavat kivasti ilmettä, eikä tarvitse edes yrittää tehdä lapasista samanlaisia. Kätevää.

  Maritta: Ihanalle pikkusiskolle on helppo olla kiltti :D .

  VastaaPoista
 9. Kivat peruslapaset, raidat toimii aina ;)

  VastaaPoista
 10. Kauniit ja huolellisesti kudotut raitalapaset, Heidi! :) Jaksan yhä ihmetellä säntillistä käsialaasi, joka on yhtä tasaista kuin neulekoneen tekemä. Sinun työsi ovat tietysti vielä paljon laadukkaampia kuin tehdasvalmisteiset työt, sillä käytät vain laadukkaita lankoja ja päättelet työt aina siististi ja huolellisesti. Olet kyllä aivan uskomattoman taitava! Saman johtopäätöksen voi vetää kaikista täällä esitellyistä töistä. :)

  VastaaPoista
 11. Emma: Raidat ovat kivoja! Silloin peruslapasetkaan eivät ole ihan niin "perus".

  Satakieli: Mahdottomia ylisanoja, ihan hymyilyttää :D . Mutta sen sijaan, että alkaisin vähätellä kutomuksiani, sanonkin vain kauniisti kiitos <3 .

  VastaaPoista
 12. Sininenkin voi olla "lämmin", näissä on todella kaunis sävy. Toteutuksesi on yksinkertaisuudessaan puhutteleva :)

  VastaaPoista
 13. Pirle: Kauniisti sanottu, kiitos :) .

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.